סיפורו של רחוב - ד"ר הוגו הסנר: מילד יתום בבוקובינה לרופא המיתולוגי של המושבה גדרה שטיפל באלפי תושבים

במסגרת מיזם תיעוד רחובות המושבה בגדרה, מובא סיפורו של ד"ר הוגו הסנר, מי שהיה במשך שנים רבות הרופא המוביל והעיקרי של המושבה.
הסנר נולד בשנת 1913 בעיירה קוצמן בחבל בוקובינה, שהיה אז בתחומי רומניה וכיום נמצא באוקראינה. אביו שימש כפקיד בעירייה ואימו הייתה עקרת בית. בצעירותו התייתם מהוריו והועבר לחסותו של דודו. בגיל 18 נשלח ללימודי רפואה בעיר טור שבצרפת, שם למד במשך ארבע שנים, ואת השנתיים האחרונות ללימודיו השלים באוניברסיטה בעיר קלוז' שברומניה.
לאחר סיום לימודיו, כשהיה בשנות העשרים לחייו, קיבל משרה של רופא כללי בעיר צ'רנוביץ, בירת חבל בוקובינה. שם הכיר את אשתו לעתיד, בתו של הרב הראשי של העיר, ונישא לה בטקס שנערך בבית הכנסת הגדול בעיר. זמן קצר לאחר מכן פרצה מלחמת העולם השנייה. בשנת 1941, כשאשתו בהריון מתקדם עם בנם הראשון, כבשו הנאצים את העיר. בחודש יולי 1941 הוצא הרב הראשי להורג, אך הסנר ניצל בזכות מקצועו והעביר את תקופת הכיבוש הנאצי בעבודה כרופא.
בשנת 1944, לאחר נסיגת הנאצים וכיבוש העיר על ידי הרוסים, הצליחה אלמנתו של הרב הראשי להשיג אישורי עלייה. המשפחה, שכללה את הסנר, אשתו, בנם הקטן וחמותו, הפליגה מנמל קונסטנצה לארץ ישראל. עם הגעתו לארץ, התקבל הסנר לעבודה כמתמחה בכירורגיה כללית בבית החולים בילינסון, תחת ניהולו של פרופסור פאול נתן.
בשל הצורך בפרנסה מספקת למשפחתו, החליט הסנר לעבור לגדרה, שם קיבל משרה של רופא כללי בקופת חולים ובמקביל פתח מרפאה פרטית. הוא זכה להצלחה רבה ותוך זמן קצר הפך לרופא הראשי של המושבה, תוך שהוא מחזיק במשרות נוספות ביישובים הסמוכים. בזכות שליטתו המהירה בשפה הערבית, העניק שירות רפואי גם לאוכלוסייה מהפזורה הבדואית בדרום, ולאחר מלחמת ששת הימים הגיעו למרפאתו מטופלים רבים מעזה, בהם משפחתו של ראש העיר.
בשנת 1974 נפטרה אשתו. למרות האובדן, המשיך הסנר בעבודתו ואף מונה לרופא המחוזי של קופת חולים מאוחדת באזור. בשנת 1985 לקה בשבץ מוחי, ושנה לאחר מכן נפטר מסיבוכים של מחלתו. הוא הותיר אחריו שני בנים ונקבר לצד אשתו בבית הקברות בגדרה. המידע ההיסטורי אודותיו נמסר על ידי רענן שרמן, יקיר גדרה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
תיכון דרכא בגין בגדרה השיק את תכנית "שורשים - מדור לדור" בערב חגיגי ומרגש בהשתתפות תלמידי שכבת ז', ההורים והצוות החינוכי

תיכון דרכא בגין בגדרה פתח בערב מרגש ומלא משמעות את תכנית "שורשים - מדור לדור", המציינת את שנת בני ובנות המצווה בבית הספר.
במסגרת האירוע, התכנסו תלמידי שכבת ז', יחד עם הוריהם והצוות החינוכי, לפעילות שכבתית מעצימה וחוויתית. הפעילות עסקה במגוון נושאים, ביניהם הווי ישראלי, מנהגים, תרבות ושורשים.
המפגש המשותף נועד ליצור חיבור בין הדורות, תוך העשרת הידע על העבר וההווה ופתיחת לבבות לקראת העתיד.
בבית הספר ביקשו להודות לצוות שהוביל את הערב: רכזת השכבה שרי מיארה, היועצת רבקה זיו, והמחנכים אורית, חלי, יפית ונתנאל. כמו כן, נמסרה תודה לאוהד סרי, רכז החינוך החברתי, ולהנהלת בית הספר על קיום האירוע. הנהלת התיכון איחלה הצלחה לתלמידי שכבת ז' והוריהם בשנת המצווה.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
שירות צרכנות מיוחד לגולשי be106! הכירו את הדבק העוצמתי שמדביק כמעט הכל תוך 30 שניות: עמיד במים, חסר ריח ומתאים למתכת, זכוכית, עץ, גומי, קרמיקה, עץ ועור. במחיר 7.72 ש"ח

מוצר חדש מציע פתרון הדבקה חזק ומהיר למגוון רחב של חומרים, כולל מתכת, זכוכית, גומי, קרמיקה, עץ ועור. הדבק מתואר כפריט חובה בכל בית.
על פי הפרסום, הדבק מתייבש תוך 30 שניות, עמיד במים וחסר ריח. הוא מגיע עם פייה ארוכה המאפשרת מריחה מדויקת וכן עמיד בפני תנאי מזג אוויר. ניתן להשיג את המוצר באריזות של יחידה אחת, שתיים או חמש יחידות.
מחירו של הדבק הוא 7.72 ש"ח. בעמוד המוצר זמין סרטון הדגמה. לפרטים נוספים ורכישה,
ניתן להיכנס לקישור: https://s.click.aliexpress.com/e/_c4SXVBwv
להלן לינק למעוניינים להצטרף לקבוצת הוואטסאפ של be106 לקבלת דילים ומוצרים
https://www.be106.net/whatsapp/deals_and_coupons/1
שימו לב!
בחודש ינואר אתר be106 פותח את החנות עם שלל קטגוריות של אופנה, מוצרי חשמל, גינון, צעצועים, סלולארי, מחשבים, כלי עבודה ועוד
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
ניצחון ענק ומוחץ ליואל גמליאל בבחירות לליכוד בגדרה

בבחירות למועצת סניף הליכוד בגדרה ולנציגי הסניף במרכז הליכוד זכה יואל גמליאל בניצחון מוחץ של 76% על המתמודד מולו שלום אזרד
מועצת הסניף כוללת 41 נציגים מהם נבחרו 18 נציגי מרכז הליכוד
יואל גמליאל
הערב השגנו יחד, את הניצחון הראשון בגדרה - בדרך לשינוי! המחנה הלאומי בגדרה אמר את דברו, ממשיכים יחד.
תודה רבה ל-76% אחוז מהמצביעים על האמון והתמיכה בי, אמשיך לפעול לטובת גדרה היקרה לי, בכל עת.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.