התוכנית של השר כחלון אושרה : תלמידי כיתות א' – ב' יזכו בראשון לציון להנחה של 200 ₪ בצהרונים
מצורפת טבלת השוואת הנחות ליישובים סמוכים לראשון לציון.
אבי בר
22.05.17 08:10

לאחר ששר האוצר משה כחלון פרסם כי החל מהשנה הבאה המחיר המרבי לצהרונים של הרשויות המקומיות לגילאי א – ב יעמוד על 935 ₪ (שימו לב מדובר רק על כיתות א – ב ולא על צהרוני הגנים), אישרה אתמול יום ראשון 21/5 הממשלה את תוכניתו של שר האוצר משה כחלון לסבסוד הצהרונים לילדי כיתות א – ב בסך 150 ₪ - 350 ₪ כאשר הסבסוד הוא בהתאם לדירוג הסוציו אקונומי של היישוב.
העיר ראשון לציון מדורגת באשכול 7 המשמעות היא שהמדינה תשתתף ב – 200 ₪ לילד לחודש.
כלומר העירייה תגבה מההורים 735 ₪ והמדינה תוסיף לעירייה 200 ₪
חשוב לדעת
התוכנית של האוצר פורסמה אתמול (ראשון 21/5) והעיריות עדיין לא קבלו את התוכנית הרשמית כך שעדיין לא ניתן לקבל עדכון רשמי מהעירייה.
טבלת הנחות ביישובים הסמוכים לראשון לציון
שם היישוב | גובה ההנחה | הערות |
ראשון לציון | 200 ש"ח | |
חולון | 300 ₪ | |
בת ים | 300 ₪ | |
נס ציונה | 200 ₪ | |
רחובות | 300 ₪ | |
יבנה | 300 ₪ | |
תל אביב | 150 ₪ | |
רמלה | 350 ₪ | סבסוד גם לצהרוני הגנים, גילאי 3-8 |
לוד | 350 ₪ | סבסוד גם לצהרוני הגנים גילאי 3 - 8 |
הודעת מרכז השלטון המקומי על תוכנית שר האוצר
התכנית לסבסוד הצהרונים של שר האוצר משה כחלון היא הפעם הראשונה בה המדינה מכירה במחויבותה להשתתף במימון יום לימודים ארוך עבור ילדי ישראל, נושא שעד כה גולגל על גב הרשויות המקומיות וההורים. מדובר בצעד מבורך, אך יש להרחיבו בשלב הבא גם לילדי הגן ולכיתות ג'.
התכנית נשענת על מתווה שהוצע על ידי מרכז השלטון המקומי הגורס כי יש להגדיר בחוק את שירותי החובה בצהרונים ומחיר תקרה עבורם כגון: שעות פעילות, שירותים נלווים פעילויות העשרה ועלויות אחזקה ותפעול.
על פי החישוב של מרכז השלטון המקומי מחיר התקרה של כלל הצהרונים במדינה יעמוד על כ-935 ₪ לכל ילד בחודש לפני הסבסוד.
הכרזת שר האוצר קבעה תקדים בהתייחסות המדינה למסגרות המשך יום לימודים, אך אינה כוללת התייחסות לסבסוד הצהרונים עבור ילדי הגנים וכיתות ג'. מרכז השלטון המקומי קורא לממשלה להרחיב את המהלך עבור כל ילדי ישראל בשכבה הצעירה במערכת החינוך.
נציגי השלטון המקומי וידאו כי התהליך כולו יהיה מפוקח על ידי משרד החינוך ויכלול ליווי פדגוגי של משרד החינוך כחלק מתכנית יום לימודים ארוך. החקיקה תאפשר האחדה בשירותי הצהרונים, כך שכל הורה בארץ יקבל את השירותים הטובים ביותר במחיר שווה לכל נפש החל משנת הלימודים הקרובה.
כעת, יוכלו הורי מדינת ישראל לחסוך בעלויות משמעותיות, ולהשאיר את ילדיהם במסגרות חינוכיות איכותיות.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות ראשון לציון בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה בראשון לציון בוואטסאפ
חדשות ראשון לציון בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.