עושים סוף לכלבים המשוטטים: עיריית קריית עקרון יוצאת במבצע אכיפה וקנסות לבעלי כלבים

המועצה המקומית קריית עקרון הודיעה על הגברת מאמצי האכיפה וההסברה למיגור תופעת הכלבים המשוטטים ביישוב. הצעד במטרה לשמור על ביטחון התושבים, להבטיח את הסדר הציבורי ולהגן על בעלי החיים עצמם.
במסגרת המהלך, המועצה מבצעת אכיפה קפדנית נגד התופעה, ומודיעה מפורשות כי בעלים של כלב שייתפס למשוטט במרחב הציבורי ללא השגחה צפוי לקנס כספי.
במועצה מדגישים כי האחריות חלה בראש ובראשונה על בעלי הכלבים ומרעננים את הנהלים הקבועים בחוק:
- יש להוציא כלבים לטיול אך ורק כשהם קשורים ברצועה ותחת השגחה.
- יש לוודא ששערי החצרות סגורים כדי למנוע יציאה חופשית של הכלבים מהבית אל הרחוב.
- חובה לסמן כל כלב בשבב אלקטרוני ולעדכן באופן שוטף את פרטי הבעלים במאגר.
- יש לאסוף את גללי הכלב על מנת לשמור על ניקיון המרחב הציבורי.
מהמועצה נמסר כי ימשיכו לפעול בנחישות, הן בהסברה והן באכיפה, במטרה לצמצם את התופעה ולשמור על מרחב ציבורי בטוח ונעים למען כלל התושבים.
למידע נוסף ומלא, ניתן לבקר באתר המועצה המקומית קריית עקרון.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
הפסקת מים יזומה ברחוב החרצית בקריית עקרון ביום רביעי ה-29.04.26

תאגיד המים פרסם הודעה לתושבי קריית עקרון על עבודות תשתית מתוכננות בצנרת המים ביישוב, אשר יובילו לניתוק זמני של אספקת המים.
הפסקת המים תתקיים ביום רביעי, ה-29 באפריל 2026, בין השעות 08:30 ל-13:00. העבודות והפסקת המים יתמקדו ברחוב החרצית בקריית עקרון.
התושבים באזור מתבקשים להיערך מראש ולדאוג לאספקת מים חלופית לשעות אלו.
צילומים:המועצה המקומית קריית עקרון
להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
אושרה תוכנית "ממילואים למפתח": לפחות 50% מדירות "דירה בהנחה" יוקצו למשרתי מילואים לצד הטבות בקרקע וקדימות בשכירות

מועצת מקרקעי ישראל בראשות שר הבינוי והשיכון חיים כץ אישרה את תוכנית "ממילואים למפתח": לפחות 50% מהדירות ב"דירה בהנחה" יוקצו למשרתי מילואים, לצד הטבות משמעותיות ברכישת קרקע, קדימות בהגרלות לשכירות ארוכת טווח ומכרזים ייעודיים.
שר הבינוי והשיכון ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל, חיים כץ, בשיתוף שר האוצר בצלאל סמוטריץ', השיק היום במסגרת ישיבת מועצת מקרקעי ישראל את תוכנית "ממילואים למפתח", מהלך לאומי חדש שנועד להעניק עדיפות משמעותית למשרתי המילואים בשוק הדיור; ברכישת דירה, ברכישת קרקע, בשכירות ארוכת טווח ובמכרזים ייעודיים. מיד לאחר אישור המועצה התוכנית תעבור לחתימתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ותיכנס לתוקף מיידי.
כבר בהגרלה הקרובה של תוכנית "דירה בהנחה", לפחות 50% מהדירות יוקצו למשרתי מילואים פעילים, כאשר מתוך כלל המכסה יישמר שיעור של כ-25% ללוחמי מילואים.
בנוסף, תינתן למשרתי מילואים הטבה משמעותית בבניית בית (בנה ביתך) במכרזי קרקע של רמ"י, במטרה להקל על רכישת מגרשים ולהרחיב את אפשרויות הדיור העומדות בפניהם.
בתחום השכירות ארוכת הטווח של 'דירה להשכיר' נקבע כי כלל הדירות בשכירות ארוכת טווח עד סוף שנת 2028 (בהנחה של 20% ממחיר שוק), יוקצו בשיעור של 100% לחיילי מילואים ולאלמנות צה"ל הזכאיות.
כמו כן, במסגרת התוכנית אישרה מועצת מקרקעי ישראל שורה של הטבות נוספות שיסייעו במימוש הזכאות ובהגדלת סיכויי הזכייה בפועל. במכרזים בהם נקבע תיעדוף של 100% לחיילי מילואים ולא נרשמה היענות מספקת, יופעל מודל של "מכרז סגור" לחיילי מילואים בלבד.
בנוסף, ייקבע מחיר מינימום במנגנון הנחה של עד 30% ממחיר השוק, במטרה להבטיח כדאיות כלכלית וזכייה בפועל, וכן תתווסף מדרגה ייעודית לחיילי מילואים משפרי דיור.
כמו כן, הוחלט כי צוות ייעודי ימשיך לבחון הרחבת התוכנית לאזורים נוספים בארץ ולקידום מהלכים משלימים נוספים עבור משרתי המילואים. התוכנית גובשה על בסיס המלצות צוות מילואים בין-משרדי שהוקם בהחלטת מועצת מקרקעי ישראל, בהשתתפות משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר, רשות מקרקעי ישראל וקק"ל. הצוות בחן שורת פתרונות בתחום הדיור עבור משרתי המילואים והמליץ על מכלול הצעדים שאושרו כעת במסגרת תוכנית ממילואים למפתח, במטרה להרחיב את אפשרויות הדיור ולהבטיח מענה ממשי למשרתים, כחלק ממדיניות רחבה לחיזוק משרתי המילואים והוקרה מעשית על תרומתם לביטחון המדינה.
שר הבינוי והשיכון ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל, חיים כץ: "משרתי המילואים עוזבים משפחה, עבודה ושגרה כדי להגן על הבית, והחובה שלנו היא להעניק להם בחזרה. 'ממילואים למפתח' מעניקה עדיפות אמיתית וברורה, סיכוי גבוה יותר לדירה וביטחון כלכלי למי שנושאים בנטל כשהמטרה שלנו שבתוך שנתיים כלל משרתי המילואים הזכאים יקבלו אפשרות לדירה, קרקע או שכירות בהנחה משמעותית".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "מדינת ישראל מצדיעה למשרתי המילואים, לא בדיבורים אלא במעשים. תוכנית 'ממילואים למפתח' היא חובה מוסרית שלנו כלפי מי שעזבו הכל ויצאו להגן על הבית. הלוחמים שלנו ובני משפחותיהם הם עמוד השדרה של החברה הישראלית, והמינימום שאנחנו יכולים לעשות הוא להבטיח להם קדימות משמעותית בבניית הבית הפרטי שלהם. ההחלטה מתווספת לתקציבי ענק שהבאנו למילואימניקים בנקודות הזיכוי במס, כרטיס פייטר, והמענקים המוגדלים, והיא מהווה הצהרה ברורה של סדרי העדיפויות שלנו: מי שנותן יותר למדינה - מקבל יותר מהמדינה".
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "מדובר במהלך רחב שמחבר בין מדיניות דיור לאומית לבין מחויבות ערכית עמוקה למשרתי המילואים. אנחנו מייצרים כאן רצף של פתרונות מהגרלות 'דירה בהנחה', דרך שכירות ארוכת טווח, הנחות בקרקע ועד התאמות במכרזים שיבטיחו מימוש בפועל. המטרה ברורה: להוקיר את השירות המשמעותי של המשרתים ולהפוך אותו גם להזדמנות ממשית לבית בישראל".
עידן מועלם, מנהל רשות מקרקעי ישראל בפועל: "רשות מקרקעי ישראל הופכת את ההוקרה למשרתי המילואים למדיניות קרקעית בפועל. תוכנית 'ממילואים למפתח' היא חובה מוסרית ולאומית מהמעלה הראשונה – ומי שנתנו ונותנים את הכול בחזית ראויים לקדימות ממשית בבניית ביתם בישראל. לא מדובר רק בתיעדוף בהגרלות, אלא בשינוי עומק באופן שבו הקרקע משווקת ומונגשת – באמצעות מכרזים ייעודיים, שכירות ארוכת טווח והפחתת הוצאות הפיתוח. המבחן שלנו אינו בכותרות, אלא במספר המשרתים שיקבלו מפתח בפועל ובזה אנחנו מתכוונים לעמוד."
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
רונה גולדפיין מבית הספר "הרצוג" זכתה בתחרות "הנואם הצעיר" של מועדון רוטרי במזכרת בתיה

בתאריך 23 באפריל 2026, התקיימה תחרות "הנואם הצעיר" של מועדון רוטרי במזכרת בתיה, במסגרת אירועי "שבועיים החינוך" ביישוב. הפרויקט, המהווה את אחד מיסודות ארגון הרוטרי, נועד לאפשר לבני נוער לפתח מיומנויות יסוד לפיתוח מנהיגות, ולהעניק להם במה להשמעת קולם בנושאים חברתיים. המיזם משקף את ערכי הארגון, בהם שוויון, הקשבה, אחריות וכבוד הדדי, תוך שאיפה למצוינות, בהלימה לסיסמת הרוטרי השנתית: "התאחדו למען הטוב". את הערב הנחתה עינת מלובני, נשיאה לשעבר במועדון רוטרי מזכרת בתיה, אשר יזמה ומנהלת את הפרויקט.
התחרות היישובית נערכה במעמד ראש המועצה, מר גבי גאון, ומנהל מחלקת החינוך, מר שלומי פייער. כמו כן, נכחו באירוע מנהלות, מורות, בני משפחה וכן נציגי מועדוני רוטרי נוספים, בהם גב' שושי אלימלך, ראש אפיק מועדון רוטרי ישראל. במהלך הערב נשאו דברים מר גאון, הגב' מלובני, וכן מר צפניה ברזילי, נשיא ומייסד מועדון מזכרת בתיה. חבר השופטים בתחרות כלל את לביאה צבי, יו"ר מעמד האישה ביישוב; שלומי פייער; ובתיה וינטרופ, נשיאת רוטרי רחובות, שיזמה את פרויקט הנואם הצעיר לפני 23 שנים ושימשה כיו"ר חבר השופטים בערב זה. את האירוע ליוו בנגינה על צ'לו תלמידות "מרכז מפגשים".
לאחר שנשמעו כל הנאומים, אשר לגביהם צוין כי המשתתפים הפגינו ביטחון ורהיטות, הוכרזה הזוכה בתחרות הגמר היישובית: רונה גולדפיין, תלמידת כיתה ו' מבית הספר "הרצוג". נאומה של גולדפיין עסק בנושא "הכח להיות את", ובעקבות זכייתה היא צפויה לייצג את היישוב בתחרות האזורית.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.