הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לרגל יום העצמאות ה-78: עיריית יבנה העניקה את אות יקיר העיר ואותות הוקרה מיוחדים

מערכת האתר

עיריית יבנה העניקה את אות יקיר העיר לשלושה מתושבי העיר, אשר תרומתם רבת השנים לעשייה הציבורית, החברתית והקהילתית הותירה חותם עמוק ומשמעותי על חיי התושבים. הטקס נערך בלשכת ראש העיר, בהתאם להמלצת ועדת הפרס בראשות מ"מ וסגן ראש העיר, חיים מסינג, ובהשתתפות חברי מועצה ונציגי ציבור.

אות יקיר העיר הוענק לשלום דמארי, שוקי מיכאלי ועמוס בר, כהוקרה על פועלם המתמשך, מסירותם יוצאת הדופן ותרומתם לחיזוק הקהילה והחברה בעיר. בר שוהה בימים אלה בחו"ל והאות יוענק לו בשובו ארצה.

שלום דמארי הוא דמות מרכזית ורבת השפעה בעשייה הציבורית של יבנה לאורך עשרות שנים. את דרכו החל בהדרכת נוער וניהול בתי נוער, תחום בו פעל קרוב לשני עשורים והוביל פעילות חינוכית עבור מאות ילדים ובני נוער מכל שכונות העיר. בהמשך שימש כחבר מועצה, היה שותף ליוזמות קהילתיות משמעותיות ובהן הקמת סניף קופת חולים בעיר, ושב לשירות הציבורי בתפקידי מפתח בעיר. האות ניתן על פעילות התנדבותית רבת השנים וגם לאחר פרישתו ממשיך לפעול בהתנדבות ולהוביל יוזמות קהילתיות.

שוקי מיכאלי משמש כראש שבט "רעות" של תנועת הצופים בעיר מזה שמונה שנים, בהתנדבות מלאה, ומהווה דמות חינוכית מובילה בעיצוב דור העתיד של יבנה. תחת הנהגתו הפך השבט לבית ערכי למאות חניכים, המתחנכים למנהיגות, אחריות חברתית ואהבת הארץ. מיכאלי מלווה את צוותי ההדרכה, תומך בפעילות השכבה הבוגרת ומשלב את ניסיונו המקצועי בהובלת טיולים ופעילויות שטח איכותיות, התורמות להתפתחותם האישית והחברתית של בני הנוער.

עמוס בר מרכז את פעילות ארגון "צהלה למען הנוער בישראל" בעיר, הפועל עם בני ובנות נוער בסיכון ומעניק להם הזדמנות שווה להשתלבות משמעותית בחברה. עמוס מוביל את צוות החונכים הגדול ביותר בתוכנית בארץ, הפועל בשלושה בתי ספר בעיר, ומקדם פעילות חינוכית ערכית להעצמה אישית והכנה לשירות משמעותי. בנוסף, היה שותף להקמת כיתת הכוננות העירונית לאחר השבעה באוקטובר ופועל לקידום תחום הביטחון הקהילתי בעיר. עשייתו מתאפיינת בערכיות, מחויבות ונתינה יוצאת דופן.

עושים למען אנשים עם מוגבלויות

לרגל יום העצמאות ה-78 העניק ראש העיר אות הוקרה מיוחד לשניים מתושבי העיר, יפית בוגנים ויוני כנרי, על תרומתם יוצאת הדופן למען אנשים עם מוגבלויות בעיר.

יפית בוגנים, תושבת העיר, יו"ר עמותת אקים ביבנה וחברה בהנהגת ההורים העירונית האמונה על תחום החינוך המיוחד, פועלת מתוך שליחות אישית כאמא לאליאן, ילדה עם שיתוק מוחין. בעשייתה היא מובילה יוזמות, מקדמת מודעות ושילוב בקהילה ופועלת ללא לאות למען ילדים עם מוגבלויות ומשפחותיהם.

יוני כנרי, תושב העיר, פועל במסירות רבה למען משפחות לילדים עם מוגבלויות, לאחר שבתו אובחנה על הרצף האוטיסטי. מתוך התמודדותו האישית הקים קהילות תמיכה, יזם פעילויות וחוגים והוביל מאבקים ציבוריים לקידום זכויות, תוך חיזוק המעטפת הקהילתית והנגשת השירותים בעיר.

ראש העיר, רועי גבאי ציין בעקבות הענקת האותות: "בעיר יבנה יש רבים וטובים הפועלים למען הקהילה שלא על מנת לקבל פרס, אך מפעל 'יקיר העיר' נועד להפנות זרקור לאותם אנשים בולטים במיוחד, אשר בעשייתם מהווים השראה לכולנו ותורמים לחיזוק המרקם הקהילתי והחברתי בעיר. תודתי לחברי הוועדה וליו"ר הוועדה על תהליך הבחירה".

מ"מ וסגן ראש העיר, יו"ר ועדת הפרס, חיים מסינג הוסיף: "אני מבקש להודות לחברי ועדת הפרס על עבודתם המקצועית והמסורה. הבחירה בזוכים משקפת עשייה, מחויבות ותרומה משמעותית לחברה ולקהילה, והיא מבטאת את ההערכה הרבה שאנו רוחשים להם".





להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


הרצאה מעוררת השראה ליום הזיכרון: קצין צה"ל שנפצע שיתף את סיפורו עם תלמידים ביבנה

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית החינוך יצחק נבון
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית החינוך יצחק נבון

לרגל יום הזיכרון, תלמידי שכבת י' בקריית החינוך יצחק נבון שבעיר יבנה צפו בהרצאה מעוררת השראה של רועי בן טולילה, קצין צה"ל אשר נפצע ונותר משותק בפלג גופו התחתון.


במהלך הרצאתו המיוחדת, שיתף בן טולילה את התלמידים בסיפורו האישי. הוא דן בהרחבה בנושאים של בחירה בחיים על אף המוגבלות, על דרכי ההתמודדות שלו עם הקשיים השונים, ועל החשיבות הגדולה שבאמונה בדרך.





להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


רגע לפני סיום העונה הסדירה: אליצור יבנה תצא ביום שישי (24.4) למשחק חוץ מול רמת השרון

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק אליצור יבנה כדורסל הדף הרשמי
צילום מתוך דף הפייסבוק אליצור יבנה כדורסל הדף הרשמי

קבוצת הכדורסל אליצור יבנה מתכוננת למחזור הקרוב בליגה הלאומית וממשיכה בהכנות לקראת סיום העונה הסדירה.

במסגרת המחזור, תצא אליצור יבנה למשחק חוץ חשוב מול מועדון כדורסל רמת השרון. המשחק יתקיים ביום שישי הקרוב, ה-24 באפריל, בשעה 13:30, באולם קריית יערים שברמת השרון.

אוהדי הקבוצה וחובבי הכדורסל יוכלו לעקוב אחר ההתמודדות ולצפות במשחק בשידור חי שיועבר באתר הרשמי של איגוד הכדורסל.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


78 שירים ל-78 שנות עצמאות: היוזמה המרגשת של צוות בית הספר בן גוריון ביבנה

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק בית ספר בן גוריון יבנה
צילום מתוך דף הפייסבוק בית ספר בן גוריון יבנה

לקראת יום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל, השיק צוות בית הספר "בן גוריון" ביבנה יוזמה מוזיקלית מקורית ומרגשת. הצוות בחר בקפידה 78 שירים ישראליים, כמספר שנות עצמאותה של המדינה, כדי ליצור פלייליסט חגיגי המשותף לקהילת בית הספר ולתושבים.


מבית הספר נמסר כי כל שיר במקבץ שנבחר מספר סיפור בפני עצמו, ויחד הם מאגדים 78 רגעים של רגש, זיכרון, שמחה וגאווה המהווים חלק בלתי נפרד מליבה של המדינה. היוזמה, הפועלת תחת המסר "יחד זה הקצב שלנו", באה להדגיש כי לא מדובר רק ברשימת השמעה שגרתית, אלא בפסקול המייצג את הזהות הישראלית של כולנו.


צוות בית הספר מזמין את ציבור התלמידים, המשפחות והתושבים הרחב להצטרף להאזנה, להרגיש יחד את רוח החג ולציין את יום העצמאות באווירה מוזיקלית משותפת ומאחדת.


להאזנה לפלייליסט המלא ביוטיוב, לחצו כאן: הפלייליסט של בית ספר בן גוריון - 78 למדינת ישראל.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה