הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הצעת חוק לשיקום נזקי מלחמה באמצעות התחדשות עירונית: קיצור הליכים ואפשרות למכירת הדירה ליזם

חנה קקיאשוילי
הפייסבוק הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית
הפייסבוק הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית

ועדת הפנים והסביבה של הכנסת דנה בהצעת חוק חדשה לשיקום נזקי מלחמה בדרך של התחדשות עירונית. החוק נועד לקצר משמעותית את תהליך השיקום, ולהעמיד אותו על כחמש שנים במקום תשע שנים כפי שהיה נהוג עד כה.

החידוש המרכזי בהצעה הוא אופציית ה-"Buy Out". דיירים שדירתם ניזוקה ולא ירצו להמתין לקבלת דירת התמורה בפרויקט ההתחדשות העירונית, יוכלו למכור את דירתם ליזם. התמורה תהיה שוות ערך לדירה חדשה באותו שטח.

על פי ההצעה, גובה הפיצוי ייקבע בהתאם להערכה שמאית, כאשר סכום ה-Buy Out מוערך כגבוה ב-30% מערך הדירה לפני קרות הנזק. החוק מציע לוחות זמנים מהירים: בתוך 45 יום ממועד נפילת הטיל ייקבעו גבולות התוכנית והיקפה, ובתוך 30 יום נוספים יערוך השמאי הממשלתי שומות פרטניות לכל דירה.

ארבל אלטשולר, סמנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, התייחס להצעה ואמר: "לצד זירוז ההליך התכנוני הנדרש להתחדשות, נקבע הסדר קנייני לקיצור שלב ההתקשרויות. החידוש הגדול הוא בחלופת היציאה הניתנת לבעלי הדירות - המאפשרת להם לקבל את שווי דירתם כחדשה, באופן שיאפשר להם לרכוש דירה אחרת בלא צורך להמתין להשלמת הפרויקט".

החוק מציע לראשונה תפיסה מערכתית לשיקום נזקי מלחמה בשטח עירוני, ומותיר את הבחירה בידי הדיירים: להתקשר בעסקת התחדשות עירונית ולקבל דירה חדשה במקום המקורית, או למכור את הזכויות ולקבל סכום לרכישת דירה במקום אחר.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לוואטסאפ חדשות מוסף נדל"ן להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


תערוכת "חיבוק אחרון" נפתחה בפתח תקווה: קולם של 26 אבות שכולים שילדיהם נרצחו ב-7 באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל מוצג ברחבת יד לבנים עד לסוף ינואר 2026

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק של ע. פ"ת
צילום מתוך דף הפייסבוק של ע. פ"ת

הערב נפתחה תערוכה ייחודית ומטלטלת תחת הכותרת "חיבוק אחרון" ברחבה המרכזית של קריית המוזיאונים יד לבנים בפתח תקווה.

התערוכה משמיעה את קולם של 26 אבות שכולים, שילדיהם נרצחו או נפלו ב-7 באוקטובר ובמהלך מלחמת "חרבות ברזל". המיצג מזמין את המבקרים לעצור, להתייחד ולצאת למסע עמוק של זיכרון, כאב, אובדן, געגוע ואהבה שאין לה גבול.

התערוכה תוצג ברחבת יד לבנים, ברחוב ארלוזורוב 30, ותהיה פתוחה לקהל הרחב עד לסוף ינואר 2026.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


עיריית פתח תקווה מקדמת תוכנית אסטרטגית להיערכות לשינויי האקלים: ממיפוי עצים ועד אגירת חשמל ומניעת הצפות

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק רמי גרינברג
צילום מתוך דף הפייסבוק רמי גרינברג

עיריית פתח תקווה ממשיכה להיערך לשינויי האקלים, המורגשים כבר כיום בשינויי מזג האוויר ההופכים קיצוניים יותר משנה לשנה. העירייה, באמצעות האגף לאיכות הסביבה ובשיתוף כלל הגורמים העירוניים, פועלת בנחישות ובתכנון ארוך טווח להתמודדות עם המשבר.

בין הצעדים שבוצעו בשנה החולפת ניתן למנות את מיפוי וניהול מערך העצים העירוני, גיבוש מדיניות עירונית לצומח במרחב הציבורי ומדריך מותאם אקלים, וכן הגדלת הנטיעות העירוניות והצבת יעדים. בנוסף, התקיימו פעילויות הסברה בקרב בני נוער על חשיבות העצים.

במסגרת הפעילות, מקודמת מדיניות ירוקה גם במרחבים פרטיים, הכוללת גגות מאקלמים ומיקרו-אקלים עירוני. בתחום האנרגיה והתשתיות, הוקמו מערכות לאגירת חשמל, הורחב צי הרכבים החשמליים והוחלפה תאורת הרחוב לתאורת LED חסכונית.

כמו כן, בוצע זיהוי של אזורים רגישים להצפות והסדרת נחל מזור, לצד פיתוח פארקים, גינות קהילתיות ויער מאכל, והרחבת הפעילות לקידום ביטחון תזונתי מקיים.

המהלך כולו מקודם על ידי האגף לאיכות הסביבה, בשיתוף אדריכלית העיר, אגף התשתיות, אגף גנים ונוף ושותפים נוספים. בעירייה מציינים כי גם בשנת 2026 ימשיכו ליישם ולהרחיב את התוכנית, במטרה להבטיח מענה מיטבי בשגרה ובחירום מול אתגרי האקלים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


פתח תקווה: בית הספר חמ״ד שלום זכה בפרס חינוך מחוזי ומועמד לפרס הארצי; המורה אורית כהן נבחרה למצטיינת

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק רמי גרינברג
צילום מתוך דף הפייסבוק רמי גרינברג

גאווה לעיר פתח תקווה: בית הספר חמ״ד שלום (חינוך מיוחד), בניהולה של שלומית הגלילי־וייל, זכה בפרס חינוך מחוזי. הפרס הוענק לבית הספר על עשייה חינוכית ערכית, חדשנית ופורצת דרך, ועל היותו מקור השראה למוסדות חינוך נוספים במחוז.

במסגרת הזכייה, הוענקה תעודת מורה מצטיינת לאורית כהן, מורה בבית הספר הנחשבת לפורצת דרך בתחום הטכנולוגי, ומשלבת בעבודתה מקצועיות גבוהה לצד קשר אישי וחם עם התלמידים.

בנוסף להישג המחוזי, התקיים בבית הספר ביקור של ועדת פרס החינוך הארצי, בראשות יו״ר ועדת חינוך חמ״ד ארצי, בועז קולומבוס. הוועדה הגיעה לבחון את מועמדות בית הספר לפרס חינוך ארצי. חברי הוועדה התרשמו מהעשייה היומיומית במוסד, מדרכי הלמידה ומהעבודה המשמעותית הנעשית לקידום התלמידים.

ראש העיר רמי גרינברג בירך את בית הספר, ההנהלה, הצוות והקהילה לרגל זכייתם בפרס החינוך המחוזי. גרינברג ציין כי בית הספר בהובלת המנהלת שלומית הוא פורץ דרך במובנים רבים, והדגיש כי סיור במקום ומפגש עם התלמידים ממחישים את התקדמותם ואת שותפותם ביוזמות ובפרויקטים מורכבים. ראש העיר הודה למנהל המינהל רמי הופנברג, לסגניתו אנה נבות, למנהלת האגף לחינוך מיוחד סבטלנה אודוביקוב, לסגניתה מאירה, לערן חג׳ג׳ האחראי על החינוך הדתי ולכל העוסקים במלאכה, והביע תקווה כי בית הספר יזכה גם בפרס החינוך הארצי.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה