דוח העוני 2024: 10.4% מילדי פתח תקווה נמצאים מתחת לקו העוני

הביטוח הלאומי הציג היום את דוח העוני הרשמי לשנת 2024, המצביע על החמרה מתמשכת במצבם הכלכלי של אזרחי ישראל, ובפרט בקרב הילדים. על רקע המלחמה, יוקר המחיה וההאטה בצמיחה הכלכלית, הדוח חושף כי כ-2 מיליון ישראלים מוגדרים כעניים, ביניהם כ-880 אלף ילדים – נתון המהווה יותר מרבע מכלל הילדים במדינה. ישראל מדורגת במקום השני מבין מדינות ה-OECD בשיעור תחולת העוני בקרב ילדים (28%), עליה בהשוואה לשנת 2023 (27.6%), כשרק קוסטה ריקה מקדימה אותה.
קו העוני לשנת 2024 עומד על 3,547 ש"ח לנפש, עלייה של 229 ש"ח בהשוואה לשנה הקודמת. עבור זוג, קו העוני עומד על 7,095 ש"ח. מי שהכנסותיו נמוכות מסכומים אלו מוגדר כעני על פי המדדים הבינלאומיים. בקרב בני הגיל השלישי, חיים בישראל כ-158,700 עניים, כאשר תחולת העוני בקבוצה זו גבוהה מהממוצע במדינות ה-OECD.
למרות העלייה הריאלית בהכנסה ובקו העוני, הדוח מצביע על מצוקה עמוקה: 28.1% מהישראלים חיים באי-ביטחון תזונתי מסיבות כלכליות, וביניהם כמיליון ילדים. כ-26% מהאזרחים אינם מצליחים לממן מזון בריא, אם כי נרשמה ירידה בנתון זה לעומת 2023. בנוסף, 27.8% ממשקי הבית לא מצליחים לכסות את ההוצאות החודשיות, 9% מוותרים על טיפול רפואי ו-4.7% מוותרים על ארוחה חמה לפחות פעם ביומיים בשל קשיים כלכליים. המצוקה בולטת במיוחד בחברה הערבית, שם כמחצית מהאוכלוסייה לא מצליחה לממן את ההוצאות, ובחברה החרדית (כ-29%).
בחלוקה גיאוגרפית, העיר הענייה ביותר מבין היישובים המונים מעל 80,000 תושבים היא מודיעין עילית, עם תחולת עוני של 48.2%, ולאחריה ירושלים עם 38.6%. שכיחות גבוהה של עוני נרשמה ביישובים עם שיעור גבוה של אוכלוסייה ערבית או חרדית ובפריפריה, כולל יישובים בדואים בדרום.
תחזית לשנת 2025
אומדנים ראשוניים לשנת 2025 מצביעים על כך שהשלכות אירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה ימשיכו להשפיע. על פי מיקרו-סימולציה שבוצעה, צפויה עלייה קלה בתחולת העוני בקרב משפחות (מ-31.5% ל-31.6%) ובקרב נפשות (מ-34.5% ל-35.3%). עם זאת, מפילוח לפי גיל עולה כי בקרב ילדים צפויה ירידה קלה בתחולת העוני לפי הכנסה כלכלית, בעוד שבקרב אזרחים ותיקים צפויה עלייה. כמו כן, נרשמה עלייה בעומק העוני ובחומרתו.
תמונת המצב בפתח תקווה
על פי הנתונים המתייחסים לעיר פתח תקווה, 11.9% מהמשפחות בעיר נמצאות מתחת לקו העוני. אחוז הנפשות העניות עומד על 9.2%, ואחוז הילדים העניים גבוה יותר ועומד על 10.4%. בקרב האוכלוסייה המבוגרת בעיר, 8.6% מהאזרחים הוותיקים נמצאים מתחת לקו העוני. עומק העוני בעיר עומד על 34.3% וחומרת העוני על 20.1%.
מונחים בדוח:
תחולת העוני: אחוז האוכלוסייה שהכנסתה נמוכה מקו העוני.
עומק העוני: המרחק של הכנסת העניים מקו העוני.
חומרת העוני: מדד המחשב את מרחק הכנסת העניים מקו העוני, תוך מתן משקל גדול יותר לעניים ביותר.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

לאחר הפסקה: מסורת "שלג על עירי" חוזרת לפתח תקווה ב-13.2.26 עם עשרה מוקדי שלג ברחבי העיר. שמות המוקדים בכתבה

לאחר הפסקה עקב המלחמה, עיריית פתח תקווה ממשיכה במסורת הבאת שלג מהחרמון לתושבי העיר ופיזורו במתחמים שונים ברחבי העיר. האירוע, תחת הכותרת "שלג על עירי", יתקיים ביום שישי ה-13.2.26.
בכל אחד מהמתחמים תוצב ערימה אחת קטנה המיועדת לילדים צעירים, בנוסף לערימה גדולה יותר עבור ילדים בוגרים. להנאת הילדות והילדים, יפוזרו בכל ערימה כפות ודליים צבעוניים. הפעילות תתקיים בין השעות 12:00 ל-15:00.
רשימת המוקדים בהם יפוזרו ערימות השלג:
- מתנ"ס עולמות, רחוב שולזינגר 10
- מתנ"ס פסגת הדר, רחוב שחם 48
- חניון בריכת הספורטן, רחוב גרינשפן 8
- חניון העירייה, רחוב חיים עוזר
- חניון בריכת עמישב, רחוב קהילת שיקגו 1 (מתאים גם לקהל הדתי)
- מתנ"ס אחדות, רחוב שפרינצק 39
- מתנ"ס ורבר, רחוב הפורצים 18
- מתנ"ס נפלאות, רחוב הרב פינטו 9
- מתנ"ס תקומה, רחוב רמת הגולן 4
- אם המושבות, חניון הסקייטפארק, רחוב שרגא רפאלי 4
ראש העיר רמי גרינברג מסר: "אמנם השנה היו לנו הרבה גשמי ברכה ומזג אוויר קר במיוחד, אבל לא מספיק בשביל שיהיה אצלנו בפתח תקווה שלג. לאור זאת החלטנו גם השנה להביא מהחרמון שלג למען ילדי וילדות העיר, שייהנו מחוויה של שלג רך וקר. אני מזמין את כולם לבוא וליהנות מהמתחם המושלג הקרוב למקום מגוריהם".
האירוע מתקיים בהפקת אגף אירועים, תרבות ופנאי ובסיוע כל יחידות העירייה.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
הסרט "גלים של תקווה" מגיע להיכל בפתח תקווה להקרנת טרום בכורה חגיגית ביום רביעי ה-11.2.26

הסרט "גלים של תקווה" מגיע להיכל התרבות בפתח תקווה להקרנת טרום בכורה חגיגית. מדובר בדרמה סוחפת שזכתה בפרס "חביב הקהל" בפסטיבל קרלובי וארי והייתה אחת מתשעת המועמדים הסופיים לאוסקר לסרט הזר הטוב ביותר השנה.
עלילת הסרט מתרחשת בפראג של שנת 1968, תקופה המהדהדת רוק-נ-רול ואביב שמנסה להפציע. הסיפור עוקב אחר פאבל, פעיל במחאות סטודנטים, ואחיו הבכור תומאש, שמתקבל לעבודה ברדיו צ'כוסלובקיה - המעוז האחרון של חופש הדיבור. תחת מעקב השירותים החשאיים, האחים נאבקים בצנזורה, חושפים שחיתויות ומוצאים עצמם בלב הסערה לנוכח רגעים ששינו את העולם.
האירוע יתקיים ביום רביעי, ה-11.2.26, בשלושה מועדים: 10:00, 17:00 ו-20:30. התוכנית כוללת קפה ומאפה, ולאחריהם הרצאה מרתקת מפי קובי חוברה, היסטוריון ויועץ לקולנוע ותיאטרון. ההרצאה תעסוק בכוחו של הרדיו ככלי של שלטון וכקול של חופש ואמת. לאחר ההרצאה תתקיים הקרנת הסרט (צ'כיה-סלובקיה 2024), שאורכו 131 דקות.
לרכישת כרטיסים ניתן ללחוץ על הקישור הבא: לחצו כאן, או ליצור קשר בטלפון: 03-9125222.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
גינה חקלאית לימודית הוקמה בגן "ברווז" לחינוך מיוחד בפתח תקווה: הילדים לומדים חקלאות וקיימות בשיתוף ההורים

בגן "ברווז" לחינוך מיוחד בפתח תקווה הוקמה והושקעה גינה חקלאית לימודית, כחלק ממהלך חינוכי רחב להעשרת עולמם של הילדים. במסגרת הפרויקט, הגננת בגן קיבלה ליווי מקצועי ממוקד בנושא חקלאות.
הילדים בגן חוקרים ולומדים באופן מעשי תהליכים של שתילה, זריעה והשרשה. בנוסף להיבט החקלאי, הילדים לוקחים חלק פעיל בשמירה על הסביבה: הם משליכים קליפות לקומפוסטר ומפעילים אותו, נחשפים לחשיבות הפרדת הפסולת ומיישמים עקרונות של שימוש חוזר גם בבתיהם.
כחלק מהחיבור לקהילה ולמשפחה, הילדים הציגו בפני ההורים את ההצגה "אליעזר והגזר", ביצעו שתילה משותפת יחד עם בני המשפחה וערכו קבלת שבת חגיגית. הפעילות בגן זכתה להערכה רבה הודות לצוות החינוכי ולגננת המובילה את התהליך הלימודי והערכי עבור הילדים וההורים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.