יוזמה חדשה של משרד התחבורה ומשרד החינוך: תלמידי החינוך המיוחד יוכלו להגיע למוסדות החינוך במוניות רגילות

ביוזמת השרה רגב ובשיתוף משרד החינוך: תלמידי החינוך המיוחד יוכלו להגיע למוסדות החינוך במוניות רגילות
שרת התחבורה מירי רגב: "אנו פועלים בהתמדה להפחית חסמים בירוקרטיים במטרה לקדם את טובת האזרח. בוודאי כאשר מדובר בתלמידי החינוך המיוחד."
השרה רגב חתמה על תקנות חדשות המאפשרות למוניות רגילות להסיע תלמידים, ובפרט תלמידי חינוך מיוחד. מדובר בתיקון לתקנות התעבורה, שנועד להתאים את הוראות החוק למציאות התפעולית בשטח. התקנות יכנסו לתוקף בימים הקרובים.
כיום, רשויות מקומיות ברחבי הארץ מפעילות אלפי הסעות תלמידים באמצעות מוניות מיוחדות, כאשר חלק גדול מההסעות מיועד לתלמידי חינוך מיוחד. בשל אופייה של מערכת החינוך המיוחד והעובדה שמוסדות הלימוד פזורים במרחקים גדולים זה מזה, רוב מסלולי ההסעה כוללים בדרך כלל רק שניים או שלושה תלמידים, לעיתים בנסיעה ארוכה ומפוזרת גיאוגרפית. בתנאים אלה, השימוש במוניות נמצא יעיל יותר - הן מבחינה כלכלית והן מבחינת מתן מענה אישי וממוקד יותר למשפחות.
במצב הקיים, תקנות התעבורה קובעות שורה של דרישות טכניות להסעת תלמידים, שנבנו במקור עבור אוטובוסים וכלי רכב גדולים, כגון חובת התקנת פנסי איתות בחלון האחורי של הרכב או הורדת תלמידים מצד הנהג בלבד. בפועל, דרישות אלו אינן ישימות במונית, שהיא רכב קטן יחסית, בו הנהג יכול לפקח מקרוב על העלייה והירידה מהרכב ואף למצוא חניה מתאימה שמקטינה את הסיכון לתלמידים. לכן, אין צורך להחיל עליה את אותם אמצעי זהירות המתחייבים בכלי רכב גדולים.
בהתאם לכך, התקנות החדשות מעדכנות את ההגדרה של "הסעת תלמידים" כך שדרישות אלה לא יחולו על מונית רגילה. המשמעות היא מתן גמישות רבה יותר להפעלת מערך ההסעות, הקלה על הרשויות המקומיות והורים, ושיפור השירות עבור תלמידי החינוך המיוחד, תוך שמירה על כללי בטיחות מותאמים.
המהלך הוא פרי עבודת מטה מקצועית של משרדי התחבורה והחינוך לקראת פתיחת שנת הלימודים, ומשתלב במדיניות המשרד לשיפור השירות בתחבורה הציבורית ולקידום שוויון הזדמנויות לכלל אזרחי ישראל.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב:
"עם כניסתי לתפקיד הנחיתי את אנשי משרדי לבחון את מערך תקנות התעבורה, ובכל מקום שבו ניתן להפחית חסמים בירוקרטיים ותקינה מיותרת, בלי להתפשר על הבטיחות - לפעול לטובת האזרח. בוודאי כאשר מדובר באלה שהכי זקוקים לעזרתנו - תלמידי החינוך המיוחד. מערכת הסעות התלמידים, ושל תלמידי החינוך המיוחד בפרט, היא אתגר יומיומי לרשויות המקומיות ולמשפחות. התקנות החדשות יאפשרו להסיע ילדים גם במוניות רגילות, בצורה שתיתן מענה יעיל, בטוח ונגיש יותר. משרד התחבורה רואה חשיבות עליונה בשוויון ההזדמנויות ובנגישות לכל ילד, בכל מקום."
מנכ"ל משרד התחבורה , משה בן זקן:
"התקנות החדשות הן פרי עבודת מטה מקצועית שמטרתה להעניק מענה מותאם לצרכי מערכת החינוך המיוחד. מדובר בצעד שיקל על הרשויות המקומיות, יוזיל עלויות ויבטיח פתרונות תחבורה זמינים וגמישים יותר. משרד התחבורה ימשיך להוביל צעדים שמקדמים שירות איכותי לצד רגישות חברתית."
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.