הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

שביתה! הורי בית הספר בן צבי ברחובות הודיעו כי מחר שלישי ישביתו את בית הספר עד השעה 11:00 במחאה על קריסת המסלול המונטסורי, 14 מורות ואנשי צוות עזבו, עלייה באלימות ועוד. ראש העיר וראש מינהל החינוך זימנו את מנהלת בית הספר לשיחה, במסגרתה יבקשו ממנה הבהרות

מערכת האתר

הנהגת ההורים של בית הספר בן צבי ברחובות החליטה כי ביום שלישי, 18 בנובמבר 2025, בין השעות 07:30–11:00, יושבת בית הספר.

לטענת ההורים "בית הספר בן צבי ברחובות קורס – והמערכת שותקת". "אין מורים, אין הנהלה מתפקדת, אין ביטחון לילדים ועל כן החליטו לא לשתוק יותר"

במשך למעלה משנה וחצי מנסים הורי תלמידי בית הספר בן צבי ברחובות להתמודד עם מציאות שהם מגדירים כ"בלתי נסבלת".
לטענתם, המערכת קורסת לנגד עיניהם – ומשרד החינוך, הפיקוח מתעלמים .
לאחר אינספור פניות, ישיבות, והבטחות שלא קוימו, הם החליטו לנקוט בצעד חסר תקדים:

"די! ילדי בן צבי אינם שקופים," כתבו ההורים במכתב חריף שנשלח למשרד החינוך, לפיקוח המחוזי ולעיריית רחובות.
"מוסד שהיה בית חם, ערכי וקהילתי הפך לזירת כאוס, פחד ואובדן אמון."


ההורים מציינים כי בית הספר בן צבי, שנחשב במשך שנים למוסד חשוב ברחובות ולבית חם לתלמידים ולהורים, הפך בשנים האחרונות, לדבריהם, לסמל של קריסה מערכתית.

במכתבם תיארו ההורים שורה של כשלים חמורים:

  • קריסת המסלול המונטסורי: הכיתה נותרה ללא מובילה, והורים נאלצים להשאיר את ילדיהם בבית.
  • עזיבה המונית של צוותים: 14 נשות צוות ותיקות – מורות, יועצת ומזכירה – עזבו את בית הספר בשנה האחרונה, כמו גם משלבות רבות.
  • עזיבה של הורים והנהגת ההורים: יו"ר הנהגת ההורים, גזבר ההנהגה וחברים נוספים עזבו את תפקידיהם והעבירו את ילדיהם לבתי ספר אחרים.
  • מחסור חמור בכוח אדם: כיתות נותרות שעות שלמות ללא מורה או מבוגר אחראי.
  • עלייה באלימות: ההורים מדווחים על אירועי אלימות חוזרים, חוסר בטיפול רגשי, ותחושת חוסר ביטחון מתמשכת בקרב הילדים.
  • הזנחה פיזית: חצר מוזנחת, שירותים מלוכלכים, תשתיות ישנות ומתקנים שלא פועלים.
  • חוסר שקיפות מול ההורים: מערכת שעות לא אמינה, תקנון בית ספר שלא הועבר להורים, והסתרת מידע מהקהילה.

"הורים נאלצים לקחת ימי חופש מהעבודה כדי לטפל בכאוס שנוצר," מספר אחד האבות.
"זה לא מצב זמני – זו שגרה שהפכה לסיוט."



הורי בן צבי מדגישים כי מאבקם נובע מאחריות הורית עמוקה.
"אנחנו לא מחפשים אשמים – אנחנו מחפשים פתרון," אומרת אם לתלמידה בכיתה ג’.
"כל מה שאנחנו מבקשים הוא הנהלה יציבה, מורים קבועים, ואקלים חינוכי בטוח לילדים שלנו."

לדבריהם, במשך שנה וחצי הם ניסו לפתור את הבעיות "בדרכים מכובדות ובתוך המערכת" – אך ללא הצלחה.
"כל ישיבה הסתיימה בהבטחות יפות, אבל בשטח לא השתנה דבר," אומרים ההורים.
"אנחנו מבינים עכשיו שאין מי שמקשיב, ולכן נאלצנו להשבית."


דרישות ההורים – שיקום דחוף לבית הספר בן צבי

  1. החלפת ההנהלה הנוכחית – "האמון הציבורי אבד."
  2. הקמת ועדת בדיקה חיצונית ודחופה מטעם משרד החינוך והרשות המקומית.
  3. מינוי הנהלה מקצועית ומנוסה שתוביל את בית הספר ליציבות ולשיקום אמון הקהילה.
  4. תוכנית הבראה כוללת הכוללת תגבור כוח אדם, טיפול רגשי לילדים, שיפור התשתיות וחיזוק הפדגוגיה.

"אי אפשר לדבר על חינוך כשאין כבוד, שקיפות וביטחון," נכתב במכתב ההורים.
"אנחנו נילחם על הזכות של הילדים שלנו ללמוד בסביבה שמכבדת אותם."




תגובת עיריית רחובות

עיריית רחובות מלווה את הנעשה בבית הספר בן-צבי, ובאופן הדוק יותר בשנתיים האחרונות, תוך השקעת משאבים רבים, הן בפיתוח הפיזי של בית הספר והן בתכנים ובתהליכים חינוכיים. לצד זאת, קיימנו שורה ארוכה של פגישות ושיתופי פעולה עם הנהגת ההורים ועם גורמי הפיקוח, במטרה לבנות אמון ולחזק את סביבת הלמידה של התלמידות והתלמידים. גם הנהגת ההורים מכירה בעבודה הרבה שבוצעה בשיתוף פעולה מלא עמה.


על כן, קיבלנו בצער את מכתב ההורים האחרון, ממנו עולה כי למרות כל הפעולות שנעשו, הפערים נותרו בעינם. המכתב הועבר לבחינתה של המפקחת מטעם משרד החינוך, שהוא המעסיק הישיר של מנהלת בית הספר וצוות ההוראה.


בעקבות המכתב, ראש העיר וראש מינהל החינוך זימנו את מנהלת בית הספר לשיחה, במסגרתה יבקשו ממנה הבהרות ומענה לכל הטענות שהועלו. במקביל, אנו נמצאים בקשר רציף עם גורמי הפיקוח ומסתמכים על טיפולו המקצועי של משרד החינוך.


חשוב להדגיש בצורה שאינה משתמעת לשני פנים: לב לבו של האירוע נסוב סביב סוגיית ניהול בית הספר. האחריות הישירה על המנהלת מצויה בידי משרד החינוך בלבד, והוא הגורם המוסמך לקבל החלטות בנושא זה.


בית הספר בן-צבי הוא מוסד חינוכי משמעותי בקהילה, ועיריית רחובות תמשיך לפעול בכל האמצעים שבידיה לטובת התלמידות והתלמידים. צעד של השבתת בית הספר פוגע בהם באופן ישיר, ואנו קוראים להורים לנהוג באחריות ולהמשיך בשיתוף פעולה מלא עם הרשות, לטובת כלל ילדי בית הספר.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


היום (שני 17.11) רחובות תציין את חג הסיגד בהיכל התרבות עם תפילות וברכות הקייסים, מאכלים מסורתיים, טקס הבונה ועוד

חנה קקיאשוילי
צילום: מורן עומסי
צילום: מורן עומסי

חג הסגד, מהחגים המרכזיים והמרגשים של יהדות אתיופיה, יצוין ברחובות בטקס עירוני מסורתי שיתקיים ביום שני, כ״ז בחשוון תשפ״ו (17.11.25), בשעה 18:00, בבית העם רחובות - היכל התרבות העירוני, רח' יעקב 48. הכניסה חופשית.

האירוע, ביוזמת עיריית רחובות, מחלקת מוקד קליטה עירוני ובשיתוף החברה העירונית, יתקיים במעמד ראש העיר מתן דיל, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק יהדות אתיופיה דני מרשה, סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת משה סולומון, ליקה כהנת קס, ברקו טגנ'יה, קייסים, רבנים ומנהיגי הקהילה.

חג הסגד חל חמישים יום לאחר יום הכיפורים והוא מבטא כמיהה לירושלים, חידוש הברית בין העם לאל, סליחה והיטהרות. החג נושא עמו מסורת בת אלפי שנים של קהילת ביתא ישראל, קהילה שהצליחה לשמור באדיקות על אמונתה, מורשתה ומנהגיה במשך דורות בגלות, עד לשיבתה לארץ ישראל.

הטקס ייפתח בהתכנסות חגיגית בלובי היכל התרבות, עם מיצגים של אמנות מסורתית, פריטי לבוש ססגוניים, כלים, חפצים וצילומים, המספרים את סיפורה של יהדות אתיופיה. המבקרים ייהנו מטעימות של מאכלים מסורתיים ובהם אינג׳רה, דבו וקולו, ובנוסף יתקיים טקס הבונה המסורתי, של הכנת הקפה האתיופי. ברקע יתנגנו נעימות אתיופיות בכלי נגינה מסורתיים בביצוע נגנים מקומיים, שיכניסו את הקהל לאווירת החג.

בהמשך יתקיים הטקס המרכזי, שיכלול ברכות ותפילות הקייסים לחג הסגד, דברי ברכה של ראש העיר מתן דיל, המשנה לראש העיר דני מרשה וסגן יו"ר הכנסת ח"כ משה סלומון. בנוסף יוקרן סרט שהפיק מוקד הקליטה העירוני, בניהולו של דוד אלעזר, שבו ותיקי הקהילה מספרים על חגיגות הסגד באתיופיה. הערב ילווה במופע ריקוד ושירה של להקת "אינסרה" והזמר טומבולה, ובהנחיית וורקנש אשטה.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


ערב חשיפה מקוון לתכנית 'חיבורים- שילוב במדים' עבור תלמידי י'-יא' עם אוטיזם והוריהם יתקיים בשני 17.11

חנה קקיאשוילי

תלמידים בכיתות י'-יא' עם אוטיזם בתפקוד גבוה והוריהם מוזמנים לערב חשיפה מקוון לתכנית 'חיבורים- שילוב במדים'. המפגש יתקיים ביום שני, 17 בנובמבר, בשעה 20:00, ויערך בפלטפורמת זום.

מטרת המפגש היא לחשוף את המשפחות לאחת האפשרויות העומדות בפני ילדיהם לקראת סיום הלימודים ומועד הגיוס לצה"ל. במהלך הערב ידונו בנושאים כמו ההבדל בין גיוס להתנדבות, מה מציעה תכנית 'חיבורים', וכיצד ניתן להשתלב בה.

התכנית מופעלת על ידי עמותת אפי אספרגר. על מנת לקבל קישור למפגש, יש להירשם מראש בקישור הבא: להרשמה לחצו כאן.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


בית מיכל ברחובות מציג: סיפור על מלך חדש ללא כתר באירוע לילדים שיתקיים בחמישי 20.11

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק בית מיכל
צילום מתוך דף הפייסבוק בית מיכל

בית מיכל ברחובות יקיים אירוע לילדים שיעסוק בסיפור על ממלכה רחוקה, שכולה מכוסה יער ופרחים, בה נבחר מלך חדש. על פי עלילת הסיפור, המלך, שמתרגש מאוד מתפקידו החדש, מגלה לתדהמתו שאין לו כתר.

הקהל יוזמן לגלות איזה כתר יבחר המלך ליצור לעצמו, ואיזו תחרות הוא מארגן לשם כך.

האירוע יתקיים ביום חמישי, 20.11, בשעה 17:30, והוא מיועד לגילאי 3 ומעלה. המארגנים מציינים כי מספר המקומות מוגבל ולכן מומלץ להירשם בהקדם.

האירוע יתקיים בבית מיכל, רחוב הגר"א 10, רחובות. ניתן לרכוש כרטיסיה ל-8 הצגות בהנחה דרך אתר בית מיכל.

להרשמה: https://tinyurl.com/39r79tp5

לפרטים נוספים: 08-9467998



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה