יזמות צעירה בפעולה: תלמידי שכבת ו' בבית הספר רמות ויצמן ביבנה הציגו מיזמים מקוריים בפאנל יזמות מרשים

בבית הספר רמות ויצמן ביבנה התקיים היום (שני) פאנל יזמות מרשים של תלמידי שכבת ו', במסגרת שיעור "יזמים צעירים". הפאנל היווה שיאו של תהליך לימודי מעמיק, שבמהלכו פיתחו התלמידים מיזמים מקוריים בקבוצות, תוך חשיבה יזמית, חקר, דיוק רעיונות, תכנון ותרגול הצגה מול קהל.
בית הספר רמות ויצמן ממשיך לחנך לחשיבה, יוזמה והובלה כבר מגיל צעיר, ולשלב יזמות כחלק בלתי נפרד מתהליכי הלמידה וההתפתחות של תלמידיו. במהלך הפאנל הציגו התלמידים רעיונות ברמה בוגרת ומקצועית, הפגינו עבודת צוות, אחריות אישית, ביטוי עצמי וביטחון, וחשפו יכולות חשיבה ויזמות מרשימות. המיזמים שהוצגו צפויים להמשיך ולהתפתח גם בהמשך השנה כחלק מתהליך הלמידה.
מנהלת בית הספר, עדי בן משה, ציינה כי מדובר בלמידה משמעותית המבוססת על עשייה אמיתית: "אנחנו רואים כאן תלמידים שחושבים, יוזמים ומובילים. החינוך ליזמות הוא חינוך לאחריות, ליצירתיות וליכולת להתמודד עם אתגרים - ערכים שילוו את התלמידים גם בעתיד".
בבית הספר הודו למיתר הלברטל, אביו של אורי, על ההתנדבות בפאנל, הליווי המקצועי, השאלות המדויקות והתרומה המשמעותית לחוויית הלמידה של התלמידים. כמו כן נמסרה תודה לרכזת תחום "יזמים צעירים", דפנה בהט (מרכז יזמותא), ולמחנכי הכיתות זוהר מדהלה, לאורה ספונוב ומיכל עידן, על הליווי, ההכוונה והעשייה החינוכית לאורך השנה.


להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

ביום השואה הבינלאומי: הסרט הדוקומנטרי "אני כאן." יוקרן בסינמטק יבנה ב-28.01.26
ביום רביעי, 28.01.26 בשעה 17:45, במסגרת יום השואה הבינלאומי, יתקיים בסינמטק יבנה אירוע קולנועי מרגש ובעל חשיבות היסטורית וערכית. במרכז האירוע תעמוד הקרנת הסרט הדוקומנטרי "אני כאן.", המספר את סיפורה יוצא הדופן של שורדת השואה ותושבת העיר יבנה, לידיה בוינג', שתועד על ידי היוצר והבמאי הצעיר מיבנה, יואב עובדיה.
הסרט, בבימויו של עובדיה, הוא יצירה דוקומנטרית עמוקה שנולדה מתוך זיכרון חי ועדות אישית מצמררת. מדובר בבכורת משנה המציינת תיעוד רגיש, כן ומעורר השראה של סיפור חיים יוצא דופן, המחבר בין סיפור פרטי לזיכרון קולקטיבי.
עובדיה מתעד את סיפור חייה של לידיה, שהייתה ילדה קטנה בברית המועצות בזמן מלחמת העולם השנייה, וחוותה את אימת המלחמה מנקודת מבט נדירה, כואבת ובלתי נשכחת. בין פחד מתמיד, בריחות, חוסר ודאות והישרדות יומיומית לידיה ניצלה לא רק פעם אחת, אלא פעמיים. הסרט נוגע בעדינות ובכוח ברגעים שבהם החיים כמעט ונגדעו, ומאיר את האומץ יוצא הדופן שנדרש כדי להמשיך לחיות, לזכור ולספר. זהו מסע אנושי מצמרר ומעורר השראה על תושייה, גורל ונס מסע שלא ניתן להישאר אדישים אליו.
האירוע יתקיים במעמד ראש העיר יבנה, רועי גבאי, והקרנת הסרט תחל בשעה 18:30 בסינמטק יבנה, רחוב הדוגית 6. הכניסה חופשית.
האירוע מתקיים במסגרת יום השואה הבינלאומי ובשיתוף האגף לשירותים חברתיים, ומהווה הזדמנות משמעותית למפגש עם זיכרון השואה דרך קולנוע דוקומנטרי אישי, אנושי ונוגע ללב כזה שמחבר בין עבר להווה.
צילומים:יואב עובדיה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
עומסי תנועה בתוך העיר יבנה: רכב עלה באש בכביש 4 בסמוך לעיר יבנה
רכב עלה באש בכביש 4 בסמוך ליבנה. הכביש נחסם והתנועה הופנתה לתוך העיר וגורמת לעומסי תנועה ביבנה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
לקראת ט"ו בשבט: אילו פירות יבשים מומלצים לאכילה, ממה כדאי להיזהר ומה ההבדל בין משמש כתום לחום? המדריך המלא לבחירה נכונה

חג ט"ו בשבט הגיע, והפירות היבשים שבים אל מרכז השולחן, מלווים בתחושה שמדובר במוצר טבעי ובריא. עם זאת, חשוב לזכור כי פרי יבש אינו פרי טרי שהתייבש בשמש בלבד, אלא מוצר שעבר תהליך ריכוז סוכר ולעיתים אף קיבל חיזוקים תעשייתיים.
לכבוד חג האילנות, ורוניקה מייזלר, דיאטנית קלינית בשיטת NLP ויועצת לחברת הרבלייף, עושה סדר ומסבירה אילו פירות יבשים מומלצים ומאילו כדאי להתרחק.
שזיפים מיובשיםשזיפים נחשבים לאחד הכלים היעילים והטבעיים לתמיכה במערכת העיכול. הם מכילים שילוב של סיבים תזונתיים וסורביטול, רכיב מתוק המושך מים אל המעי ומקל על עצירות. בנוסף, הם מכילים נוגדי חמצון. לרוב, שזיפים מיובשים הם מוצר "נקי" ללא צבעי מאכל, אך לעיתים מוסיפים להם שמן או חומר משמר. ההמלצה היא לבדוק את רשימת הרכיבים ולבחור מוצר המכיל "שזיפים מיובשים" בלבד.
משמשים: כתום מול חוםהמשמשים מגיעים בשתי גרסאות: כתומים וחומים. המשמש הכתום נשמר בעזרת גופרית דו-חמצנית (E220), חומר משמר שנועד למנוע השחרה. חומר זה מותר לשימוש, אך עלול לעורר רגישות, שיעול או אי-נוחות אצל הסובלים מאסתמה. לעומתו, המשמש החום הוא טבעי יותר ו"נקי" מתוספים. שני הסוגים מכילים אשלגן וסיבים תזונתיים.
חמוציותרוב החמוציות המיובשות הנמכרות בשוק מכילות תוספת סוכר, מיצי פירות ושמן, מה שהופך אותן למעין "סוכריות פרי". חמוציות טבעיות ללא תוספות הן נדירות וחמוצות מאוד, אך עשירות בנוגדי חמצון התומכים בבריאות כלי הדם. מומלץ לבדוק את הרכיבים ולהעדיף חמוציות ללא תוספת סוכר, אותן ניתן לשלב בכמות קטנה ביוגורט או סלט.
תמרים ותאניםתמרים מספקים אנרגיה זמינה ומתאימים כבוסט לפני אימון או לצד הקפה, אך הם עשירים מאוד בסוכר וקל להגזים בצריכתם. תאנים מיובשות, לעומת זאת, עשירות בסיבים ותורמות לתחושת שובע בזכות המרקם הלעיס, ולכן מתאימות יותר כנשנוש מאוזן במהלך היום.
טיפים לבחירה נכונהמייזלר ממליצה להימנע מפירות בעלי צבעים זוהרים (ירוק, כתום-ניאון או אדום מבריק), המעידים לרוב על תוספת צבעי מאכל וסוכר. דוגמאות לכך הן קיווי, פפאיה, אננס ומנגו ממותקים. כמו כן, יש לשים לב לצפיפות הקלורית: בננה מיובשת (צ'יפס) יכולה להגיע לכ-520 קלוריות ל-100 גרם, לעומת כ-250 קלוריות בתאנים או שזיפים.
קרדיט תמונה: צילום יחצ

קרדיט תמונה: צילום יחצ

קרדיט תמונה: צילום יחצ

קרדיט תמונה: צילום יחצלהצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

- אורחיש לי קקי19.01.26 10:14 תגובה
- אורחמה מותר לסוּכרתיים, אם בכלל?19.01.26 10:35 תגובה
- אורחלאנשים סוכרתיים לא מותר כלום. פירות מיובשים מכילים המון סוכר ואם כבר אז עדיף לאכול את הפרי הטבעי והלא מיובש ביחד עם משהו שומני כגון שקדים או אגוזים וזה ימתן את קפיצת האינסולין בגוף. ככלל פירות מכילים הרבה סוכר והבעיה היא שלאנשים קשה להסתפק בכמות קטנה שלהם ולכן אנשים סוכרתיים צריכים להיזהר מאוד. את כל הויטמינים והמינרלים שיש בפירות אפשר לקבל גם מירקות ולכן בריאותית לא חייבים לאכול פירות בכלל.20.01.26 08:39 תגובה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.