הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מיקי אלון חבר הנהגת ההורים העירונית בראשון לציון הוזמן לדיון בהשתתפות נציגי פייסבוק, גוגל, יו-טיוב בישראל ואחרים כדי לדון בבעיית חשיפת ילדים לתוכן פוגעני ברשת

המפגש אורגן על ידי איגוד האינטרנט הישראלי. בכנס הועלו הצעות להתמודדות בעניין כגון: , חינוך הילדים כבר מגיל הגן ובית הספר היסודי בתוך הגנים בתי הספר עם תוכניות ופרויקטים מותאמים וחשיפת הורים לבעיות וחוויות שעוברים על ילדיהם ברשת ולפתרונות בדרכים נגישות ויצירתיות

חנה קקיאשוילי

השבוע התקיים מפגש מיוחד בנושא "מניעת חשיפת ילדים ובני נוער ללתוכן פוגעני ברשת" שיזמו עו"ד טלי ניר מנכ"לית 121 מנוע לשינוי חברתי ו-מי טל גרייבר שורץ סמנכ"לית קשרי קהילה ורגולציה מאיגוד האינטרנט הישראלי.

אל המפגש הוזמנו נציגים מארגונים גדולים כמו: מנהלת מדיניות וקהילה בפייסבוק, גוגל, יו-טיוב, נציגה ממכללת אדלר, מ"דלת פתוחה" ,נציג הפורום הדיגיטלי ברשת, נציגי החברות ,בזק בינלאומי, פלאפון, סלקום ,נציגה ממיזם "אננס" ברשת, נציג משרד התקשורת, נציג משרד פרסום גדול ,נציגת "בטרם" לבטיחות ילדים ועוד.

את ההורים ייצג במפגש חבר הנהגת ההורים העירונית בראשון לציון,מיקי אלון.


בתחילת הדיון הסכימו כולם על הבעיה הקשה ברשת ועל כך שיש צורך דחוף במניעה או הקטנת החשיפה של הילדים ובני נוער לתכנים פוגעניים ברשת לא על ידי תוכנות מסננות ומצנזרות על ידי החברות הגדולות תכנים כמו בסין או באירן אלא בדרכים שונות ואחרות.

המשתתפים העלו בעיות מנקודת מבט אישית ,מקצועית או מסחרית וכן הציעו מספר פתרונות שיתורגמו בישיבת ההמשך לפתרונות מעשיים על ידי שימוש בטכנולוגיות חדשות ושונות , חינוך הילדים כבר מגיל הגן ובית הספר היסודי בתוך הגנים בתי הספר עם תוכניות ופרויקטים מותאמים וחשיפת הורים לבעיות וחוויות שעוברים על ילדיהם ברשת ולפתרונות בדרכים נגישות ויצירתיות תוך הבנה שההורים היום עסוקים ועובדים עד שעות מאוחרות ולא יכולים להגיע להרצאות סטנדרטיות כפי שהיה מקובל בעבר וזאת על ידי אמצעים כמו סרטוני רשת על ידי מובילי דעה ,הזמנת הורים בימי שישי להרצאות בתוך בתי קפה ,אתרים ללימוד הנושא בדרכים פשוטות וידידותיות ועוד.






להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה