הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הכירו את MuniBox: הארנק הדיגיטלי החדש של מרכז השלטון המקומי ו-PayBox שיאפשר תשלום ארנונה, חוגים וגנים בלחיצת כפתור

חנה קקיאשוילי

מרכז השלטון המקומי ו-PayBox IL משיקים את MuniBox - מערכת דיגיטלית ראשונה מסוגה המרכזת את כל התשלומים לרשות המקומית במקום אחד, ישירות מתוך אפליקציית PayBox.

באמצעות השירות החדש, ניתן לשלם עבור גנים, חוגים, בתי ספר, קייטנות, ארנונה, קאנטרי, מופעי תרבות ועוד, בלחיצה אחת, בצורה פשוטה, נוחה וזמינה מכל מקום ובכל זמן.

לדברי היזמים, פלטפורמת MuniBox נולדה מצורך אמיתי של התושבים והרשויות להתקדם מהבירוקרטיה למערכת חכמה המאפשרת קבלת תזכורות, מעקב אחר היסטוריית התשלומים וניהול טוב יותר של התשלומים לרשות.

כמו כן, MuniBox מאפשר לרשויות המקומיות לשפר את חוויית השירות, לחזק את השקיפות, לייעל את תהליכי העבודה ולנהל בצורה מתקדמת יותר את הקשר עם התושבים.

המערכת תחל לפעול תחילה במספר רשויות נבחרות ובהמשך תתרחב לרחבי הארץ, כחלק מחזון מרכז השלטון המקומי להפוך את השירות העירוני לדיגיטלי, נגיש ומתקדם, ולהציב את השלטון המקומי בחזית החדשנות בישראל.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


ראשון על הבוקר ברחובות: ד"ר אביב עמית בהרצאה על סיור יהודי מוזיקלי בפריז ב-16.11.25

מערכת האתר

במסגרת סדרת ההרצאות "ראשון על הבוקר", תתקיים הרצאה בנושא "סיור יהודי מוזיקלי בפריז" ביום ראשון, 16 בנובמבר 2025, בשעה 09:30. את ההרצאה יעביר ד"ר אביב עמית, מרצה למוסיקה, בלשן וחוקר תרבות צרפת.

ההרצאה תכלול סיור שאנסונים מוזיקלי ברובעי עיר האורות בעקבות נקודות עניין יהודיות, ביניהן מוזיאונים, מוסדות תרבות, אנדרטאות ונקודות ציון פריזאיות בחייהם של יהודים מפורסמים.

האירוע יתקיים באולם בית יד לבנים ברחובות. התכנסות וכיבוד קל יחלו בשעה 09:00. עלות כרטיס היא 45 ש"ח.

לרכישת כרטיסים, ניתן ללחוץ על הקישור הבא: לחצו כאן.

לפרטים נוספים, ניתן להתקשר למספר: 08-9390390.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


רחובות ונס ציונה יזכו לתמיכה של 35 מיליון ש"ח לבניית הארנה המשותפת

חנה קקיאשוילי
צילומים: פגישת הצדדים 8/2024
צילומים: פגישת הצדדים 8/2024

משרד התרבות והספורט משקיע מאות מיליוני שקלים בשדרוג ובניית אצטדיוני כדורגל, בריכות שחייה, מסלולי ספורט מוטורי והיכלי ספורט.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר: ״אנו פועלים בכל הכוח כדי לקדם את תשתיות הספורט בישראל, מהפריפריה ועד למרכז. ההשקעה הגדולה באצטדיונים גדולים, תביא את הספורט בישראל לרמה הבאה. אני מודה למנכ״ל המשרד, למינהל הספורט ולאגף המתקנים על העבודה הטובה שעשו, המתקנים החדשים יאפשרו לאלפי ספורטאים ואוהדים ליהנות מספורט ברמה הגבוהה ביותר, ויתרמו לפיתוח הכלכלי והחברתי של הערים".

משרד התרבות והספורט אישר השקעה היסטורית של מאות מיליוני שקלים בשדרוג ובניית מתקני ספורט גדולים ברחבי הארץ.

ההחלטה, שהתקבלה בדיון מיוחד באמצעות ועדת התמיכות ובכפוף להמלצות אגף המתקנים, נועדה לקדם את הספורט ההישגי בישראל ולספק תשתיות מתאימות לליגות הבכירות.

בין הערים שיזכו לתמיכה הן רחובות ונס ציונה שמתכננות לבנות את הארנה המשותפת. על פי הודעת משרד התרבות והספורט הארנה תכיל כ-4,000 מושבים ותוקם בתמיכה בגובה של כ-35 מיליון ש״ח.

על פי ההסכמות, בין ראשי הערים, הארנה תיבנה באזור הגבול שבין רחובות לנס ציונה, על קרקע בבעלות עיריית נס ציונה באזור רחוב אילן רמון, המיועדת למבני ציבור. שיתוף הפעולה מתאפשר בהתאם לקול קורא של משרד התרבות והספורט, המאפשר לרשות מקומית לצרף רשות שכנה לבקשת תמיכה להקמת היכלי ספורט.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


ראשי עיריות תל אביב וירושלים בפנייה לשרי הממשלה: "העניקו לפקחים העירוניים סמכויות לאכוף את החוק האוסר על כניסת רכבים לצומת חסום"

חנה קקיאשוילי
צילומים: המצב בתל אביב - מתוך המכתב שנשלח
צילומים: המצב בתל אביב - מתוך המכתב שנשלח

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, וראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, פנו לאחרונה לשרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, לשר המשפטים, יריב לוין ולשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בבקשה לקיים פיילוט שבמסגרתו תינתן לרשויות המקומיות, הסמכות לאכוף עבירות של חסימת צמתים ע״י כלי רכב.

בפתח מכתבם כתבו ראשי הערים כי: "חסימת צמתים, על ידי כלי רכב, הנכנסים לצומת שאינו פנוי, היא תופעה נפוצה ומסוכנת במיוחד בכבישים עירוניים, ובפרט במרכזי המטרופולינים הגדולים בישראל כגון תל אביב וירושלים. היא מתרחשת כשנהגים נכנסים לצומת שאין ביכולתם לחצות אותו ולהמשיך בנסיעתם ללא הפרעה. בנסיבות אלה הנהגים חוסמים את התנועה מכל הכיוונים בצומת. ההשלכות של התופעה מרחיקות לכת וכוללות קריסה של מערך התנועה לצד בעיות בטיחות קשות בדגש על משתמשי הדרך הפגיעים ביותר ובפרט הולכי רגל."

עוד צוין במכתב כי התופעה גורמת לשורה של נזקים חמורים ובהם סכנה בטיחותית ממשית, הפרעה דרמטית לתנועת רכבי חירום, הפחתת קיבולת, הפרעות תנועה וזליגת פקקים, פגיעה מהותית בשירות התחבורה הציבורית ופגיעה משמעותית בתרבות הנהיגה, המשילות והסדר הציבורי.

בפנייתם הדגישו ליאון וחולדאי כי האיסור על כניסה לצומת חסום קבוע בתקנה 65 לתקנות התעבורה, אך כיום "הסמכות לאכוף עבירות של חסימת צומת נתונה בידי משטרת ישראל בלבד."

המלצת ראשי הערים ובקשתם: "אנו ממליצים להרחיב סמכות אכיפה בגין עבירת חסימה של צומת לפקחי העירייה שיהיו מוסמכים לרשום דוח מסוג ברירת משפט (עבירת קנס), לעבירות אלה, בנוסף לסמכותה של המשטרה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים בלבד." בדרך זו ציינו ראשי הערים, היקף האכיפה יעלה דרמטית, בלא שהאכיפה עצמה תוסיף או תגרום לסיכון ולהפרעה לתנועה ותוך יצירת הרתעה משמעותית על משתמשי הדרך.

בהמשך כתבו השניים כי: "אין לנו ספק שהאצלת סמכויות זו תאפשר לרשויות למגר את התופעה באופן מוחלט בתוך שנה...אגפי הפיקוח העירוניים בירושלים ובתל אביב-יפו מסוגלים בתוך שנה לפרוס מצלמות עם טכנולוגיה שנוסתה בהצלחה בפיילוט ייעודי... בשלב הראשות מוצע לפעול בדרך של מתן אזהרה והסברה לציבור הנהגים... ובהמשך, לאחר תקופת מעבר, ניכרת, יוטלו קנסות לכל העוברים על החוק."

"יהיה זה ראוי, בנסיבות הקיימות לאפשר למשטרת ישראל להתפנות לתפקידים החשובים ולתגרים הניצבים בפניה, ולאפשר לרשויות לטפל בעבירות אלה בדרך עצמאית ויעילה. אנו מאמינים כי הדרך הטובה ביותר לשרש תופעה פסולה זו ולשפר משמעותית את התחבורה בישראל היא, כאמור, על ידי מתן סמכות לרשויות המקומיות לאכיפה בגין עבירה זו. מדובר במהלך ש בשורה חשובה לציבור בישראל", סיכמו ליאון וחולדאי.

כאמור, הצעד המוצע יצמצם את היקף התופעה, ישפר את זרימת התנועה והבטיחות, ויאפשר לשוטרי משטרת ישראל להתמקד במשימותיהם הרבות והחיוניות.

פנייתם של ראשי הערים הועברה גם ליו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ דוד ביטן, למנכ"לי משרדי התחבורה, המשפטים והביטחון הלאומי, למפכ"ל המשטרה ולראשי אגף התנועה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה