הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הישג לדב צור בדרישה לשינוי תוואי הרכבת הקלה! הוועדה המחוזית נענתה לדרישתו לשינוי התוואי מרחוב הכרמל הצפוף לציר אחד העם ומדרחוב רוטשילד. שינוי מרחוב כורש לחוף הים והתאמת הנתיב למתחם האלף

המלצות הוועדה המחוזית טעונות אישור הות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות). בנוסף הוועדה המחוזית קבלה את המלצת ראש העיר להאריך את הקו לשכונות המזרחיות עד לבית החולים אסף הרופא. בוועדה גובש נספח עקרונות לאורך הרחוב בקו הרכבת , למשל הקמת רציפות עצים לאורך המדרכה למתן צל למשתמשי הרכבת בתחנות, התייחסות למקומות חנייה לאופניים, מעבר רגלי נוח בין רציפי התחנה, חנייה מוסדרת משני קצוות הרציף ועוד.

אבי בר

הקו החום - הדמיה רוטשילד- הדמיות משרד מנעד


בפני הועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז במרכז הופיע ראש העיר דב צור ונציגי העירייה והציג בפני חברי הוועדה את השגתו בדבר תוואי הרכבת הקלה שתחצה את ראשון לציון ובסיום הדיון הוועדה המחוזית החליטה לאמץ את עיקרי ההשגות אשר הציג ראש העיר דב צור והם יומלצו לות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) לקבלן.


כידוע, בשבועות האחרונים מקיימת העירייה מפגשי תושבים על מנת ליידע את הציבור בדבר תכנית הקו החום של הרכבת הקלה לעדכן בדבר השגות העירייה ולשמוע הערות על מנת שהתוואי ייתן את המענה הטוב ביותר לעיר ולתושביה.

בהופעה בפני הועדה המחוזית הדנה בתכנית ובהשגות העירייה ביקשה העירייה לשנות את תוואי הקו החום בשלושה מוקדים בעיר. העירייה ביקשה שהתוואי לא יעבור ברחוב כורש במערב העיר אלא דרך מגרש החנייה בחוף הים. הועדה אימצה את הבקשה והמליצה לבחון את חלופת ראשון לציון. במתחם האלף הסמוך, ביקשה העירייה שהתוואי המתוכנן יהיה בסמוך לשטחים הציבוריים ואזורי התעסוקה והארנה. גם בעניין זה הועדה קיבלה את ההשגה הזו של העירייה ואף ציינה שמרחקי ההליכה בתוכנית צריכים לתאום את מרחקי ההליכה שיהיו בפועל ולא בקו אווירי כפי שהוצג על ידי נת"ע. גם למרכז העיר יש בשורה, העירייה טענה כי תוואי הקו ברחוב הכרמל עשוי למנוע את מעבר כלי הרכב ברחוב הכרמל יפגע קשות במערך התחבורה במרכז העיר יש הועדה קיבלה את הטענה והמליצה לבחון את חלופת העירייה להעברת התוואי לרחוב אחד העם ומשם לרחוב רוטשילד.

על פי התוכנית המקורית, הקמת הדיפו (מרכז תחזוקה ותפעול של הרכבת), צפוי היה להיות סמוך מאוד לשכונות המגורים ואזורי התעסוקה. העירייה ביקשה להרחיקו דרומה על מנת לאפשר פיתוח עירוני ראוי בשטח זה . במקרה זה, הועדה המליצה על הגשת תוכנית מתארית נפרדת לדיפו.

בשורה משמעותית מאוד שהתקבלה במסגרת הדיון היא הארכת הקו לשכונות החדשות ואף עד לבית החולים אסף הרופא. הועדה המליצה לקבל את עמדת עיריית ראשון לציון שכן יש לתת מענה תחבורתי לתנופת הפיתוח במזרח העיר, הן במגורים והן בתעסוקה. הועדה רואה בהארכת הקו עד לבית החולים אסף הרופא כחיבור מתבקש של תושבי ראשון לציון לבית החולים הקרוב ביותר אליהם. במהלך הדיון עלו נושאים נוספים כמו החשיבות בחיבור תוואי הרכבת למערכות תחבורה ציבוריות משלימות כמו תחנות רכבת, אוטובוסים, חניוני חנה וסע ועוד.

מה יהיה לאורך מסילת הרכבת הקלה?

כמו כן, גובש נספח עקרונות ליצירת תנאים אופטימאליים ברחוב, למשל הקמת רציפות עצים לאורך המדרכה למתן צל למשתמשי הרכבת בתחנות, התייחסות למקומות חנייה לאופניים, מעבר רגלי נוח בין רציפי התחנה, חנייה מוסדרת משני קצוות הרציף ועוד.

על קו הרכבת הקלה

כזכור, אורך תוואי הקו החום מגיע לכ-30 קילומטרים, והוא כולל 44 תחנות. הוא חלק מרשת מטרופולינית בגוש דן, הכוללת גם את הקו האדום, הירוק והסגול. הרשת המטרופולינית מבוססת על מעברים בין קווי הסעות ההמונים וקווי הרכבת הפרברים, כדי ליצור ניידות אזורית בכל מטרופולין תל אביב. חברת נת"ע (נתיבי ישראל) מעריכה כי הקו ישמש כ-124 אלף איש ביום ולמעלה מ-17 אלף איש בשעת השיא בבוקר. הקו החום אשר יתחבר לקו האדום של הרכבת הקלה ולמעשה לכל גוש דן, כך שהוא צפוי לשנות לגמרי את פני התחבורה בעיר ולשפר דרמטית את איכות חיי התושבים.

ניהול הפרויקט על ידי עיריית ראשון

כזכור, ראשון לציון היא הרשות היחידה בישראל שביקשה וקיבלה ממשרד התחבורה אור ירוק לקחת את המושכות לידיה לקידום התכנון המפורט והביצוע של הקו. בעירייה מעריכים שמהלך זה צפוי לזרז משמעותית את לוח הזמנים. ההערכה היא שעלות הקמת הקו נאמדת בכ-10 מיליארד ₪. לצורך הקמת הקו, עיריית ראשון לציון תקים תאגיד עירוני בשליטת העירייה ובו יהיו חברות הרשויות אשר הקו עובר בשטחן: רמלה, לוד ובאר יעקב.

כנס שיתוף ציבור בנושא הרכבת הקלה- ראש מינהל קהילה ומהנדס העיר מציגים את תוואי הרכבת


דב צור, ראש העיר:

העובדה שהוועדה המחוזית קיבלה את השגותינו היא הוכחה לרמת המקצועיות הגבוהה של העירייה. השלמנו תהליך ארוך של שיתוף ציבור. התהליך, מסקנותיו והאופן שבו הוא נוהל תרם רבות להצלחת המהלך שהובלתי מול הוועדה המחוזית. אני מבקש להודות לכל התושבים שלקחו חלק בתהליך של שיתוף הציבור.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה