משרד הבריאות מזהיר: נגיף פוליו התגלה בדגימות שפכים בשפד"ן מחוז ירושלים ובערים בני ברק, רמלה ולוד

משרד הבריאות מעדכן היום (יום חמישי) כי בהמשך לגילויים של נגיף פוליו בדגימות סביבתיות (שפכים) במחוז ירושלים, נמצאו דגימות חיוביות גם באתרים נוספים במרכז - בני ברק, רמלה לוד והשפד"ן. ממצאים אלה מעידים על העברה של נגיף פוליו בקרב האוכלוסייה גם באיזורים אלו. יוזכר כי הנגיף גרם בדצמבר 2024 לשיתוק אצל בחור בן 17.
במטרה להגן על הציבור מפני פוליו, לרבות מפני השיתוק הנגרם בידי הנגיף, משרד הבריאות קורא למי שאינו מחוסן נגד פוליו להשלים את החיסון בדחיפות.
את החיסונים ניתן לקבל בטיפות החלב הפרוסות ברחבי הארץ ובשירותי בריאות התלמיד.
ככל שהסטטוס החיסוני של הילד אינו ידוע - ניתן לבדוק באתר האישי הממשלתי, דרך פנקס החיסונים הדיגיטלי.
בהנחייה שהעביר היום משרד הבריאות לרופאי המחוזות והנפות, למנהלים הרפואיים של קופות החולים ולמנהלי בתי חולים כלליים נקבע כי ההתמודדות הנוכחית מתבססת על עקרונות הפעולה הכלליים הבאים: השלמת חיסונים וסגירת פערים; הידוק הניטור הקליני תוך ביצוע ניטור קפדני לזיהוי מוקדם של מקרים חשודים בשיתוק רפה חד, ודיווח מידי ללשכת הבריאות על כל מקרה חשוד; המשך ניטור סביבתי מוגבר בהתאם לתוכנית הדיגום שנקבעה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.