הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

המעצרים בעירייה: החקירה כנראה מתבססת על דו"ח מבקר העירייה שחשף כי שולמו כספים למרצים תורניים באמצעות עמותות דתיות על פעילות לא קיימת והשאלה האם מישהו לקח כסף לכיסו או מדובר בברדק ניהולי?

10 עצורים בהם 2 חברי מועצה, בכירים בעירייה ובעמותות חרדיות. החשד האם חשבוניות ששולמו בשווי מאות אלפי שקלים שולמו עבור פעילות כוזבת ואם כן מי קבל בפועל את הכספים הללו האם הלכו לכיסים פרטיים. או בעצם מדובר בפעילות שאכן התקיימה "והלבישו" את הפעילות על פעילות אחרת שכן ניתן לקבל עבורם תשלום מהעירייה. התמונה תתברר בימים הקרובים

אבי בר
 
 


אין עדיין הודעה מסודרת מהמשטרה על מה נעצרו בכירים בעירייה בהם 2 חברי מועצה ומנהלי עמותות דתיות בראשון לציון, אך מהפרטים הראשונים של הודעת המשטרה ניתן להקיש כי כנראה מדובר בחקירה המבוססת על ממצאי דו"ח מבקר העירייה אשר בדק את פעילות התרבות התורנית בשנים 2014 – 2015 וככל הידוע מי ששלח מכתבים לעירייה על ההתנהלות האגף התורני היה בזמנו הפעיל איל לידור ולאחר ממצאי המבקרת אייל לידור הגיש תלונה במשטרה וכנראה שבהוראת ראש העירייה דב צור גם העירייה הגישה תלונה במשטרה לאור ממצאי דו"ח המבקר.
 
רקע לפעילות האגף התורני
העירייה משתתפת במימון פעילויות שונות בעלות אופי דתי: הרצאות, ימי כיף, הופעות והצגות, היסעים ליעדים שונים , כגון קברות צדיקים, הוצאת עלונים, פרסומי פעילויות, הכנסות ספרי תורה, הקפות, סעודות מלווה מלכה, חזנים ופייטנים וכדומה. חלק מהפעילויות נערכות ביוזמת העירייה וחלקן ביוזמת גופים שונים כגון בתי כנסת ובתי ספר .
כאשר לגבי ההרצאות, העירייה לא יכולה לשלם ישירות למרצים התורניים, לכן נקבע נוהל שהעמותות אחראיות על הפעלת המרצים ובהתאם לדיווחי העמותות על ההרצאות, העירייה משלמת לעמותה והיא מעבירה התשלום למרצה.

עיקרי הדברים שהתגלו בביקורת דו"ח מבקר העירייה.
  1. תשלום כפול למרצים
מבחינת מספר הזמנות, עולה כי הצעות מחיר שצורפו להזמנות שונות כללו מועדי הרצאות זהים עבור אותם מרצים. והעירייה שלמה לאותם מרצים על הרצאה בו זמנית ב – 2 מקומות שונים. ובבדיקת ההזמנות התברר כי באחת העמותות יו"ר העמותה הוא בכיר במועצה הדתית, בעמותה אחרת אביו של עוזרו של סגן ראש העירייה הוא נשיא העמותה. ומייסד נוסף של העמותה הוא חבר המועצה.
 
  1. תשלום על הרצאות בבתי כנסת ובפועל בזמן ההרצאה הם היו סגורים ובמקום אחד אין שם אפילו בית כנסת
נציגי מבקר העירייה החליטו לבדוק הרצאות עתידיות שהוצאה הזמנה ואושרה לגביהם הוראת תשלום והם בקרו ב – 6 בתי כנסת שבהם על פי ההזמנות היו אמורות להתקיים הרצאות. בביקורת התגלה כי רק בבית כנסת אחד אכן נערכה הרצאה, 4 בתי כנסת אחרים בשעת ההרצאה היו בכלל סגורים ואילו לגבי בית הכנסת השישי באותה הכתובת המדווחת אין בכלל בית כנסת.
  1. בעלון הרשמי של העירייה הרב מרצה רק יום בשבוע, בחשבונית הוצג שהוא מרצה מספר ימים בשבוע.
הפעילות התורנית מפורסמת בעלון "שערי העיר" בהוצאת העירייה ובעלון יש פרסום של כל ההרצאות, מי עורך , מתי ואיפה. בביקורת התגלה כי הפרסום מעיד על הרצאה קבועה של שעה אחת ביום אחד בשבוע ואילו בחשבונית התשלום הוצג כי ההרצאות מתקיימות מספר פעמים בשבוע.
  1. ישנם עוד ממצאים בדו"ח המבקרת בנושאים שונים, אך כולם חוזרים על עצמם של עקרון אין התאמה בין הפעילות בשטח לבין התשלומים ששולמו בפועל .
 
 
החקירה
עיקרי ההסבר של המבוקרים ניתן לתמצת אותו שמדובר בברדק ניהולי המבוסס על אלתורים וזלזול בנוהלים והדיווחים הכפולים מקורם בפעילות אמיתית שבוצעה בזמנים אחרים ובמקומות אחרים.

לדוגמא
בית הכנסת שדווח עליו והוא לא קיים, לטענת המבוקרים שהשיעורים התנהלו בעצם באוהל בחצר בית פרטי אך לצורך כיסוי ההוצאות דווח כי זה מתנהל במקלט של העירייה.

והשאלות שיצטרכו להתברר כעת, האם באמת מדובר רק בברדק ניהולי וכל הפעילות אכן התקיימה בפועל. או שהיו אנשים שחגגו על כספי הציבור דיווחו על פעילות תורנית שלא קיימת ואת הכסף שקבלו עבור הפעילות הפיקטיבית לקחו לכיסם או למימון פעילות אחרת שאין לתקצב אותה בכספי העירייה.
 
 

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה