רוני ראובן, מנהל הסדנה העירונית לאמנות ביבנה, נבחר לקבל את אות סטפה של המכון החינוכי הישראלי ע"ש יאנוש קורצ'אק, כאות הוקרה על שנים של עשייה חינוכית, חברתית והתנדבותית למען ילדים, בני נוער והקהילה.
ראובן פועל לאורך שנים באמצעות האמנות ככלי חינוכי וערכי, ומוביל את הסדנה לאמנות ביבנה כמקום המאפשר לילדים ולבני נוער לבטא את עצמם, לפתח יצירתיות ולחוות תחושת מסוגלות, שייכות וביטחון. הבחירה בו מעניקה הוקרה לעשייתו רבת השנים, המשלבת אמנות, חינוך, התנדבות ואמונה בכוחו של כל ילד למצוא את קולו ולהביא אותו לידי ביטוי.
לצד עבודתו המקצועית, ראובן מקדיש מזמנו בהתנדבות למען ילדים עם צרכים מיוחדים. בין היתר, הוא פועל באופן קבוע עם מועדון אקים יבנה, שבו הוא מקדם פעילויות אמנותיות עם ילדי אקים. הוא מקיים עבורם תערוכות ופעילויות יצירה, ומעניק להם במה, מקום לביטוי והזדמנות להיות במרכז.
ראש העיר רועי גבאי המליץ על ראובן כמועמד לקבלת האות. במכתב לוועדת הפרס כתב: "לאורך שנות עשייתו החינוכית וההתנדבותית פועל רוני באופן עקבי למען אחרים, בדרכו המקצועית הוא מצליח להפוך את היצירה למרחב רגשי וחינוכי, כזה המאפשר לילדים ולבני נוער למצוא קול אישי, לבטא שלמות פנימית ולחוות תחושת שייכות וביטחון".
ראש העיר ציין בהמלצתו כי "דרכו של יאנוש קורצ'אק, שראה בילד אדם שלם הזקוק לנוכחות בוגרת, קשובה ויציבה, משתקפת גם בעשייה של רוני במישור היומיומי", וכי ראובן מעניק לילדים הזדמנות "לגדול, להתפתח ולפרוח".
ראובן אמר בטקס הענקת האות: "ההתנדבות עבורי היא דרך חיים ואני מודה לכל מי שהעניק לי את הזכות להיות חלק מהמעמד המרגש הזה. אני מאמין שלכל ילד יש את היכולת ליצור, לחלום ולהביע את עצמו, והתפקיד שלי הוא לתת לו את המקום, הכלים והאמונה שהוא יכול. אם הצלחתי לגרום לילד אחד להאמין בעצמו, להרגיש שייך ולדעת שהיצירה שלו ראויה להישמע ולהיראות עשיתי את שלי".

להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה





אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.