הוועדה לתשתיות לאומיות פרסמה את הרחובות בהן הרכבת הקלה תנוע בראשל"צ ומזמינה את התושבים להגיש התנגדויות למי שחש כי נפגע מהתוואי. גם דב צור וגם עו"ד ליאל אבן זוהר יובילו התנגדויות מטעמים שונים
עו"ד ליאל אבן זוהר " במקום להילחם על קו משוקע שיותיר שדרות יפות, שמאפשרות הליכה ונסיעה, ושבילי אופניים, ראש העירייה להוט לקבל את תקציבי הקו... דב צור " לא נחזור על הטעות בתל אביב לרכבת קלה מתחת לפני האדמה. אנו עדים לעיכובים בעבודות, עומסי תנועה ונושאים תברואתיים. יחד עם זאת, אנו רואים את התמורה העצומה שהביאה הרכבת הקלה בירושלים שכולה מעל פני האדמה.

תוכניות הקו החום של הרכבת הקלה אשר מסלול נסיעתה בת ים - , ראשון לציון – רמלה – לוד מתחילות להתקדם וחלק מהתהליך הוא פרסום לציבור על ידי הוות"ל (הוועדה לתשתיות לאומיות) את שמות הרחובות והשטחים בהן תעבור הרכבת כדי לאפשר לבעלי עניין להגיש ולהשמיע התנגדויות.
לאור הפרסום לגבי הרחובות בראשון לציון מתכוונת חברת המועצה עו"ד ליאל אבן זוהר להוביל מחאה נגד התוואי העילי המתוכנן כאשר הטענה והדרישה העיקרית של עו"ד ליאל אבן זוהר כי בחלק מהתוואי יש צורך לשקע את המסלול.
מנגד, גם ראש העיר דב צור הנחה את גורמי העירייה להתנגד לחלק מהתוואי אולם ראש העיר בניגוד לעמדת עו"ד ליאל, דווקא מצדד בקו רכבת עילי ומביא כדוגמא שלילית את הנעשה בהליך בניית הרכבת התחתית בתל אביב , לעומת הצלחת הרכבת העילית בירושלים.
מסלול הרכבת הקלה המתוכנן בתחומי העיר ראשון
מבת ים לראשון לציון יעבור ברחוב כורש , רחבעם זאבי, משה דיין, לוי אשכול, יצחק רבין, ההסתדרות, רוטשילד, הרצל, הכרמל , ירושלים צריפין. (בכל אופן הוטל על נת"ע בתיאום עם העירייה לבחינת אפשרות לשינוי תוואי בחלק מהמקומות)
עמדת עו"ד ליאל אבן זוהר
״כבר לפני חודשים, קיימנו בנושא, לבקשתי, דיון במועצה, ודובר על העתקת הקו מרחוב כורש או שיקועו, ועל שיקוע במרכז העיר, אבל מתברר שראש העירייה להוט לקבל את תקציבי הקו, ובמקום להלחם על קו משוקע שיותיר שדרות יפות, שמאפשרות הליכה ונסיעה, ושבילי אופניים, מתכננים חסימה סופית של רחוב ירושלים, רחוב רוטשילד, מעבר דרך רחוב הכרמל הצר, דרך רחוב כורש תוך יצירת סכנה בטיחותית, ועוד.
"מדובר במחדל שגובל בהפקרות ציבורית, ובהירדמות בשמירה מצד העיריה", אומרת אבן-זהר. ״במקום להילחם על איכות חיי התושבים, ויתרה העירייה בלי מאבק על האופציה לקו משוקע או תת-קרקעי כמו בתל אביב. את המחיר נשלם כולנו בשנים הבאות ובדורות הבאים, בעומסי תנועה ופקקים בתוך העיר וביציאות ממנה, ובתכנון שאי אפשר יהיה לשנות של רחובות ראשיים בצירים המרכזיים של עירנו ושכונותיה ".
ליאל לא מסתפקת בהתנגדות הצהרתית בלבד, ומבטיחה את עזרתה האישית לכל מי שמעוניין להגיש התנגדות.
"רק מחאה ציבורית רחבה יכולה לתקן את הרשלנות של ראש העיר ולבלום את המחדל", היא מסבירה.
עמדת ראש העיר דב צור
ראשית, לפני ההתייחסות לטענות, הבשורה לתושבי העיר היא שעיריית ראשון לציון קיבלה ממשרד התחבורה אור ירוק להוביל את הפרויקט בעיר. המשמעות היא אדירה- קיצור לוח הזמנים בשנים רבות.
לעניין הטענות, רכבת קלה בהגדרתה, בשונה ממטרו, אמורה להיות רכבת עילית. לא נחזור על הטעות שנעשית בתל אביב להוריד את הרכבת הקלה מתחת לפני האדמה לאורך קילומטרים רבים. אנו עדים לעיכובים בעבודות, עומסי תנועה ונושאים תברואתיים אחרים שעלו. יחד עם זאת, אנו רואים את התמורה העצומה שהביאה הרכבת הקלה בירושלים שכל כולה מעל פני האדמה. למעשה, דווקא השדרות המטופחות נוצרות כאשר הרכבת הקלה עוברת בתוכן ומבטיחה חיים עירוניים ותוססים לאורכן, ולכן, שמחנו לפניית סוחרי רחוב רוטשילד שמצפים בכיליון עיניים למעבר הרכבת הקלה ברחוב. בנוסף קו הרכבת יאפשר התחברות לקווי המטרו שמקדמת המדינה הכוללים שני קווי מטרו שיחצו את העיר מצפון לדרום.
אגב, מעולם לא הועלתה הצעה על ידי אף אחד מחברי המועצה להוריד את הקו הקל בכורש מתחת לפני הקרקע. בכל מקרה, עמדת העירייה היא להעביר את הקו דרך מגרש החנייה בחוף הים ולא ברחוב כורש. הדברים נאמרו בצורה ברורה בדיון שהתקיים בוועדה לתשתיות לאומיות על התוכנית.
המקום היחידי שבו נשקל שיקוע הקו היה ברחוב הכרמל אולם העירייה גיבשה תוכנית חלופית להעביר את הקו במדרחוב רוטשילד ובאחד העם, מסלול המייתר את הצורך בשיקוע. לשמחתנו הות"ל שדנה בתוכנית נתנה הנחייה לנת"ע לשקול ולעבוד בשיתוף פעולה עם העירייה על שינויים אלו. בכל מקרה, עיריית ראשון לציון תגיש התנגדות לתוכנית כפי שהוצגה כעת כדי להבטיח שתהיה מיטבית לתושבי ראשון לציון.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחרכבת שתיקח אותך23.06.18 23:06 תגובה
-
אורחרחוב רוטשילד הוא רחוב צר איך תפעל בו רכבת לשני הכיוונים? מה עם הדיירים ברחובות הצדדיים שיוצאים לרחוב רוטשילד?23.06.18 23:08 תגובה
-
אורחמה שבטוח זה הרבה יותר טוב מכל האוטובוסים שיש היום בירושלים זה עובד שנים בלי בעיה שיצאו כבר לדרך מספיק לעקב23.06.18 23:35 תגובה
-
אורחאל תגעו לנו במדרחוב!24.06.18 08:45 תגובה
-
אורחנכון !!24.06.18 15:13 תגובה
-
-
אורחאני ממש לא בעד ראש העיר אבל בנקודה הזו הוא צודק, רכבת קלה זו רכבת עילית. הלוואי כמו בירושלים, זה יהיה מדהים24.06.18 21:50 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: