עיריית יבנה תקבל מענק של 300 אלף ש"ח לקירוי סולארי במגרשי ספורט.
משרד האנרגיה והתשתיות, משרד התרבות והספורט, המשרד להגנת הסביבה והקרן לאזרחי ישראל הכריזו השבוע על הזוכים בקול קורא לקירוי סולארי במגרשי ספורט. במסגרת המיזם, 82 רשויות מקומיות ברחבי הארץ יקימו קירויים סולאריים במגרשי ספורט בתמיכה כוללת של 34 מיליון ש"ח.
תהליך בחירת הזוכים הושלם לאחר היענות מרשימה, כאשר 153 רשויות מקומיות – למעלה ממחצית הרשויות בישראל – הגישו בקשות לתמיכה. הבקשות הגיעו מכל קצוות הארץ, תוך מתן דגש מיוחד לרשויות מאשכול חברתי-כלכלי נמוך ולרשויות בפריפריה.
במסגרת הקול הקורא, 77 רשויות זכו במענקים בסך של 300,000 עד 450,000 ש"ח, בהתאם לאשכול החברתי-כלכלי של הרשות. בין הרשויות הזוכות נמצאת העיר יבנה, שתקבל מענק על סך 300 אלף ש"ח. בנוסף, 5 רשויות בדואיות זכו במענקים מתקציב ייעודי לפיתוח כלכלי-חברתי בנגב.
הפרויקטים צפויים להוסיף מעל 50 אלף מ"ר של שטחי קירוי סולארי ולייצר הספק של כ-6.5 מגה-ואט. המיזם יאפשר שימוש במגרשי הספורט לאורך כל השנה בזכות ההצללה, ייצור חשמל נקי, וחיזוק העצמאות האנרגטית המקומית, תוך הפיכת ההוצאה למקור הכנסה עבור הרשויות.
שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, מסר: "קירוי סולארי של מגרשי ספורט הוא צעד חשוב שמממש את המחויבות שלנו להבטחת ביטחון אנרגטי לישראל, תוך קידום אנרגיה מתחדשת והגנה על איכות הסביבה. המהלך יאפשר לרשויות המקומיות להפוך הוצאה להשקעה מניבה ויוסיף אלפי דונמים של שטחי צל ציבוריים".
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, הוסיפה: "קירוי סולארי הוא פתרון סביבתי חכם שמחבר בין אנרגיה מתחדשת, בריאות הציבור והתמודדות עם שינוי האקלים. מדובר במהלך שמפחית פליטות מזהמים, מצמצם איי חום עירוניים ומנצל את המרחב הציבורי לייצור אנרגיה נקייה".
שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, ציין: "הקירוי הסולארי הוא פתרון יצירתי וחשוב בין ספורט וקיימות, ומביא בשורה אמיתית לרשויות המקומיות ולאזרחי ישראל. קירוי סולארי במגרשי ספורט מאפשר את הרחבת שעות הפעילות וייצור אנרגיה נקייה".
יו"ר הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל, ח"כ ניסים ואטורי, בירך על המהלך: "זוהי מהפכה אמיתית שתקדם את ישראל לעצמאות אנרגטית, ובנוסף תייצר קירוי במגרשי הספורט, שיהפכו את המגרשים לנגישים מבחינת מזג אוויר ואת המשחקים למהנים יותר".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.