הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

רשם הקבלנים סגר שני אתרי בנייה של חברת "אפי רוזן" בפתח תקווה: ביצעה עבודות למרות שרישיונה הותלה

חנה קקיאשוילי

רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון הורה על סגירת שני אתרי בנייה של חברת "אפי רוזן בנייה ויזמות בע"מ" בפתח תקווה. הצעד ננקט בעקבות פעילות אכיפה שחשפה כי החברה המשיכה לבצע עבודות בנייה באתרים אלו, זאת על אף שרישיונה הותלה ולפיכך נאסר עליה לעסוק בביצוע עבודות קבלניות.

על פי הודעת רשם הקבלנים, עמית גריידי, ביום 24.12.2025 בוצעה פעילות אכיפה יזומה בעקבות מידע שהתקבל במחלקת הפיקוח של האגף. המידע העלה חשד כי החברה ממשיכה לפעול בניגוד לחוק. מפקחי רשם הקבלנים הגיעו לשני אתרי בנייה בעיר פתח תקווה, ברחוב גרינשטיין 9 וברחוב יונה גרין 4. בביקורות שנערכו בשטח נמצא כי אכן מתקיימות עבודות בנייה על ידי החברה, ולפיכך הוצאו מיידית צווי הפסקת עבודה מנהליים לשני האתרים. הקבלן הוזמן לשימוע בטרם נקיטת הליכים נוספים.

רק בחודש אוגוסט האחרון, החליט הרשם על התליית רישיון החברה לתקופה של שנה וחצי, לצד הטלת עיצום כספי בסך 40,000 ש"ח. ההחלטה התקבלה לאחר שנמצא כי החברה הפרה את תנאי הרישיון הקבלני, כאשר בסיסי הרישום ואנשי המקצוע מטעמה לא מילאו את חובותיהם על פי דין, ופעילותם לא עמדה בדרישות החוק והנוהג המקובל בענף.

משרד הבינוי והשיכון הדגיש כי אגף רשם הקבלנים ימשיך בפעילות האכיפה, כולל איסוף מודיעין ושיתופי פעולה, לאיתור הפרות חוק. במשרד ציינו כי קבלן המבצע עבודות בניגוד לחוק מסכן את העובדים, את הציבור ואת המשתמשים העתידיים במבנה, וכן פוגע בקבלנים שומרי חוק.

רשם הקבלנים, עמית גריידי, מסר: "התליית רישיון היא אמצעי אכיפה משמעותי, שנועד להגן על שלום הציבור ולשמור על רמת מקצועיות בענף הבנייה. קבלן המבצע עבודות בנייה בתקופה שבה רישיונו הותלה פועל בניגוד לדין ומסכן חיי אדם. מפקחי האגף ימשיכו לפעול בנחישות ובכל הכלים העומדים לרשותם לשם שמירה על בטיחות הציבור ואכיפת החוק".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות מוסף נדל"ן להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


תקציב עיריית פתח תקווה לשנת 2026 יעמוד על כ-2.9 מיליארד ש"ח: תוכנית חומש בהיקף של 5 מיליארד ש"ח תושק לפיתוח תשתיות, תחבורה וחינוך ללא העלאת ארנונה

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק רמי גרינברג
צילום מתוך דף הפייסבוק רמי גרינברג

עיריית פתח תקווה הציגה את תקציב העירייה לשנת 2026, אשר יעמוד על כ-2.9 מיליארד ש"ח. התקציב משקף גידול של כ-200 מיליון ש"ח בהשוואה לשנים קודמות, כאשר התוספת התקציבית תופנה לתחומי החינוך, התרבות, הספורט, הנוער, הביטחון, הקליטה, הרווחה, ניקיון העיר ואיכות הסביבה. על פי הודעת ראש העיר, רמי גרינברג, התקציב גובש ללא העלאת תעריפי הארנונה וללא גביית מיסים חדשים.

בנוסף לתקציב השוטף, הוצגה תוכנית חומש לקידום ופיתוח העיר (תב"ר) בהיקף של כ-5 מיליארד ש"ח. התוכנית כוללת מאות פרויקטים, בדגש על תחומי הבינוי והפיתוח ברחבי העיר.

פירוט ההקצאות בתוכנית החומש:

  • תחבורה וכבישים: 240 מיליון ש"ח לביצוע נתיבי תחבורה ציבורית; 122 מיליון ש"ח לתכנון וביצוע כביש עוקף 40 למענה לשכונת נוף ירקון; 106 מיליון ש"ח לשדרוג מחלף עמישב-הדר גנים וקישור לתחנת הרכבת העתידית "פתח תקווה דרום"; 104 מיליון ש"ח לחיבור מזרחי לכביש 444; 100 מיליון ש"ח להסדרי תנועה; 71 מיליון ש"ח לפרויקטים בטיחותיים; 51.5 מיליון ש"ח לכביש עוקף עמישב-הדר גנים; ו-30 מיליון ש"ח לשדרוג צומת סירקין.
  • תשתיות ופיתוח עירוני: 102.1 מיליון ש"ח לשדרוג תאורת רחוב והטמנת תשתיות; 68 מיליון ש"ח לשדרוג מערכת התיעול; 62.9 מיליון ש"ח לשיקום מדרכות וכבישים; 43.9 מיליון ש"ח לפיתוח המרחב הציבורי; 40.1 מיליון ש"ח לשדרוג תשתיות כללי; ו-21.1 מיליון ש"ח לשדרוג מתקני רחוב.
  • התחדשות ופנאי: 75.2 מיליון ש"ח להקמת ושדרוג גנים ציבוריים; 50 מיליון ש"ח להסדרת נחל מזור והקמת טיילת; 30 מיליון ש"ח להחייאת מרכז העיר; 30 מיליון ש"ח להקמת גשר גרניט להולכי רגל ורוכבי אופניים; ו-21 מיליון ש"ח לשיקום הר הפסולת והקמת פארק.
  • תכנון ובנייה ציבורית: 50 מיליון ש"ח להקמת ממ"דים; 40 מיליון ש"ח לפרויקטים בתחום ההנגשה; 22.3 מיליון ש"ח להמשך תכנון העיר והתחדשות עירונית בשכונות הוותיקות; ו-21 מיליון ש"ח להקמת מעונות יום חדשים.

כמו כן, התוכנית כוללת הקצאה של מאות מיליוני שקלים להקמת פארק גאון הירקון (כחלק מהפארק המטרופוליני), הקמת מוסדות חינוך חדשים ושדרוג קיימים, הקמת קאנטרי עירוני בצפון העיר, פרויקטים לאיכות הסביבה, שימור מבני מורשת וקירוי העיר באמצעות נטיעת עצים.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


חיים בסרט: הקרנת הסרט 'טובת הילד' והרצאה מפי שרה אוסטרוב באולם תיאטרון תפוז ביום שני ה-5.1.26

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק מרכזים קהילתיים כפר גנים
צילום מתוך דף הפייסבוק מרכזים קהילתיים כפר גנים

מרכזים קהילתיים כפר גנים בפתח תקווה מזמינים את הקהל הרחב למפגש נוסף במסגרת הסדרה 'חיים בסרט', בהנחיית שרה אוסטרוב, מנחה ומרצה.

במפגש הקרוב יוקרן הסרט 'טובת הילד' בכיכובה של השחקנית אמה תומפסון. האירוע יעסוק בנושא 'כל האמת על מניפולציות'.

האירוע עתיד להתקיים ביום שני, ה-5.1.26, בשעה 17:30. המפגש ייערך באולם תיאטרון תפוז, הממוקם ברחוב העצמאות (בצמוד לתיכון ארנס).

לרכישת כרטיסים ופרטים נוספים ניתן להיכנס לקישור הבא: לרכישת כרטיסים לחצו כאן



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


פתח תקווה אירחה את מוקדמות אליפות ישראל לנוער בשחמט 2025 בהשתתפות מאות שחקנים

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק מרכזים קהילתיים כפר גנים
צילום מתוך דף הפייסבוק מרכזים קהילתיים כפר גנים

במהלך חג החנוכה האחרון, העיר פתח תקווה אירחה את מוקדמות אליפות ישראל לנוער בשחמט לשנת 2025. האירוע אורגן על ידי מועדון השחמט העירוני פתח תקווה, המפעיל את חוגי השחמט במרכז הקהילתי מייזנר בכפר גנים.

התחרות התקיימה בבית הספר "משה ארנס" בעיר, בניהולו של אלי לוין. לאירוע הגיעו 363 שחקנים מכל רחבי אזור המרכז, אשר התחרו במרתון של אסטרטגיה ומחשבה שנמשך שלושה ימים. מתוך כלל המשתתפים, כ-80 שחקנים צפויים להעפיל לשלב הגמר של אליפות הארץ, אשר עתיד להתקיים בחג הפסח.

האירוע זכה לשבחים רבים על סטנדרט האירוח הגבוה, שכלל חללי שהייה נוחים עבור המלווים, כיבוד קל ועמדות שתייה חמה. המשתתפים והאורחים ציינו לטובה את היחס האישי והסבלני שהעניק הצוות הרחב שנכח במקום, זאת על אף כמות המשתתפים הגדולה.

במסגרת ההיערכות לתחרות ובתמיכת עיריית פתח תקווה וארגון מקפ"ת, התחדשו שחקני המועדון העירוני בציוד מקצועי, הכולל חולצות ממותגות ומחברות רישום מקצועיות. הציוד החדש אפשר לשחקנים לייצג את העיר באופן אחיד ומכובד במהלך התחרויות.

יובל ממיה, מנהל המועדון, התייחס להצלחת האירוע ומסר: "ההשקעה של העירייה והנהלת מקפ"ת בחודשים האחרונים נושאת פרי. המטרה שלנו היא לא רק להפיק אירועים ברמה ארצית, אלא להעניק לשחקנים שלנו את הכלים הכי טובים להצליח, להעניק להם את המעטפת המקצועית הטובה ביותר ולגדל כאן את דור העתיד של השחמט הישראלי. לראות את כולם לבושים במדי המועדון, מאוחדים, זו התמורה הכי גדולה".

בעירייה ובמועדון השחמט הביעו סיפוק רב מהצלחת האירוע ומצפים לארח בעיר תחרויות רבות נוספות בשנים הקרובות.





להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה