בשנת 2021 העביר ראש העיר דאז צבי גוב ארי ז"ל תיקון לחוק העזר העירוני המאפשר היטל חנייה בכחול לבן במרכזים המסחריים בטענה שזאת דרישה של בעלי העסקים ונועדה להיטיב עם העסקים המקומיים.
החוק עבר אך לא יושם.
מי שהוביל את הסערה להתנגדות החוק הוא חבר המועצה דאז רועי גבאי וחבריו לסיעה .
רועי גבאי תקף בשצף קצף את טיעוניו של גוב ארי , לעג לטיעוני גוב ארי ואף טען שהחלטה שמתכוונים להעביר באותה ישיבת מועצה אינה תקפה.
כעת, לאחר שעלה רועי גבאי לשלטון, הוא מחזיר את חוק העזר לגביית חנייה בכחול לבן ליד מרכזים מסחריים והפלא ופלא באותם טיעונים ממש שהעלה בזמנו גוב ארי ז"ל , רועי גבאי מוציא הודעה לציבור כאילו מדובר בהודעת "העתק הדבק" עם שינויים מינוריים ולא מהותיים
אומנם יש שינויים בהצעת החוק בין הצעתו של גוב ארי ז"ל להצעת רועי גבאי אך מדובר בשינויים לא מהותיים של שעת תחילת הגבייה ופחות 0.80 אגורות לשעת חנייה ושעתיים ראשונות חינם במקום שעה. אך הדבר המהותי הוא עצם הטלת אגרת חנייה שרועי גבאי טען בלהט כי הטלת האגרה תבריח את הקונים ולא תיטיב עם בעל העסקים.
להלן טיעוניו הצודקים של רועי גבאי בשנת 2021 נגד אגרת החנייה כפי שהוא פרסם בפייסבוק שלו:
ראש העיר מצא דרך חדשה להעשיר את הקופה הציבורית על חשבון התושבים - ועל כך לא אשתוק.
בתקציב של שנת 2015, סעיף דוחות החניה עמד על 500 אלף ש"ח.
5 שנים לאחר מכן, בתקציב הנוכחי סעיף דוחות החניה עומד על 2.4 מיליון ש"ח! כלומר: היעד לגביית דוחות חנייה הוא 2.4 מיליון ש"ח! (בעוד העיר גדלה פי 1.5 לערך, הדוחות גדלו פי 5 כמעט!)
ואם היעד הזה נשמע לכם מופרך, אז הגבייה באמצעות סימון כחול-לבן תהיה כתוספת (💲) על היעד!!
ראש העיר מנמק את החלטתו להטיל נטל זה על הציבור בטענה שהוא מיטיב עם העסקים המקומיים.
"הפוך גוטה, הפוך!"
איפה בדיוק מצפים שבעל העסק יחנה? בכחול-לבן, וישלם? או ברחובות הסמוכים וכך יצור נטל על תושבי האזור?
ואיפה בדיוק מצפים שהקונים יחנו? קניות בסופר או "יציאה לקפה" זה ממש לא שעה אחת...
❓למה רק שעה אחת חינם?
❓האם דינו של מתחם G זהה לדינו של המתחם בלב יבנה? ומה דינו של אזור רוגובין, בשכונה הירוקה שסובלת גם כך ממצוקת חנייה?
❓למה אין כוונה להגדיר בחוק באילו אזורים ספציפיים החוק יוחל? למה החוק מאפשר לראש העיר לפעול כראות עיניו?
❓למה דווקא עד 19:00 בימי חול ועד 15:00 בימי שישי? מישהו עשה בדיקת עומסים?
❓למה לא לתת לתושבי העיר עדיפות, ולאפשר לנו חניה חינם??
❓למה לא מביאים נושא בעל משקל כה חשוב לדיון מוקדם בוועדות העיר?
❓למה לא מייצרים פיילוט או סקר צרכים של בעלי העסקים?
❓ולמה מיידעים את חברי מועצת העיר שנושא כה משמעותי עולה לישיבת מועצה יומיים בלבד טרם הישיבה?! לפחות במקרה זה יש פתרון-
על פי החוק, יש חובה לפרסם כוונה לביצוע שינוי של חוק עזר עירוני 10 ימים מראש, ולכן, ככל שתתקבל החלטה בישיבה הקרובה ביום חמישי, הרי שהיא תהיה מנוגדת לחוק ועל כן לא יהיה ניתן ליישמה.
ועד אז חברים וחברות, יש בידינו לשנות את רוע הגזירה ולדאוג לאיכות החיים שלנו בעיר! נדרשת אמירה משותפת כדי שכלל חברי מועצת העיר יבינו שניתן לחשוב על פתרונות טובים ואיכותים יותר בעבור העסקים המקומיים ולהחיל מדיניות שתטיב איתם באמת ולא תפגע בכלל תושבי העיר.
להלן טיעוניו של צבי גוב-ארי להטלת האגרה שנגדה יצא רועי גבאי ואף לעג לטיעוני גוב ארי:
"החנייה לתושבי העיר ובכלל הינה ללא תשלום, פרט לאזורים מוגדרים בהם קיימת תחלופה גבוהה של אנשים ורכבים, וגם שם תותר החנייה ללא תשלום בשעה הראשונה. המרכזים המסחריים מושפעים רבות מנושא הנגישות אליהם. בגין העובדה שאזורי החנייה הסמוכים למרכזים הינם חופשיים לשימוש הקהל, נוצר מצב בו חניות אלה מנוצלות לטווח ארוך ללא קשר עם הפעילות המסחרית. אין לי ספק כי היוזמה תאפשר הגדלת תנועת המבקרים במרכזי המסחר בעיר ואת השירות לתושב לרווחת בעלי העסקים והקונים".
להלן טיעוניו של ראש העיר רועי גבאי בעד אגרת חנייה
במסגרת המאמצים שלנו לשפר את איכות החיים בעיר אנחנו מתקדמים ומתכננים את שדרוג מערך החנייה במספר מתחמים תוך התאמה לצרכים של תושבי העיר ובעלי העסקים. אקדים ואומר כי בשנת 2021 התנגדתי לחוק העזר ("העמדת רכב וחנייתו") כפי שהובא והיה לי ברור שהחוק במתכונתו אז לא נותן מענה נכון לצרכים של התושבים. העיר גדלה, מספר התושבים וכמות כלי הרכב צמחה, לכן היה לי חשוב להוביל תהליך יסודי ולבצע התאמות למציאות הנוכחית אותם הצגתי לפני מספר שנים.
בחודשים האחרונים עבדנו על עדכון חוק העזר, תוך התמקדות בצרכים של תושבי יבנה ובעלי העסקים המקומיים. בטבלה המצורפת תוכלו לראות את השינויים המרכזיים שביצענו: הנחות לתושבי העיר, שעתיים ראשונות חינם, התאמות בשעות הפעילות.
הצורך בשינויים הללו עלה גם במפגשים ובשיתופי הציבור שקיימנו עם תושבים ובעלי עסקים. ההקשבה לצרכים ולדעות שלכם הייתה לעזר רב ותרמה לעיצוב הפתרונות המתאימים ביותר.
כעת לאחר שהשלמנו את עבודת המטה, החוק העדכני יובא לאישור מועצת העיר. בחודשים הקרובים נדייק את אזורי החנייה הרלבנטיים ונחל בתהליך של הטמעה והסברה כדי להבטיח שהמערך החדש יהיה ברור ונגיש לכולם. היתרונות לתושבי העיר הם פתרונות יעילים למצוקת החנייה, שיפור הנגישות והתחלופה במרכזים המסחריים לטובת בעלי העסקים, חוויית חנייה נוחה יותר לתושבי העיר ומבקריה. תודה לכלל הגורמים המקצועיים שפעלו בתחום התחבורה, החנייה והעסקים, בזכות שיתוף הפעולה והמחויבות הצלחנו ליצור מתווה חנייה ידידותי, נוח ויעיל יותר לכל תושבי יבנה.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה