הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עמותת תושבי ראשל"צ למען סביבה נקייה ממפעלים מזהמים בראשות אורנית משה, אמיר נוי, רוני כורם וגלית ינקוביץ' פנתה לח"כ יעקב אשר ומשה גפני בבקשה לקיים פגישה דחופה בנושא זיהום האויר והריחות מהם סובלים תושבי העיר

חנה קקיאשוילי

עמותת תושבי ראשל"צ למען סביבה נקייה ממפעלים מזהמים בראשות אורנית משה, אמיר נוי, רוני כורם וגלית ינקוביץ' פנתה בימים אלו אל חברי הכנסת ויושבי ראש ועדות פנים, איכות הסביבה והכספים, יעקב אשר ומשה גפני בבקשה לקיים פגישה דחופה בנושא זיהום האויר והריחות מהם סובלים תושבי העיר מהשפד"ן.

במכתבם כתבו על הריחות וזיהום האויר ממנו הם סובלים כבר שנים ומתריעים על החמרת המצב לטענתם עם הקמתו והפעלתו של מפעל הפסולת סמארט ווסט.

לדבריהם הניסיונות לקיום פגישה עם השרה סילמן בנושא לא נענו ועל כן הם דורשים לקיום הפגישה לבחינת הנתונים והצגת ממצאי התושבים מהשטח.

בנוסף חברי העמותה פנו לשרה עידית סילמן וראש העיר רז קינסטליך בדרישה לבצע פעילות מניעה וניטור כנגד הזיהום ומטרד הריח ממנו הם סובלים כבר שנים.

בתגובה לפנייה הגיבה העירייה כי היא פועלת לניטור המזהמים וביוזמתה ועל חשבונה והנתונים עברו לידי המשרד להגנת הסביבה. בהתאם לנתונים הורה המשרד על הקמת שתי תחנות ניטור בתחום העיר. כמו כן פועלת העירייה בימים אלו להעברת תחום השיפוט של השפד"ן לידי זאת על מנת לבצע פיקוח על המתקן.

תגובת העירייה כפי שנשלחה לחברי העמותה

הנדון: פנייה בנושא השפד"ן

קיבלתי את פנייתך מיום 07/05/25, אל מר רז קינסטליך, ראש העירייה, באשר לנושא שבנדון.

אבקש לעדכן, כי בבדיקה שנערכה עם גב' טלי פיניש קפלן, מנהלת אגף קיימות ואיכות הסביבה, נמצא כי עיריית ראשון לציון מודעת לפיתוח התשתיות הקיים והמוצע באזור השפד"ן שהנו שטח גלילי ולכן, פועלת מול משרד הפנים לכלול את שטח השפד"ן בתחומה, לא רק לצורך הגדלת הכנסות ארנונה, כי אם בעיקר לצורך הגברת הפיקוח על התנאים ברישיונות העסק, הניתנים לכל אחד מהמתקנים הקיימים / בהקמה והמאושרים להקמה באזור.

אציין, כי התנגדות העירייה המאסיבית להקמת מתקן הפסולת מוכרת ותוצאותיה ידועות.

עיריית ראשון לציון ביצעה בשנתיים האחרונות ניטור מזהמים מהשפד"ן ביוזמתה ועל חשבונה ובהתאם לממצאים וחריגות שנמצאו ושהועברו למשרד להגנ"ס, דרש המשרד בצו הקמת שתי תחנות ניטור בתחום העיר, לפליטות של השפד"ן.


נכון שלא כל המזהמים מנוטרים בתחנות אלו, מסיבות כאלה ואחרות, לרבות חוסר רגולציה וחוסר בטכנולוגיה קיימת לניטור רציף (למשל של פורמלדהיד) אך המינהל נמצאים בשיח מקצועי מול המשרד להגנ"ס, להרחיב את המזהמים המנוטרים, בין אם בתחנות הניטור ובין אם בדרכים אחרות, לרבות הגברת הניטור הסביבתי היממתי למספר פעמים בשנה, עד לאימוץ טכנולוגיה המאפשרת ניטור רציף, בהתאם לזה, המשרד בוחן את הצעת המינהל כפי שהועלו בפגישות שערך עמו (האחרונה מלפני כחודש ימים).

כמו כן, נציגי העירייה הרלוונטיים וסגנית ומ"מ רה"ע, נפגשו עם פרופ' עדי וולפסון וקיימו מספר שיחות ונמצאים בשיח ישיר.

קובי שני

מנהל תחום פניות ותלונות הציבור, עיריית ראשון לציון.



אורנית משה:

בהמשך למאבק מתמשך של התושבים למען איכות האוויר שאנחנו מריחים ונושמים, נוספו 2 תחנות ניטור ע״י השפד״ן וזה נעשה בדרישה של המשרד להגנ״ס.

מדובר בתחנות ניטור ריחות ולא!! בתחנות לניטור חומרים מסוכנים כמו: בנזן ופורמלדהיד. התקיים מפגש בין הגב׳ ליאל לפרופ׳ וולפסון, לצערי ראש העיר עדיין לא מצא את הזמן להיפגש עם פרופ׳ וולפסון. מפעל למיון אשפה עם היתר שריפה מוקם בימים אלה ובקרוב תחנת הכוח ושום פעילות אמיתית לא נעשית לכאורה ע״י העירייה למען התושבים וחבל!! שוב, אנחנו התושבים המודאגים פונים גם הפעם לוועדות הכנסת מתוך דאגה לבריאותנו ולשלום ילדינו.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה