הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עיריית ראשון לציון השקיעה רבע מיליון ₪ לשדרוג בית הספר לבטיחות בדרכים בו משתלמים בשנה כ – 15 אלף תלמידים ובתכנון התקנת סימולטורים לנהיגה ורכיבה לשימוש מבוגרים

בבית הספר נוספו כבישים, מדרכות, רמזורים, תמרורים מוארים, אי תנועה, סימוני דרך ואפילו עצים ודשא בהן יוכלו התלמידים לתרגל את הרכיבה בכביש. בעתיד מתכננים לפתוח את בית הספר בשעות אחר הצהריים והערב לגילאי 18 ומעלה ולהקים בו סימולטורים לנהיגה ורכיבה.

חנה קקיאשוילי
צילום: באדיבות עיריית ראשון לציון
צילום: באדיבות עיריית ראשון לציון

בית הספר לבטיחות בדרכים, הוא בית ספר להדרכת תלמידי בתי הספר על זהירות בדרכים. בית הספר הוקם לראשונה השנת 2008 לזכרה של הדר רשף ז"ל , בת ה16 שנהרגה במהלך תאונת דרכים בשנת 2004 . בית הספר הוקם בשכונת נאות שקמה במערב העיר.


בתחילת פעילותו הוא כלל מסלולים מצומצמים וכיתת לימוד אחת. לאחרונה עבר בית הספר מתיחת פנים בעלות של רבע מיליון שקלים. במהלך העבודות הוספו לבית הספר: כבישים, מדרכות, רמזורים, תמרורים מוארים, אי תנועה, סימוני דרך ואפילו עצים ודשא, והוא תוכנן בקפידה על מנת לאתגר את התלמידים ברכיבה נכונה בדרכים. בית הספר משתרע על שטח של כ-2.5 דונם. מלבד המסלולים במקום, ישנו שטח נוסף לתרגול רכיבה בשמיניות ובתרגול יציבות ברכיבה איטית ישרה וכן שלוש כיתות לימוד, חדר מורים, חדר אחזקה ותיקון אופניים וכמובן שירותים ומטבחון.



בית הספר פועל במימון עיריית ראשון לציון והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. בבית הספר ניתנות הדרכות והסברה על רכיבה נכונה ובטיחות בדרכים שניתנים לילדים מגילאי הגן, הנעזרים באופניים עם גלגלי עזר, ועד לתלמידי שכבות י"א ו-י"ב שעוברים הדרכה ותרגול בחצרות בתי הספר העוברים הסבה לצורך העניין. יתר הגילאים מגיעים לבית הספר לבטיחות בדרכים במהלך כל השנה ובהתאם לתוכנית מוגדרת. כך למשל קיימת תוכנית ייחודית ומותאמת גם לילדים עם מוגבלות. לבית הספר הייחודי מגיעים תלמידים גם מהערים הסמוכות והוא פועל כל יום, כולל ימי שישי וחופשות מבתי הספר. לרשות התלמידים עומדים 280 זוגות אופניים וכמה רכבי קרטינג פדלים ואפילו חמישה זוגות אופניים חשמליים שכאמור מיועדים לתלמידים הבוגרים.


בשנה האחרונה עברו בבית הספר כ-15 אלף תלמידים ולדברי ישראל סלע, מנהל מטה הבטיחות בדרכים בחברה לבטחון, יש כוונה להרחיב את הפעילות "התכנון הוא להכניס גם סימולטורים לנהיגה ורכיבה ובכך לאפשר לכלל הציבור ליהנות מהשירותים הניתנים כאן. כלומר לפתוח את המקום גם לגילאי 18 ומעלה בשעות אחר הצהריים והערב".


מנכ"ל החברה לבטחון, מוטי נחמני:

"המטה העירוני לבטיחות בדרכים בחברה לביטחון אחראי על העברה יעילה של מידע והכוונה בתחום הבטיחות בדרכים לכל מערכת החינוך בראשון לציון. צמצום התאונות, טיפול במוקדי הסיכון והגברת הבטיחות והמודעות מחייבים את כל הגורמים לשלב ידיים כדי שהתלמידים יגיעו לבית הספר בבטחה ויחזרו הביתה בשלום".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה