הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

יצירתיות בחינוך: תלמידי מונטסורי ביבנה יצרו "עץ פתרונות" למשחקי חצר בהשראת ספר ילדים

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק בית ספר מונטסורי פרדס צפוני
צילום מתוך דף הפייסבוק בית ספר מונטסורי פרדס צפוני

תלמידי בית הספר מונטסורי "פרדס צפוני" ביבנה הוכיחו השבוע כי השראה לפתרון בעיות חברתיות יכולה להגיע ממקומות בלתי צפויים, לאחר שהשתמשו בספר ילדים כדי לפתור דילמות מחיי היום-יום בבית הספר.


במסגרת פעילות "פינת ההמלצות" הנערכת בכיתה, בחר אחד התלמידים העונה לשם רפאל, להמליץ על הספר "לקוף יש בעיה". לאחר הקראת הסיפור, עצר צוות החינוך יחד עם התלמידים כדי להשליך את המסר על חייהם, והם קיימו דיון סביב בעיה מציאותית שעמה הילדים מתמודדים: הקושי למצוא במה לשחק בזמן ההפסקות בחצר.


בהשראת עלילת הספר והקוף המחפש פתרונות, החליטו הילדים לקחת יוזמה ולחפש פתרונות משלהם. כל תלמיד ותלמידה גיבשו רעיונות למשחקים שונים וכתבו אותם על פתקים גזורים בצורת בננה. כלל הרעיונות אוגדו והודבקו על לוח משותף, שיצר "עץ פתרונות" צבעוני ויצירתי, המציע מגוון רחב של אפשרויות משחק לזמן ההפסקה.


לסיום הפעילות, הכין התלמיד רפאל עוגת שוקולד שעוצבה בדמות קוף ועוטרה בסוכריות גומי בצורת בננות. בבית הספר ציינו בסיפוק כי הפעילות המיוחדת ממחישה את הגישה החינוכית המונטסורית, המראה כיצד למידה, שיתוף, יצירתיות ושמחה יכולים לצמוח מתוך סיפור ילדים אחד קטן.


סרטון:





להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה