הערכת מצב ביטחונית ביבנה: העירייה, המשטרה ופיקוד העורף בוחנים את מוכנות העיר לחירום

הבוקר (שני, 2.3) התקיימה הערכת מצב ביטחונית במרכז ההפעלה העירוני ביבנה, בראשות ראש העיר, רועי גבאי, ובהשתתפות מפקד מחוז המרכז במשטרת ישראל, ניצב אמיר כהן, מפקד מרחב שפלה, תת-ניצב קובי מור, מפקד תחנת יבנה, סנ"צ תמיר הלל, מפקד נפת שפלה בפיקוד העורף, אל"מ (מיל') אבי בר, מ"מ ראש העיר, חיים מסינג, מנכ"ל העירייה, לוי איטח ומנהלי מכלולי החירום העירוניים.
במהלך הישיבה התקיימה סקירה מקיפה של תמונת המצב ונבחנה ההיערכות המבצעית לכל תרחיש. כלל הגורמים הציגו את פריסת הכוחות והצעדים הננקטים בשטח, לצד החובה להקפיד על הנחיות ההתגוננות לאוכלוסייה שהוכחו כמצילות חיים.
ראש העיר, רועי גבאי, אמר בדיון: "יבנה ערוכה ומוכנה לתרחישים שונים. שיתופי הפעולה ההדוקים בין העירייה, המשטרה ופיקוד העורף הם מרכיב מרכזי בשמירה על ביטחון התושבים. אני מבקש מכולם לגלות אחריות אישית וקהילתית, להקפיד על ההנחיות שהוכחו כמצילות חיים ולהימנע מסיכונים מיותרים. יחד, באחריות ובמשמעת, נעבור גם את הימים האלה".
מפקד מחוז המרכז במשטרה, ניצב אמיר כהן, הדגיש: "שוטרי מחוז מרכז פרוסים בגזרות השונות במוכנות מלאה, יש להמשיך ולהישמע להנחיות ולא לצאת שלא לצורך חיוני או דחוף. ביחד עם הרשות המקומית ופיקוד העורף אנחנו פועלים להבטיח מענה מיטבי לכל אירוע במטרה להציל חיים".
מפקד נפת שפלה בפיקוד העורף, אל"מ (מיל') אבי בר, הוסיף: "שיתוף הפעולה בין העירייה, כוחות הביטחון והתושבים הוא מרכיב מרכזי ביכולת שלנו להציל חיים. האחריות של כל אחד ואחת להקפיד על הנחיות ההתגוננות היא קריטית, ההנחיות הללו מצילות חיים".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
הגדוד המורכב מתושבי רחובות, יבנה, גדרה ונס ציונה ומיועד להגן על היישובים הללו גוייס בצו 8 והוצב בגבול המזרחי, החלה התארגנות לפנק את חיילי העיר בבשר, שתיה, חד פעמי, פחמים, מנגלים פשוטים, שישיות מים ופינוקים.

בעקבות הפרעות של ערביי ישראל במהלך מבצע שומר חומות הוחלט להקים גדודי מילואים בצה"ל שתפקידם בעת מלחמה עם חשש לפרעות של ערביי ישראל, להתייצב מיד ביישובים שבהם הם מתגוררים ולהגן על העיר שלהם.
שלבי ההכשרה של הגדוד הייעודי כוללים אימון הכנה וביצוע פעילות תעסוקתית בגבול המזרחי לצבירת ניסיון.
הגדוד סיים אימון הקמה וכעת גוייס בצו 8 והוצב בגבול המזרחי ולאחר התעסוקה המבצעית, הגדוד יהיה כשיר להגן על היישובים בהם מתגוררים חיילי המילואים.
הגדוד של רחובות המורכב רובו מתושבי המקום אחראי בחירום להגן על רחובות, יבנה, גדרה ונס ציונה.
לאור המלחמה, הגדוד נפרס במהירות באזור הגבול המזרחי (לא נפרט מיקום מדוייק).
החלה יוזמה לפנק את חיילי הגדוד המורכב מתושבי רחובות, יבנה, גדרה ונס ציונה בפרטים הבאים:
בשר, שתיה, חד פעמי, פחמים, מנגלים פשוטים, שישיות מים ופינוקים
ההיענות הייתה גדולה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
בעקבות המצב הביטחוני: הספרייה העירונית ביבנה סגורה ומציעה קוד חינמי לקריאה דיגיטלית

בעקבות המצב הביטחוני, הספרייה העירונית ביבנה סגורה בשלב זה לקבלת קהל. למרות זאת, עיריית יבנה ורשת המרכזים הקהילתיים בעיר מציעות לתושבים חלופה לתקופה מורכבת זו.
הספרייה מעניקה לתושבים קוד חינמי לקריאה דיגיטלית עבור מגוון רחב של ספרי קריאה הזמינים באתר "עברית".
על מנת לקבל את קוד הכניסה לאתר, המעוניינים מתבקשים לשלוח הודעת וואטסאפ למספר 054-9789275. בעת הפנייה חובה לציין שם מלא, כתובת מגורים ומספר טלפון לרישום.
בנוסף, הציבור מוזמן לעשות שימוש בכלל מאגרי המידע של הספרייה, אליהם ניתן לגשת באופן מקוון דרך הקישור הבא: מאגרי המידע המקוונים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
תחליף לאירועי החג: פרויקט "אח בוגר" מזמין את ילדי יבנה לפעילות פורים מקוונת היום (2.3.2026)

בעקבות ביטול אירועי פורים הרגילים בעיר, פרויקט "אח בוגר" הפועל במסגרת מחלקת הנוער ביבנה יוזם פעילות מקוונת ומיוחדת במטרה לשמח את ילדי העיר ולהקליל את האווירה בתקופה זו.
הפעילות החגיגית תתקיים היום (שני), ה-2.3.2026, בשעה 17:00 באמצעות פלטפורמת ה-Zoom, והיא הפוגה המיועדת לתלמידי ותלמידות כיתות א' עד ו'. מטעם המארגנים נמסר כי המשתתפים מוזמנים בשמחה להצטרף למפגש כשהם מחופשים, כדי להוסיף לאווירת החג.
שימו לב: מספר המקומות במפגש הזום מוגבל, ולכן מומלץ להיכנס לקישור מוקדם ככל האפשר.
פרטי ההתחברות למפגש:
קישור לזום: לחצו כאן להצטרפות
Meeting ID: 729 6223 4447
Passcode: 4mwRvF
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.