הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תלמידי ראשון לציון שימו לב! ביום ראשון ושני תהיה אכיפה מוגברת בנושא רכיבה על אופניים חשמליים בניגוד לחוק

בראשון לציון החליטו להגביר את האכיפה בפתיחת שנת הלימודים בכל מוסדות החינוך בעיר. ביום הראשון ללימודים יסתפקו הפקחים בהתראה, אך כבר ביום השני ללימודים יוטלו קנסות על אלה שיעברו על החוק. רכיבה ללא קסדה תגרור קנס של 250 ₪ בעוד רכיבה על אופניים חשמליים למי שטרם מלאו לו 16 שנים תגרור קנס של 1000 ₪.

אבי בר
צילום: גיל רוטשילד
צילום: גיל רוטשילד

האופניים החשמליים הפכו לאחד מכלי התחבורה המסוכנים ביותר והרשויות השונות עומדות חסרות אונים נוכח הפופולאריות של כלי הרכב בקרב צעירים. בראשון לציון החליטו להגביר את האכיפה בפתיחת שנת הלימודים בכל מוסדות החינוך בעיר, דבר שיבוא לידי ביטוי בהטלת קנסות כבדים כמתבקש בחוק. ביום הראשון ללימודים יסתפקו הפקחים בהתראה, אך כבר ביום השני ללימודים יוטלו קנסות על אלה שיעברו על החוק.


החברה לביטחון וסדר ציבורי בשיתוף עם המטה לבטיחות בדרכים ייצאו ביום הראשון ללימודים בקמפיין הסברה לתלמידים, שיכלול גם התראה של פקחים כנגד רוכבי אופניים חשמליים העוברים על החוק בדגש על רכיבה מעל גיל 16 בלבד, חבישת כסדה, רכיבה על שביל ייעודי או על הכביש, איסור על דיבור בנייד בזמן רכיבה ועוד.

הקנסות שפורסמו על פי החלטת ועדת הכלכלה של הכנסת עומדים על סכומים 250 שקל- 1000 שקל. רכיבה ללא קסדה תגרור קנס של 250 ₪ בעוד רכיבה על אופניים חשמליים למי שטרם מלאו לו 16 שנים תגרור קנס של 1000 ₪.

ישראל סלע, מנהל המטה העירוני לבטיחות בדרכים:

" ביום הראשון ללימודים נרענן ונזכיר לכל הרוכבים את הכללים והחל מהיום השני נחל באכיפה. לאופניים החשמליים יתרונות רבים, אך כאשר רוכב אינו מבין שמדובר בכלי רכב ולא מכיר את הסכנות הטמונות בו אנחנו נמצאים בבעיה. אני קורא מפה גם להורים לקחת אחריות ולהקפיד שילדיהם ירכבו על פי הכללים והחוק. אני מקווה שיחד עם הרוכבים ניצור שינוי אמיתי כך שכלי רכב זה ישרת את הרוכבים בבטחה."




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה