הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מבזק קורונה! הסתדרות המורים פנתה לראש הממשלה בדרישה לסגור את כל גני הילדים ובתי הספר לאור התפשטות הקורונה . מכתב הדרישה בכתבה

בבידוד שוהים כיום 5230 ילדי, תלמידים, מורים ועובדי מערכת החינוך

לימור עידן

יפה בן דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים פנתה לפני זמן קצר חמישי 12/3 אל ראש הממשלה בנימין נתניהו להורות על סגירה מידיית של כל מוסדות החינוך ובהם גני הילדים ובתי הספר לאור התפשטות נגיף הקורונה בקרב המורים והכנסת אלפי תלמידים לבידוד

אתמול רביעי 11/3 דיווח משרד החינוך כי במערכת החינוך שוהים בבידוד התנים הבאים

4783 תלמידים.

247 ילדי גנים

447 עובדי הוראה.

הערה הנתונים היום חמישי 12/3 גבוהים יותר אך עדיין לא פורסמו


להלן מכתבה של יפה בן דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים אל ראש הממשלה


לכבוד

ח״כ בנימין נתניהו

ראש הממשלה


א.נ


הנדון: הפקרת התלמידים ועובדי ההוראה



ישראל היא מדינה צפופה ביותר. רק בשבוע האחרון קפץ מספר הנדבקים פי שלושה. שוודיה, דנמרק, פולין, איטליה ועוד ועוד מדינות, סגרו את בתי הספר וגני הילדים.


סין שסגרה באופן הרמטי את כלל המערכות, לרבות מוסדות החינוך, הצליחה להגיע לשליטה במספר החולים ואף לצמצם אותם. אולם מערכת החינוך אצלנו פתוחה.


בתי הספר וגני הילדים, מהווים מדגרות למחלות זיהומיות, החושפות את כל באי המקום. זוהי סכנה חמורה ומיידית לתלמידים, לעובדי הוראה, לבני המשפחות ובפרט לבעלי מערכת חיסון ירודה ו/או הסובלים ממחלות רקע.


דו"ח ארגון הבריאות העולמי מסין קבע, שמרבית האנשים נדבקים בבית או בעבודה. התלמידים ועובדי ההוראה יביאו את המחלה הביתה וידביקו את בני משפחתם. הם ידביקו אחרים.


כל המאמצים למנוע התפשטות אפידמיולוגית כלל ארצית, לא יצלחו ברגע שבו הנגיף ידביק קהילות שלמות של באי בתי הספר.


כבר כעת, עובדי הוראה רבים שלהם מחלות רקע, מערכת חיסונית מדוכאת או בני משפחה רגישים פוחדים ללמד ונמצאים בביתם, ע״ח ימי מחלה. אני מבינה אותם ומודיעה כי הסתדרות המורים תגבה אותם.


לצערי, זאת לא הפעם הראשונה שמשרד החינוך מפקיר את עובדי ההוראה והתלמידים ושם אותם בחזית. לא יתכן שהשיקול הכלכלי גובר על הדאגה לבריאותם ולחייהם של התלמידים ושל עובדי ההוראה.


יש לגלות אחריות לאומית לבריאות הציבור ובכללם תלמידי ישראל, מחנכי ישראל ובני משפחותיהם כדי לעצור את ההתפשטות ואת הקורבנות הבאים.


אני מבקשת ממך להורות על סגירת מוסדות החינוך בארץ: גני הילדים ובתי הספר.


יפה בן דויד,

מזכ"לית הסתדרות המורים









להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה