למרות הקורונה תלמידי תיכון מקיף י' ודיירי "אחוזת ראשונים" לא ויתרו על הקשר וחגגו עשור של קשר בין דורי בשיעורי ספרות בזום
בשיעורים אלו דנו בני הדור הצעיר ודור המייסדים על שירה, אהבה, ואף אירחו משוררים כמו רוני סומק ושיתפו בקטעי השירה שהם כותבים למגירה"

השנה, היו אמורים לחגוג תלמידי תיכון מקיף י' ודיירי "אחוזת ראשונים" עשור של פעילות משותפת, מפגשים, הרצאות ופעילויות. אך בשל הקורונה המפגשים המשותפים עברו לזום. לדברי טלי שקרצי – מנהלת התרבות: "בחרנו בתקופה זו להדק דווקא את הקשר ולהיפגש במפגשי זום בשיעורי ספרות. בשיעורים אלו דנו בני הדור הצעיר ודור המייסדים על שירה, אהבה, אירחו משוררים כמו רוני סומק ואף חלקם שיתפו בקטעי השירה שהם כותבים למגירה".
הפרויקט המתקיים מזה עשור נעשה בעידוד ותמיכת מנהלת התיכון – עטרה בשן ומנכל אחוזת ראשונים –עודד מור.
מנהלת התיכון – עטרה בשן:
"בתקופה זו, נוכחנו ביתר שאת בכוחה של המילה הכתובה לשקף את סודות הנפש וכי האדם זקוק לשירה, ספרות ותרבות כמו אדם הצמא למים"
שולי אגבי, מורה לספרות:
שהובילה בשנים האחרונות גם פרויקטים חברתיים נוספים מציינת: "אם היו שחשבו ששיעורי הספרות עברו מן העולם ואת מקומם תפסו בעיקר עולם הטכנולוגיה והמדעים, הרי שטעות בידם. דווקא הקורונה היוותה הזדמנות דרך השירה והספרות לקרב בין הדור הצעיר לדור המייסדים".
ראש העירייה, רז קינסטליך:
בירך על הקשר החם שנרקם בין הדורות ואמר: "הקשר הזה מבטא נאמנה את פניה היפות של הקהילה בראשון לציון. כולנו ביחד בתוך המשבר וביחד אנחנו חזקים ונוכל להתגבר על הקשיים. יישר כוח להנהלת בית הספר שלא ויתרו על הפרויקט הבין דורי ומצאו את הדרך לקיים אותו למרות המציאות המאתגרת".
טלי שקרצי, מנהלת התרבות באחוזה:
"מאחלת לכולנו, שממש בקרוב, אחרי מתן החיסונים נוכל לראות את האור, לחגוג יחדיו את סיום התקופה המאתגרת ואת העשור לקשר המיוחד שנוצר בין הדורות".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחמיזם מדהים למה לא תפתחו קבוצה לקהל הרחב אני ארשם13.01.21 15:14 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: