הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אזהרת הרשות להגנת הפרטיות: שימוש ב-AI ובאמצעים טכנולוגיים להפשטת אנשים בתמונות היא עבירה פלילית שעונשה 5 שנות מאסר

חנה קקיאשוילי
צילומים: תמונה מתוך אתר הרשות להגנת הפרטיות
צילומים: תמונה מתוך אתר הרשות להגנת הפרטיות

לאור פרסומים שונים בנושא, הרשות להגנת הפרטיות פרסמה הבהרה בנוגע לשימוש במודלים של בינה מלאכותית לשינוי תמונות באופן דיגיטלי.

על פי הרשות, שימוש באמצעים טכנולוגים ל"הפשטת" דמויות של אנשים מתוך תמונותיהם, או להצגתם בביגוד מינימלי או באופן שיכול לבזותם ללא קבלת הסכמתם, עלול להוות פגיעה אסורה בפרטיות. מעשה זה מהווה הפרה של הוראות סעיף 2(4), 2(6), 2(9) ו-2(11) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"ע-1981.

ברשות מדגישים כי הפרת הוראות חוק אלו היא עבירה פלילית שעונשה חמש שנות מאסר. כמו כן, מדובר בעוולה אזרחית המקנה זכות לפיצוי נזיקי וזכות לפיצוי ללא צורך להוכיח נזק, לפי סעיף 29א לחוק. להרחבה ניתן לעיין בעמדת הרשות להגנת הפרטיות במסמך שפרסמה בנושא פרטיות ואבטחת מידע בשימוש בטכנולוגיות Deepfake (זיוף עמוק).

בנוסף, סעיף 3(5א) לחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998, מגדיר הטרדה מינית כ"פרסום תצלום, סרט או הקלטה של אדם, המתמקד במיניותו, בנסיבות שבהן הפרסום עלול להשפיל את האדם או לבזותו, ולא ניתנה הסכמתו לפרסום".

לאור האמור, שימוש בתמונותיהם של אנשים בצורה זו, ללא קבלת הסכמתם לכך ותוך הפרה של אחת מהוראות סעיף 2 שהובאו לעיל, עלול להוות הפרה של הוראת סעיף 8(ד)(1) לחוק הגנת הפרטיות. סעיף זה קובע כי "בעל שליטה במאגר מידע לא יעבד מידע אישי במאגר מידע ולא ירשה לאחר לעבד בעבורו מידע כאמור, אם המידע האישי הכלול במאגר המידע נוצר, התקבל, נצבר או נאסף בניגוד להוראות חוק זה או להוראות כל דין אחר המסדיר עיבוד מידע".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


עיריית יבנה והרשת למרכזים קהילתיים מזמינות הורים ופעוטות לסדנת העשרה וחוויה משותפת שתחל ב3.2 במרכז גרמנוב

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק רשת מרכזים קהילתיים יבנה
צילום מתוך דף הפייסבוק רשת מרכזים קהילתיים יבנה

עיריית יבנה, הרשת למרכזים קהילתיים ותכנית 360 מזמינים את התושבים לחוויה משותפת ומעשירה המיועדת להורים ופעוטות בגילאי 2-3. הסדרה תכלול תשעה מפגשים מהנים באווירה נעימה, לא פורמלית ובמרחב בטוח ומזמין.

במסגרת המפגשים, המשתתפים יהנו ממשחק משותף המותאם לגילאי 2-3 שניתן ליישם גם בבית, יקבלו טיפים והדרכה בזמן אמת לחיזוק הקשר בין ההורה לילד, ויזכו לזמן איכות משותף תוך למידה על שלבי התפתחות חשובים לגיל זה. את המפגשים ינחו מיטל שמחון, מרפאה בעיסוק, ושרון רוזנשיין, גננת מוסמכת.

המפגשים יתקיימו בימי שלישי החל מה-3 בפברואר. הסדרה מורכבת משלושה מפגשי הורים (מפגש ראשון, אמצע ואחרון) שייערכו בשעה 20:30, ושישה מפגשי הורה-ילד שייערכו בשעה 16:45. הפעילות תתקיים במרכז קהילתי גרמנוב, ברחוב התנאים 1, קומה 1.

המחיר לסדרה כולה עומד על 400 ש"ח ל-9 מפגשים.

להרשמה ותשלום ניתן להיכנס לקישור הבא: לחצו כאן להרשמה



להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


שבוע החלל בבית ספר רבין ביבנה: למידה חווייתית וחדר מדעים ייעודי - וגם: פסטיבל החלל העירוני ב-31.1

מערכת האתר

בית ספר רבין ביבנה ציין את שבוע החלל בשורה של פעילויות לימודיות וחווייתיות, שהפכו את הלמידה המדעית לחוויה מסקרנת, מעשירה ומעוררת השראה עבור תלמידי בית הספר.

רכזת המדעים, טליה אלמליח, הקימה חדר למידה ייעודי שהוקדש לנושא החלל. כיתות מבית הספר נכנסו לחדר המדעים לפעילויות מגוונות, שכללו תחנות חקר, סרטונים, ניסויים, משחקים לימודיים ופעילויות אינטראקטיביות סביב מערכת השמש, כוכבים, לוויינים וחקר היקום. המרחב הייחודי אפשר לתלמידים ללמוד בדרך חווייתית ולגלות עולם רחב ומרתק מעבר לכדור הארץ.

אחד משיאי השבוע התקיים ביום שני, עם הרצאה מרתקת של אייל בן זאב על עולם החלל מזווית אישית ומעוררת השראה. בהרצאה שיתף בן זאב בידע, חוויות ותובנות מעולם חקר החלל והמדע, ועורר בקרב התלמידים סקרנות ורצון להעמיק.

שבוע החלל בבית ספר רבין ביבנה הסתיים בתחושת התלהבות וגאווה, כשהתלמידים יוצאים עם חוויות משמעותיות, ידע חדש ומבט אל השמיים – מלא סקרנות והשראה. יצוין כי בבתי הספר ברחבי העיר התקיימו אירועים ופעילויות נוספות בנושא שבוע החלל.

פסטיבל החלל העירוני
במוצ"ש, ה-31.1, החל מהשעה 18:30, יתקיים פסטיבל החלל העירוני במרכז היזמות והחדשנות YAVNENEXT (אשכול הפיס, רחוב האלון 39). הכניסה לאירוע חופשית.







להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


קורסים חדשים לנוער ביבנה: לימודי לק ג'ל וספרות במרכז הקהילתי נאות שמיר החל מרביעי 28.1

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק מרכז קהילתי נאות שמיר
צילום מתוך דף הפייסבוק מרכז קהילתי נאות שמיר

מרכז קהילתי נאות שמיר ביבנה משיק קורסים חדשים וייחודיים המיועדים לבני ובנות נוער בגילאי 12–18. הקורסים נועדו לאפשר למשתתפים לרכוש מקצוע מעשי, יצירתי ומבוקש באווירה מקצועית.

הפעילות תחל ביום רביעי, ה-28.1, ותתקיים בין השעות 16:00–19:00. בין המסלולים המוצעים ניתן למצוא קורס לק ג'ל הכולל 6 מפגשים, וקורס מורחב של לק ג'ל ובנייה בג'ל טיפים הכולל 8 מפגשים. בנוסף, בהמשך צפוי להיפתח קורס ספרות מקצועי לגברים וילדים שיכלול 15 מפגשים.

ההרשמה לקורסים מתאפשרת עם או בלי רכישת ערכת עבודה אישית, כאשר המחירים מתחילים מ-1,390 ש"ח. הלימודים יתקיימו בהנחיית מדריכה מקצועית ובקבוצות קטנות.

מספר המקומות בקורסים מוגבל. לפרטים נוספים והרשמה ניתן להיכנס לקישור הבא: לחצו כאן להרשמה



להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה