הרישום לבתי הספר העל יסודיים בחולון תסתיים היום 20.1.22
תלמידי כיתה ו' בחולון, היום היום האחרון להרשמה לחטיבות הביניים בחולון
ההרשמה מתבצעת דרך האתר העירוני.
אין צורך להגיע אל מנהל החינוך.
מהנדס מבנים מסוכנים הכריז על בניין מגורים ברחוב אבן גבירול בחולון כמבנה מסוכן!
מספר נערים נתפסו ע"י אגף הפיקוח והשיטור העירוני, בגן הרצל בחולון לאחר שריססו בצבע מתקני משחק. לילדים נרשמו קנסות ודרישה לנקות את הצבע מן המתקנים.
אירוע ביכורי תינוקות לתינוקות תושבי חולון שנולדו בשנה האחרונה, יתקיים ביום שלישי (31.5) במרכז הקהילתי נווה ארזים בחולון
הרישום לבתי הספר העל יסודיים בחולון תסתיים היום 20.1.22
תלמידי כיתה ו' בחולון, היום היום האחרון להרשמה לחטיבות הביניים בחולון
ההרשמה מתבצעת דרך האתר העירוני.
אין צורך להגיע אל מנהל החינוך.
גם השנה: החל מהיום 26.5 ועד 31.8.22 מסבסדת עיריית חולון את הכניסה החד-פעמית לבריכת הנופשונית לתושבי העיר, וזאת על מנת להקל על ההוצאות המשפחתיות בחודשי הקיץ שבהם הילדים וגם מבוגרים רבים נמצאים בחופשה.
מחיר כניסה חד-פעמית בימים ראשון-שישי יעלה לילדים עד גיל 18 ולחיילי העיר 30 ₪ בלבד וכרטיסייה של 10 כניסות בימים אלה תעלה לאוכלוסייה זו 270 ₪ בלבד (27 ₪ לכניסה בודדת).
למבוגרים תעלה הכניסה החד-פעמית בתקופה זו 45 ₪ בלבד וכרטיסייה של 10 כניסות בימי חול תעלה לאוכלוסייה זו 400 ₪ בלבד (40 ₪ לכניסה בודדת). רכישת הכרטיסים בנופשונית, רח' קרסל 8, קריית בן-גוריון.
בנוסף, גם השנה מחלקת הצעירים שבאגף הקהילה העירוני מציעה לחיילי העיר ולמשרתי השירות הלאומי, תושבי חולון, כרטיסי כניסה לספארק המים ימית במחיר 10 ₪ בלבד לכרטיס. רכישת הכרטיסים תתקיים בתאריכים 1.8.22-1.7.22 בימים ראשון-חמישי, בשעות 14:00-09:00, 21:00-17:00, במרכז הצעירים אליעזר (רח' בן-יהודה 18) ובמרכז הצעירים ג'סיקה (רח' ארבע ארצות 24) בהצגת תעודת חוגר ותעודה מזהה שכוללת כתובת מגורים. יימכרו עד שלושה כרטיסים לאדם עד גמר המלאי.
ראש העיר מוטי ששון:
"חשוב לנו להקל על תושבי חולון שלנו, הקטנים והגדולים. לכן, העירייה מציעה גם השנה מחירים מוזלים במיוחד בכניסות לבריכות העירוניות, לצד מגוון אירועים מהנים שיתקיימו בחודשי הקיץ ברחבי העיר".
עבודות יבוצעו בלילות ראשון עד חמישי, בתאריכים 2.6-29.5.22, ללא סגירת נתיבי נסיעה.
עבודות להנגשת מעברי החצייה יבוצעו לאורך רחוב אילת, במקטע שבין רחוב חלץ ורחוב התנאים.
היום 26.5 בשעה 12:27 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א על רוכב גלגינוע (קורקינט חשמלי) שנפגע ממשאית ברח' ויצמן בחולון. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח שיבא תל השומר גבר כבן 25 במצב בינוני עם חבלת ראש.
גם צוותי הרפואה של איחוד הצלה העניקו סיוע לרוכב קורקינט חשמלי (בן 22) שנפצע בינוני ברחוב ויצמן בחולון.
הלל חמאווי חובש איחוד הצלה מסר:
"מדובר ברוכב קורקינט חשמלי שסובל מחבלות כתוצאה מתאונה עם משאית. בסיוע חובשים נוספים וצוות ניידת טיפול נמרץ הענקתי לו סיוע ראשוני בזירה".
שלומי רבי חובש נוסף של איחוד הצלה מסר:
"לאחר הסיוע הראשוני שהענקנו לו בזירה הוא פונה לבית החולים וולפסון כשבשלב זה מצבו מוגדר בינוני".
היום, יום חמישי, 26.5.22, יבוצעו עבודות ליצירת הסדר חדש של תנועת כלי רכב ברחוב שנקר, במקטע שבין רחוב ההסתדרות לבין סוקולוב.
החל מיום שישי, 27.5.22, ולמשך כשנה, יחולו הסדרי התנועה האלה:
נהג תושב חולון נעצר לבדיקה והתברר כי רישיון הנהיגה שלו פקע בשנת 2016 ונוהג בזמן פסילה.
במהלך פעילות של שוטרי אגף התנועה בכביש 40 סמוך לצומת קסטינה, נעצר רכב לבדיקה והתברר כי הנהג תושב חולון (30) פסול לנהיגה ע"י בימ"ש וכן רישיון הנהיגה שלו פקע בשנת 2016.
בשל חומרת העבירה הנהג נעצר ונכלא רכבו הושבת ל-30 יום.
פעילות נחושה ויצירתית זו של השוטרים, מנעה סיכון מיותר של נהג פסול נהיגה, מלהיות על הכביש תוך שהוא מפר את החוק ומסכן את כלל משתמשי הדרך.
על רקע המשא ומתן עם האוצר על שכר המורים, תקיים הסתדרות המורים המייצגת את הגננות והמורים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים, בראשות יפה בן דויד, הפגנה .
ההפגנה תתקיים ביום שני 30.5 בשעה 18:00 ברחבת מוזיאון תל-אביב.
בהסתדרות מוחים נגד שכר המורים הנמוך הגורם לטענתם לנטישה המונית של עובדי הוראה שתקשה על פתיחת שנת הלימודים הבאה. לדבריהם, המטרה היא "להציל את מערכת החינוך מקריסה"
צוותי בית הספר והגנים ייקחו חלק בהפגנה אי לכך, ביום זה, בהתאם להנחיות משרד החינוך ובאישור של הסתדרות המורים, הלימודים יסתיימו ב-13:00, כולל כיתות החינוך המיוחד.
שימו לב כי גם גני הילדים יסיימו בשעה 13:00
אנא היערכו בהתאם
להלן דברייה של יפה בן דויד
עובדות ועובדי הוראה יקרים,
כידוע לכם, אנחנו בעיצומה של המערכה להצלת מערכת החינוך. פקידי האוצר גוררים רגליים ומונעים חתימת הסכם שכר חדש והוגן עבורכם.
השלכות התנהלות זו של האוצר לא פחות ממזעזעות: עובדות ועובדי הוראה רבים כבר עזבו את מערכת החינוך ורבים אחרים מתכוונים לעשות זאת בתום שנת הלימודים הנוכחית.
המשמעות: מחסור חמור בעובדות ועובדי הוראה שבפועל יוביל לשיבושים קשים בהפעלת מערכת החינוך ויפגע בעיקר בתלמידים, שיסבלו מתחלופה תדירה של גננות, מורות ומורים, מנהלות ומנהלים – ועד להפסקת לימודים בכיתות שלמות.
כדי למנוע את הפגיעה האנושה הזאת במערכת החינוך, בעובדות ובעובדי ההוראה ובתלמידים – הסתדרות המורים הכריזה על סכסוך עבודה ונערכת להסלמת המאבק עד שייחתם הסכם שכר ראוי שיבטיח את יציבות ואיכות החינוך בישראל.
כחלק ממאבקנו זה, נקיים הפגנת מחאה גדולה ביום שני 30.5.22 ברחבת מוזיאון תל אביב. להפגנה עובדות ועובדי הוראה רבים מכל רחבי הארץ ויזעקו די לעריצות האוצר ודי להרס מערכת החינוך!
די לייבש את מערכת החינוך!
לאור זאת, אבקש לעדכן כי ביום ההפגנה הלימודים יסתיימו בשעה 13:00, בכל מוסדות החינוך, כולל בחינוך המיוחד. זאת כדי לאפשר לכל עובדות ועובדי בהוראה להספיק ולהגיע להפגנה בתל אביב בשעה 18:00 ולצעוק בקול ברור: די להרס מערכת החינוך! די לפגיעה בעובדות ועובדי ההוראה!
בברכה,
יפה בן דויד
מזכ"לית הסתדרות המורים
הפוד טראק של ויליפוד מגיע לחלון
היום בשעה 15:00-21:00 יגיע השף פרנק אזולאי אל סניף חצי חינם בחולון, רחוב המרכבה 31.
הפוד טראק מגיע עם מגוון רחב של מנות העשויות מחומרי הגלם האיכותיים של וילי פוד והכל נעשה תחת ידיו המוכשרות של השף פרנק אזולאי
בדוכן ימכרו מנות שף בחמישה שקלים בלבד.
דיווח על נערים המרססים צבע על מתקני משחק התקבל במוקד העירוני בחולון.
צוות אגף הפיקוח והשיטור העירוני יצאו לשטח ואיתרו את הנערים כאשר ברשותם ספריי וצבעים ששימשו לריסוס על המתקנים בגן הרצל בחולון.
למקום נקרא גם צוות השיטור העירוני שסייע בזיהוי ובעדכון ההורים.
לילדים נרשמו קנסות וניתנה דרישה לניקוי הצבע מן המתקנים.
.
הפורום נועד לאפשר לתושבי חולון להביע עצמם בכל תחום באופן אנונימי או גלוי. וכן להעלות אייטמים קצרצרים של המערכת.
היום 25.5 בשעה 09:39 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על תאונת דרכים בין רוכב אופנוע לרכב פרטי בכביש 20 סמוך למחלף וולפסון.
חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח וולפסון צעיר בן 19 במצב בינוני עם חבלות בגפיים תחתונות.
מוני מושונוב יגיע אל מדיטק חולון.
במסגרת אירועי תרבות שונים שיתקיימו במהלך חודש מאי במדיטק חולון , השחקן מוני מושונוב יגיע ביום חמישי אל מדיטק חולון.
מפגש בסדרה "סיפורו של יוצר" עם אמנים ויוצרים מתחומים שונים יתקיים ביום חמישי 26.5 בשעה 11:00 עם השחקן, הקומיקאי , הבמאי ומנחה הטלוויזיה, מוני מושונוב במדיטק חולון.
מנחת המפגש- שירי ארצי.
משרד הבריאות מעדכן, כי החל מהיום (יום שני, ה 23.5.22) חובת הבידוד למי שמתגוררים עם מאומת, כולל מאומת חסר ישע, או ילד מאומת עד גיל 12 ולמי שמלווה מאומת - מבוטלת.
המקרים בהם נדרש בידוד, וחובה זו אינה מבוטלת לגביהם:
1. מאומת לקורונה - כלומר, קיבל תוצאה חיובית בבדיקת קורונה מוסדית או PCR.
2. אדם שקיבל הוראה מיוחדת ממערכת הבריאות להיכנס לבידוד - במקרים מיוחדים, מי שבא במגע הדוק עם חולה מקבל הוראה פרטנית מרופא מחוזי, מראש שירותי בריאות הציבור או מנכ"ל משרד הבריאות.
הרצאה של סיון רהב מאיר ומנחת ההורים זיוה מאיר תתקיים ביום בשני, 30.5, במרכז פנדה חולון
מרכז פנדה לגיל הרך, מרכז קהילתי תורני מקהל"ת וקהילת הורים עושים ח.י.ל מארחים את הרצאתה של אשת התקשורת סיון רהב מאיר וחמותה מנחת ההורים, זיוה מאיר
בנושא הורות, זוגיות, קריירה.
ביום שני, 30.5.22, תתקיים הרצאה של אשת התקשורת סיון רהב מאיר וחמותה, מנחת ההורים, זיוה מאיר, בשיח על הורות, זוגיות, קריירה.
*בנוסף, יינתן מענה לשאלות.
ההשתתפות ללא תשלום, אך מותנית ברישום מראש בקישור זה
ניתן לפנות למרכז פנדה בטלפון 03-5092650 או במייל panda@holon.muni.il
5 מתקני מחזור חדשים הוצבו בחולון
עיריית חולון באמצעות אגף שפ"ע הציבו 5 מתקני מחזור קרטון חדשים בחולון
מתקני המחזור מיועדים למחזור קרטונים בלבד, יש לשטח את הקרטונים לפני כניסתם אל המיכל.
מצורפת רשימת כל מוקדי מיכלי המחזור בעיר, מחולקים לפי זכוכית, פלסטיק, נייר ,קרטונים ועוד.
חברת נת"ע מקיימת מפגש מקוון היום, יום שלישי, 24.5.22, בשעה 17:30, לקראת ביצוע העבודות ברחוב אריה שנקר.
עבודותיה של חברת נת"ע להקמת הרכבת הקלה ממשיכות להתקדם.
לקראת ביצוע העבודות ברחוב אריה שנקר, תקיים נת"ע מפגש מקוון. המפגש יתקיים ביום שלישי, 24.5.22 בשעה 17:30, בזום.
במפגש יוצג מידע על העבודות הצפויות במסגרת הפרויקט.
ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש.
צרו קשר בדוא"ל: tomer@shiluvimcr.com
או במוקד נת"ע בטלפון: 4575*
סרן סר מימן קיבלה את אות מצטיינת ראש מטה פיקוד העורף לרגל יום העצמאות ה74 של מדינת ישראל על תפקידה הצבאי.
הערב תתקיים במדיטק חולון הרצאה מרתקת של דב אלבוים, במסגרת אירועי התרבות במהלך כל חודש מאי במדיטק ובספריה העירונית בחולון.
מרצה: דב אלבוים, המשפחות של התנ"ך
קריאה במגילת רות בה מתגלות דמויות ייחודיות במקרא בישירותן ונועזותן. יהודה ותמר, שתי בנותיו של לוט, בועז ורות, דוד ובת שבע, הם זוגות שהולידו בחטא את שושלת בית דוד, ממנה לפי המסורת גם יצא המשיח. האם הגאולה באה באמצעות החטא? או שמא מדובר במסר של כנות וישירות העולה מכל הדמויות יחדיו?
האירוע יתקיים היום במדיטק חולון , יום שני 23.5 בשעה 18:30.
עלות כרטיס 70 ש"ח
אימהות לתינוקות שנולדו בשנה האחרונה, ממאי 2021 ועד היום מוזמנות להגיע.
ספריית בית הספר השש-שנתי קוגל המחודשת נחנכה , בטקס מרגש, שהתקיים במעמד ראש עיריית חולון מוטי ששון ובהשתתפות מנכ"ל העירייה ארז ניסים, ראש מינהל החינוך אריאלה קידר ובכירי המינהל, הממונה הארצית על ספריות בתי הספר במשרד החינוך שושי שלומי, מנהלת בית הספר ורד כהן-דוד, עובדי בית הספר, תלמידים ואורחים נוספים.
חידוש הספרייה התאפשר הודות לתרומתו הנדיבה של ד"ר משה דרוקר, בוגר מחזור א' של בית הספר, שסיים את לימודיו בשנת 1952. דרוקר, בעליו של משרד עורכי-דין, שכיהן בעבר גם כחבר מועצת העיר, תרם יחד עם בנו, עו"ד אוֹרי דרוקר, 350,000 ₪ לזכר בני משפחתם. בנוסף, התקבלה תרומה מקרן גוטסמן בשיתוף עיריית חולון. ד"ר דרוקר נשא באירוע דברים מרגשים ושיתף את הנוכחים בסיפור חייו המרתק ובסיבות לרצונו להנציח את בני משפחתו האהובים שאינם בחיים. בחלק האומנותי הופיעה להקת בית הספר.
הספרייה עוצבה בידי דרורה פסטרנק, מעצבת סביבות לימודיות, שיצרה פרויקט מרשים שמותאם לצורכי הלומדים במאה ה-21, שכולל מרחב ספרייה עם אזורי למידה שונים, שמקדם למידה אוריינית, חקר ומעודד את אהבת הספר. בספרייה עוצבו סביבות למידה שכוללות אזורים לעבודה במחשב, שטחי עבודה פתוחים, שטחי עבודה ללמידה פרטנית, לעבודה בקבוצות והרצאות בפני המליאה ומרחב גמיש שניתן לשינוי בעת הצורך. השיפוץ כלל עבודות בנייה, חשמל, תקשוב והצטיידות בריהוט ובעיצוב. בספרייה הוצבו גם עבודות אומנות שיצר טוביה אבן ז"ל, בוגר מחזור ט', שאף עיצב את סמליל בית הספר.
ראש העיר ששון הודה לתורמים הנדיבים וציין:
"הקמת ספריית קוגל נעשתה במסגרת מהלך שמובילה עיריית חולון בשנים האחרונות להכנסת ספריות מתקדמות, משוכללות, מתוקשבות ומובילות בבתי הספר בעיר. הספרייה המחודשת שנוצרה היא אחת מהיפות, המרשימות, המאובזרות והחדשניות בארץ, ואין לי ספק שהיא תהווה מוקד משיכה חשוב להרחבת הידע, להעמקת הלמידה ולשיח חינוכי וחברתי פורה
בני ובנות הנוער ,תלמידי כיתות יב' ברחבי חולון קיבלו הבוקר בטקס מרגש את אות המעורבות החברתית מסמנכ"לית וראש מינהל החינוך בחולון הגברת אריאלה קידר ובנוכחות נציגים ממנהל חברה ונוער במשרד החינוך.
כחלק מפרויקט הדרכות של משרד התיירות במטרה לסייע למורי הדרך בארץ, במהלך חודש יוני יתקיימו מספר סיורים חינמים בחולון .
אורכו של הסיור כשעתיים וחצי
הסיור יעבור בין פרויקטים מרכזיים בחולון אשר מיתגו את העיר "כעיר הילדים" - גני הסיפור, המדיטק ומוזיאון העיצוב.
הסיורים יתקיימו
להרשמה לסיור:
הסיורים מתאימים לגימלאים, אוהבי תרבות ואומנות
, חובבי היסטוריה ואדריכלות.
המסלול אינו מונגש.
יש להצטייד במים ,נעליים נוחות להליכה וכובע.
שר האוצר, אביגדור ליברמן, ושרת החינוך ד״ר יפעת שאשא ביטון, סיכמו כי גם גני הילדים יכללו השנה בתוכנית בית הספר של החופש הגדול. התוכנית שהחלה לפני מספר שנים וכללה במקור את כיתות א׳-ג׳ בלבד, הורחבה בשנתיים האחרונות של הקורונה גם לגני הילדים, וכאמור תתוקצב גם בשנה הנוכחית.
שר האוצר אביגדור ליברמן:
"בתי הספר של החופש הגדול נותנים מענה חינוכי לילדים. נמשיך לקדם, לחזק ולעודד תעסוקה של הורים צעירים ומשפחות במעמד הביניים".
שרת החינוך ד״ר יפעת שאשא ביטון:
״ילדי הגנים חייבים להיות חלק מבתי הספר של החופש הגדול. לכן, לא הסכמנו לוותר והצלחנו להכניס אותם גם לתוכנית של החופש הקרוב. לא נשאיר את ילדי הגנים מאחור, ונוודא שבשנה הבאה הם יוכנסו לבסיס התקציב, כמו כיתות א׳-ג׳".
מבצע התרמת דם יתקיים ביום שלישי בחולון
עקב מחסור חמור במנות דם יתקיים ביום שלישי 24.5 מבצע תרומות דם במרכז הקהילתי לזרוס בחולון.
רחוב הסנהדרין 27 חולון.
ניתן להגיע החל מהשעה 16:30-21:00
יש להצטייד בת.ז
ג'סיקה מרכז הצעירים בחולון תקיים היום ,יום ראשון 22.5 סדנת שיווק ברשתות, במהלך הסדנא ניתן יהיה לקבל טיפים לצילום תמונות, כתיבת תסריט , טיפים לתוכן מתמשך, כיצד להגיע ל1000 עוקבים בשבוע, עריכה בסמראטפון ועוד.
יום ראשון 22.5 בשעה 19:00
ההשתתפות ללא עלות