הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צפו ב – 2 סרטוני מהומה ואלימות שפרצו הבוקר ברכבת, בנסיעת המחאה של ראש העיר וחברי מועצת העיר ראשון לציון ברכבת מראשון לתל אביב

כאשר הגיעה הרכבת לתל אביב ניסו התושבים לעלות על הרכבת ונוצרה מהומה שגרמה לדחיפות ונפילות של נוסעים. נוסעים רבים אף נאלצו לחכות לרכבת הבאה מאחר ולא הצליחו לעלות לרכבת ההמשך

חנה קקיאשוילי


סרטון המהומה - באדיבות מארגני המחאה



סרטון מהומה נוסף - באדיבות מארגני המחאה


המאבק על רכבת ראשונים נמשך. בשבוע שעבר קראה עיריית ראשון לציון להגיע אל תחנת רכבת ראשונים על מנת להפגין נגד ביטול הרכבת הישירה לת"א. הבוקר(שני) התחדש המאבק ואל התחנה הגיעו ראש העיר וחברי מועצת העיר להראות כי המאבק נמשך. חברי המועצה קיימו ברכבת את ישיבת המועצה השבועית לאות מחאה על ביטול הקו לת"א. ההפגנה לוותה בקריאות להחזרת הקו ושריקת משרוקיות. כאשר בצעו הנוסעים את החלפת הרכבת מלוד לת"א התחילה מהומה בה העומס על עלייה לרכבת גרם לדחיפות, אלימות ונפילות של נוסעים. נוסעים רבים לא הצליחו לעלות לרכבת ההמשך לתל אביב.

מאז חול המועד פסח נאלצים הנוסעים לרדת בתחנת הרכבת בלוד ולהמתין לרכבת המשך לתל אביב. העירייה עתרה בחודש שעבר לבג"צ ואף הגישה בקשה לצו ביניים על המהלך שנעשה ללא תיאום עם העירייה והתושבים. עוד נציין כי מספר מכתבים נשלחו לשר התחבורה ומנכ"ל רכבת ישראל עם חלופות שימזערו את הפגיעה בנוסעים. אולם שני גופים אלו נותרו איתנים בדעתם שאין פגיעה ממשית בנוסעי הרכבת. במכתב שנשלח על ידי העירייה נאמר כי נכון להיום כ-150 אלף איש עושים שימוש בקו זה ועם אכלוס השכונות החדשות במזרח העיר, כמות זו צפויה עוד לעלות. בעירייה מבקשים להקפיא את השינוי עד להשלמת חיבור תחנות הרכבת משה דיין וראשונים, מהלך שיצא לדרך בשנה הבאה וצפוי לפתור את הבעיה. בעירייה מתכוונים להמשיך במאבק ולפעול בכל הדרכים העומדים לרשותה.

נזכיר כי בעבר הציגה רכבת ישראל תוואי שחוצה שכונות במערב העיר. ראש העירייה הודיע לשר התחבורה כי העירייה לא תסכים לתוואי זה. שר התחבורה שמע עמדה זו והנחה לתכנן קו רכבת סביב תוואי הקיים של כביש 431 שממשיך מזרחה, לאזור צומת ענבה, מודיעין ומגיע לתחנת מודיעין. ההתעקשות השתלמה והמדינה הודיעה על הקצאת כ–1.5 מיליארד שקל מתקציב המדינה ל–2019 לצורך הארכת מסילות רכבת ישראל לאורך כביש 431, חיבור בין התחנות ואף הקמת תחנת רכבת חדשה בסמוך למרכז העסקים שורק.






צילום: חורחה נובומינסקי



סרטון ההפגנה- שימו לב לדקה 5:50





להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה