הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

רחובות וראשון לציון ישתפו פעולה בהקמת פארק המחזור האקולוגי שיקום ברחובות - אקו פארק

חנה קקיאשוילי
צילום מסך
צילום מסך

עיריית ראשון לציון הצטרפה למיזם האקולוגי הראשון מסוגו בישראל שמובילה עיריית רחובות – האקופארק

עיריית רחובות מקדמת במרץ את תכנית הדגל החדשנית, פרי יוזמתו וחזונו של ראש העיר מתן דיל, להקמתו של אקו-פארק בתחומה, פארק מחזור אקולוגי מתקדם אשר ישרת את תושבות ותושבי העיר והערים הסמוכות, כשבשבוע החולף נרקם שיתוף פעולה מרגש עם עיריית ראשון לציון, שתיקח חלק בהקמתו של הפארק, אשר יהפוך למעשה לפרויקט משותף של שתי הערים.

דיל אירח לפגישת עבודה בלשכתו את ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, כשבמהלכה, הביע האחרון נכונות ורצון לקדם שיתוף פעולה בין הרשויות באמצעות הצטרפות למיזם להקמת פארק המיחזור. בפגישה נכחו סגן ראש העיר רחובות, מחזיק תיק שפ"ע ואיכות הסביבה, זהר בלום, מנכ"ל עיריית רחובות, מושיקו ארז, מנכ"ל החברה לפיתוח רחובות, מיכאל כהן, ומנכ"ל עיריית ראשון לציון, דורון מילברג.


כזכור, בחודשים האחרונים מתקיימים בעיריית רחובות מהלכים נרחבים, כחלק מחזונו של ראש העיר למיצובה של רחובות כעיר ירוקה, בעלת עצמאות אנרגטית, שמקיימת פרויקטים מיוחדים וחדשניים להפחתת הזיהום, שיפור איכות החיים, מיחזור והשבת אנרגיה. במסגרת זו יצאו ראש העיר ומחזיק תיק ההנדסה מתן דיל, ראש מינהל הנדסה דלית הראל, ובעלי תפקידים נוספים בעירייה ללמוד מהערים המובילות בעולם בטיפול בפסולת והפקת אנרגיה, קיימו פגישה בנושא עם שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, ואף החל תהליך מול רשות מקרקעי ישראל לאיתור קרקע מתאימה עבור המיזם.

במהלך הפגישה עם השר כהן, מהנדסת העיר דלית הראל הציגה פרויקט אותו מובילה עיריית רחובות: "פארק אקו-מיחזור" בו יוכלו להפיק אנרגיה באמצעות מיחזור פסולת. נושא נוסף שעלה בדיון היה שאיפתה של עיריית רחובות לייצר עצמאות אנרגטית עירונית שתשמש את כלל תושבות ותושבי העיר בזמני שגרה וגם בהיערכות לקראת מצב חירום.



הקמת הפארק נועדה לספק לתושבות ותושבי העיר רחובות שירות מיטבי תוך צמצום המפגעים הסביבתיים ככל הניתן, ובד בבד ליצור שיפור מתמיד בתהליכי המיון והטיפול בפסולת. במסגרת זו, יוקם מתקן מתקדם למיון וטיפול בפסולת שיאפשר, בין היתר, ייצור אנרגיה וחשמל באמצעות תהליך שריפה במתקן ייעודי, ויפחית באופן משמעותי את הצורך בהטמנה.


ראש עיריית רחובות, מתן דיל:

צילום: שרון גבאי


"צעד אחר צעד, החזון שלי להקמתו של אקו-פארק ראשון מסוגו בישראל קורם עור וגידים. מדובר במתקן מתקדם, סביבתי, שיהווה פתרון קצה לכל הפסולת בעיר ובסביבה – יבשה, רטובה וגזם, ובאמצעותו נשיב אנרגיה ונייצר חשמל על פי התקנים הסביבתיים המחמירים ביותר. מברך את ידידי, ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, ואנשי צוותו שבחרו ללכת איתנו יד ביד ולהצטרף למיזם החשוב הזה. יחד נפחית את זיהום האוויר ניצור סטנדרט חדש ברמת איכות חיי התושבים".


ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך:


״שיתוף הפעולה בין עיריית ראשון לציון לרחובות הוא לא רק הזדמנות סביבתית, אלא גם ביטוי לכוח של ערים חזקות שעובדות יחד למען מטרה משותפת. הקמת האקופארק החדשני תאפשר לנו להפחית זיהום, להשיב אנרגיה ולהשיג הכנסות עירוניות – תוך שמירה על הסביבה למען הדורות הבאים. אני גאה ומברך על החיבור בין הרשויות שיניב תועלת אמיתית לתושבות ולתושבים משתי הערים ומודה לחברי ולראש עיריית רחובות, מתן דיל על השותפות המבורכת בין הערים״.


סגן ראש עיריית רחובות ומחזיק תיק שפ"ע ואיכות הסביבה, זהר בלום:

"מדובר בתהליך ארוך של למידה ורכישת ידע שמגיע לשלב ההבשלה. המהלך החדשני שאנו מקדמים יציב את רחובות בחזית הקיימות והחדשנות הסביבתית בישראל תוך צמצום פליטת גזי חממה ויצירת הכנסות חדשות. שיתוף הפעולה עם שכנינו מעיריית ראשון לציון הוא מבורך ויסייע בהאצת התהליך לטובת כלל תושבי האזור".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה