לציון שלוש שנים למתקפת השבעה באוקטובר, יצאו הערב (ד') חניכי מכינת אחריי! יבנה של תנועת "אחריי!" למרוץ הנצחה לזכרם של בני ובנות יבנה שנפלו בטבח השבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל.
לאורך מסלול המרוץ עצרו החניכים כדי ללמוד על כל אחד מהחללים, להכיר את סיפור חייו, את דמותו ואת הערכים שהובילו אותו, ולחשוב על הדברים שניתן ללמוד מהם ולהמשיך הלאה.
בסיום המרוץ הגיעו החניכים לאתר ההנצחה ביבנה, המנציח את בני ובנות העיר שנפלו בטבח השבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל, שם נפגשו עם ורד דנן, אמו של סמ"ר עדי דנן ז"ל, שנפל באסון הנמר במהלך מלחמת חרבות ברזל. ורד סיפרה לחניכי המכינה על עדי ז"ל, על האדם שהיה, על שירותו הצבאי ועל הערכים והדברים שהיו חשובים לו ושאותם ביקש להעביר הלאה.
מנהלת מכינת אחריי! יבנה, שיר מויאל, ציינה כי החיבור בין החניכים לסיפורי החיים של בני העיר הוא חלק משמעותי מהחינוך הערכי במכינה ומההכנה שלהם לקראת שירות משמעותי בצה"ל. הפעילות משלבת היכרות עם מורשתם של הנופלים לצד חינוך לאחריות, מנהיגות, תרומה לקהילה ומעורבות בחברה הישראלית.
עבור חניכי המכינה, המרוץ היה מסע של זיכרון, היכרות ואחריות. דרך הסיפורים האישיים של בני ובנות יבנה הם למדו על האנשים שהיו, על הערכים שהובילו אותם ועל האחריות של הדור הצעיר להמשיך לזכור ולהעביר את המורשת הלאה.





להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה























אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.