הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

פיילוט בעיריית ראשון: תושבי ראשון יהיו מעין פקחים אשר יוכלו לדווח באמצעות אפליקציה על רכבים החונים בחניית נכים

התושב המדווח יישאר אנונימי לחלוטין ולא יצטרך להעיד בבית משפט, הסרטון המצולם יהיה קביל בבית המשפט. המערכת תבדוק אם לבעל הרכב יש תו נכה ובהתאם לכך יוחלט אם לשלוח לנהג דו"ח בדואר

גיל סימה

הכוח מועבר לתושבים: שימו לב לנתון הבא, מדי שנה נרשמים כאלף דוחות חנייה לרכבים שחונים לא כחוק בחניות השמורות לנכים. את הנתון המרגיז הזה מבקשת החברה לבטחון לצמצם עד כמה שניתן.

הניסוי המקדים (פיילוט) שמקדמת החברה לבטחון עם היישומון (אפליקציה) קייפסטר, אמור לגייס גם את התושבים לטובת המשימה. היישומון שהושק בשנה האחרונה מאפשר דיווח אנונימי באמצעות צילום וידאו על עבירות חניית נכים, כמו כן הוא נעזר ב-GPS  כדי לקבוע היכן התבצעה העבירה.

הפלטפורמה הטכנולוגית מוודאת את האותנטיות של הסרטונים באופן הקביל בבית משפט. כמו כן, נבדק האם יש לרכב המצולם יש תו נכה כחוק. במידה ולא, החברה לבטחון רושמת דו"ח על חנייה במקום השמור לנכה ושולחת לכתובת הנהג.

שם האפליקציה בחנות הוא   Capester  
Capester תורידו == http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1183290





מנכ"ל החברה לבטחון, מוטי נחמני, מבקש להדגיש כי האנונימיות של התושב המדווח נשמרת והוא לא נדרש להעיד בבית המשפט או בכלל להמשיך את התהליך.
יצוין כי לאחרונה, לאור ריבוי מקרי עבירות חנייה חמורות כמו חנייה במקומות השמורים לנכים, חסימות חנייה, חנייה על מעברי חצייה, יצאה החברה לבטחון למבצע משותף עם משטרת ישראל לגרירת רכבים. 

סגן וממלא מקום ראש העירייה, רז קינסטליך המחזיק בתיק החברה לבטחון:
"למרות אפשרויות החניה הרבות בעיר, ישנם לא מעט נהגים המתעקשים להחנות את רכבם בחניית נכים. הפיילוט החדש יאפשר לכל מי שהנושא מפריע לו, גם אם הוא עצמו אינו נכה, להיות שותף למיגור התופעה הפסולה הזו".

היישומון פותח על ידי היזמים אוהד מייזליש, שלומי מטיכן ודותן המר. לאוהד מייזליש יש זווית אישית בנוגע לרווחתם של הנכים – בשנת 2007 נפצע מייזליש בתאונת צניחה חופשית ובמשך שנים התנייד עם קביים ולעתים אף עם כיסא גלגלים.

לאור מצבו, קיבל מייזליש תג נכה לרכב. בזכות תג הנכה היה מסוגל לצאת מעט מן הבית, אך לצערו גילה לעיתים תכופות רכבים ללא תג נכה המחנים בחניות נכים.

המחשבה שעלתה מהנסיבות היתה מדוע למוגבל ניידות אין אפשרות נוחה לסייע לרשויות במשימה לשמור על מקומות החניה לנכים לאלו שבאמת זקוקים להם. מכאן נולד הרעיון ליצור את קייפסטר.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה