הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

השר לשירותי דת מתן כהנא בקר במתנ"ס ליפקין שחק ביבנה והשתתף בקבלת שבת קהילתית

קבלת השבת הקהילתית היא במסגרת תוכנית 'יחד - יהדות ישראלית בקהילה' מבית רשת אור תורה סטון, המקיימת לאורך השנה פעילויות קהילתיות ברחבי הארץ לחיזוק הזהות היהודית-ישראלית-ציונית ולפיתוח קהילתי.

אבי בר

השר לשירותי דת מתן כהנא ביקר ביום חמישי 28/10 בערב במתנ"ס "ליפקין שחק" ביבנה והשתתף בקבלת שבת קהילתית במסגרת תוכנית 'יחד - יהדות ישראלית בקהילה' מבית רשת אור תורה סטון, המקיימת לאורך השנה פעילויות קהילתיות ברחבי הארץ לחיזוק הזהות היהודית-ישראלית-ציונית ולפיתוח קהילתי.

קבלת השבת הקהילתית, כללה מופע כלים מוזיקליים מרחבי העולם בשילוב סיפורים ושירים לקראת שבת בניצוחו של יוחאי בשן, וכן פעילות יצירה לילדים.

במהלך הביקור ציין השר כהנא כי "ב-73 שנה האחרונות ביססנו את הרגל הזו של מקלט יהודי בארץ ישראל ועכשיו האתגר של הדור שלנו הוא של ביסוס זהותה היהודית של מדינת ישראל ואני בכוונה לא אומר ביסוס זהותה הדתית. את הביסוס של הרגל השנייה אנחנו צריכים לעשות כולנו יחד לא רק הדתיים, החרדים או החילוניים, אלא החברה הישראלית בכללותה כשכל מגזר תורם את המגוון והייחודיות שלו שמתוכו נוצר פסיפס שלם".




מנכ"ל רשת אור תורה סטון ינון אחימן

"מטרתנו לחבר כמה שיותר קהילות למסורת ולזהות היהודית מאחר ולאף סקטור או מגזר אין מונופול על היהדות ששייכת לכלל הקבוצות בחברה הישראלית, כל אחד על פי דרכו כשהשלם שמורכב מתרבויות, דעות ורקעים שונים גדול מסך חלקיו. זהות יהודית שנבנית מתוך אתוס לאומי משותף, ולא ממקום של הדתה או כפייה, חלילה.

מנהל תוכנית 'יחד' הרב שי נווה

"הפעילות של עשרות הרכזות והרכזים שלנו מתקיימת לאורך כל השנה במתנ"סים ובמרכזים קהילתיים שעובדים עם כלל הגוונים בחברה הישראלית, כי היהדות שייכת לכל ישראלי וישראלית באשר הם".



ועוד משהו

השר מתן כהנא הוא שכן של העיר יבנה ומתגורר בבית גמליאל



להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה