הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

סגן ראש עיריית ראשון לציון עידן מזרחי הגיש הצעה להנצחת אירועי 7 באוקטובר, יישובי העוטף וגיבורי המלחמה במרחב הציבורי בעיר

מערכת האתר

סגן ראש עיריית ראשון לציון, עידן מזרחי, הגיש היום הצעה למועצת העיר להנצחת אירועי 7 באוקטובר, יישובי עוטף ישראל וגיבורי המלחמה במרחב הציבורי בעיר.

במסגרת ההצעה מבקש מזרחי לקדם, באמצעות ועדת השמות העירונית, קריאת רחובות חדשים, כיכרות ומרחבים ציבוריים על שם יישובי העוטף שנפגעו במתקפת הטרור, וכן לבחון הנצחת גיבורים וגיבורות בעלי זיקה לראשון לציון, שסיפורם מבטא גבורה, הקרבה והצלת חיים.

היוזמה כוללת גם אפשרות להצבת שילוט ייעודי ואמצעים דיגיטליים שיאפשרו לתושבים ולדור הצעיר להכיר את הסיפור שמאחורי כל שם – ולהפוך את ההנצחה לחלק חי מהמרחב העירוני.

סגן ראש העיר עידן מזרחי מסר:

״בימים האלה, כשאנחנו שוב פוסעים בין חלקות הקברים, מחבקים את המשפחות ונחשפים מחדש לעוצמת הכאב ולגודל האסון, מוטלת עלינו גם האחריות לזכור ולהנציח.

ראשון לציון איבדה בנים ובנות יקרים, ולצד הכאב נחשפנו לאינספור סיפורי גבורה, הקרבה וערבות הדדית. כעיר שנמצאת בתנופת פיתוח ובנייה משמעותית, אני מאמין שיש לנו הזדמנות וגם חובה לתת לסיפורים האלה מקום של כבוד במרחב הציבורי שלנו.

יחד עם ראש העיר רז קינסטליך, שמלווה ומחבק את המשפחות לאורך שלוש השנים האחרונות וקידם יוזמות הנצחה חשובות, ובשיתוף ועדת ההנצחה והגורמים המקצועיים בעירייה, נפעל כדי שהשמות, הסיפורים והגבורה של 7 באוקטובר יישארו איתנו גם לדורות הבאים.

אנחנו חייבים לזכור את הנופלים והנרצחים, לחבק את המשפחות ולהנציח את הגיבורים. זו החובה שלנו כלפיהם וזו האחריות שלנו כלפי הדורות הבאים.״





להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה