הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מועצת גדרה מציגה את לקחי מבצע "שאגת הארי": הוצבו 15 מיגוניות חדשות ברחבי המושבה

מערכת האתר
דוברות המועצה המקומית גדרה
דוברות המועצה המקומית גדרה

המועצה המקומית גדרה קיימה אמש ישיבת סיכום ביניים והפקת לקחים לפעילותה בתקופת החירום, בהשתתפות הנהלת המועצה, גורמי הביטחון, פיקוד העורף, המשטרה ונציגי מכלולי החירום.

במהלך הישיבה הוצגה פעילות המועצה בשטח, במסגרתה ניתן מענה נרחב לתושבי המושבה, תוך חיזוק תחושת הביטחון והמשכיות התפקוד. בין היתר הוצבו ברחבי גדרה 15 מיגוניות חדשות, נפתחו מקלטים ציבוריים והופעלו מכלולים שונים למתן מענה שוטף ומהיר לתושבים. גורמי המשטרה שיבחו את תפקוד המועצה במהלך התקופה, וציינו במיוחד את שיתוף הפעולה ההדוק, התיאום הרציף והתקשורת היעילה בין כלל הגורמים.

עוד עלה כי פעילות מכלולי החירום והביטחון התאפיינה ברוח התנדבות גבוהה, ניהול הערכות מצב שוטפות וסיורים בשטח, לצד מתן מענה מהיר לאתגרים שעלו מהשטח. במקביל, פעלה המועצה לשמירה על שגרת חיים ככל הניתן, באמצעות קיום פעילויות הפגה לתושבים.

במועצה מדגישים כי לצד העשייה הנרחבת, נמשכת העבודה לשיפור מתמיד של המוכנות למצבי חירום, בין היתר באמצעות המשך קיום תרגילים והכשרות, חיזוק מערכות שליטה ובקרה, ושיפור תשתיות ומענים קהילתיים.

ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, מסר: "אנחנו לא מסכמים, אלא מתחקרים את עצמנו - המתיחות עוד לא נגמרה. תקופת החירום הציבה בפנינו אתגרים מורכבים, אך גם הוכיחה את היכולת של המועצה ושל כלל הגורמים בשטח לפעול במהירות, באחריות ובשיתוף פעולה מלא. נמשיך ללמוד, להשתפר ולחזק את המוכנות שלנו, כדי להעניק לתושבים את המענה הטוב ביותר בעתות חירום".



צילומים:דוברות המועצה המקומית גדרה

להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


עוצרים לזכור: טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בגדרה ייערכו השנה במתכונת מותאמת (20-21.4)

מערכת האתר

קהילת גדרה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים ואירועים ממלכתיים, תוך התחשבות במצב הביטחוני והתאמת אופי האירועים לנסיבות.

ערב יום הזיכרון יתקיים ביום שני, 20.4, בשעה 20:00 במתחם מרכז אופק. לאור המצב, הטקס ייערך במתכונת מצומצמת ובנוכחות משפחות הנופלים, בכפוף להרשמה מראש. הטקס ישודר בשידור חי בעמוד הפייסבוק של המועצה, לטובת כלל התושבים. האירוע יחל עם הישמע הצפירה.

ביום שלישי, 21.4, יתקיימו שני טקסים מרכזיים בבית העלמין בגדרה: בשעה 10:00 ייערך טקס זיכרון לנפגעי פעולות האיבה בחלקה האזרחית, ובשעה 11:00 יתקיים טקס צבאי ממלכתי בחלקה הצבאית, אשר יחל עם הישמע הצפירה.

ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, ציין בהתייחסו לאירועים: “יום הזיכרון הוא רגע של עצירה עמוקה עבור כולנו, בו קהילה שלמה מתכנסת יחד לזכור, לכבד ולהוקיר את מי שנתנו את חייהם למען המדינה. גם השנה, נציין את היום הזה באחריות ובכבוד, תוך שמירה על המשפחות ועל הציבור כולו”.

במועצה המקומית גדרה מציינים כי כלל האירועים יתקיימו בהתאם להנחיות גורמי הביטחון, וכי זמני ואופי הטקסים עשויים להשתנות בהתאם להערכת המצב. המועצה קוראת לתושבי גדרה לקחת חלק בציון יום הזיכרון, לכבד את זכר הנופלים ולהתייחד עם זכרם.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


דרמה באולם האירועים בצומת כנות: אם החתן, המשמשת כחובשת באיחוד הצלה, ביצעה החייאה באורח בן 20 שהתמוטט והצילה את חייו

מערכת האתר

מדוברות איחוד הצלה - מחוז דרום נמסר כי צוותי הרפואה של הארגון העניקו טיפול רפואי הכולל פעולות החייאה לצעיר שהתמוטט באולם אירועים בצומת כנות.

צופיה כהן (אם החתן) ואלי רוזנטל, חובשים באיחוד הצלה שנכחו באירוע, מסרו: "מדובר בצעיר כבן 20, אורח באירוע, שהתמוטט. הענקנו לו טיפול רפואי מיידי הכולל פעולות החייאה והזעקנו את כוחות ההצלה. לאחר שליבו שב לפעום הוא פונה להמשך טיפול בבית חולים כשמצבו יציב. צוותי חוסן של איחוד הצלה פעלו במקום עקב אופי האירוע".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


הרצאה מעוררת השראה בגדרה: מעצבת האופנה אדר כהן שיתפה את תלמידי תיכון דרכא רות בסיפור ההישרדות שלה

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק תיכון דרכא רות
צילום מתוך דף הפייסבוק תיכון דרכא רות

תלמידי שכבת ט' בתיכון דרכא רות בגדרה השתתפו היום (רביעי) בהרצאה מעוררת השראה של מעצבת האופנה אדר כהן. במהלך המפגש, שיתפה כהן את התלמידים בסיפורה האישי והמרגש לאחר שעברה תאונה קשה במקסיקו, בה איבדה את ידה.


מתוך החוויה המטלטלת של הישרדות לבדה בשטח, העבירה כהן לתלמידים מסר עוצמתי העוסק בחוסן נפשי, אמונה ונחישות.


בבית הספר ציינו כי ההרצאה נגעה לליבם של התלמידים והדגישה בפניהם את העובדה שגם כאשר ניצבים מול אתגרים גדולים ומורכבים, כוח הרצון יכול להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי. צוות בית הספר הביע הערכה רבה על המפגש שהעניק למשתתפים השראה אמיתית ומשמעותית.







להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה