משרד החוץ קבע! 26 ראשי ערים, קציני משטרה ובכירים מאמריקה הלטינית יבקרו במוקד העירוני בראשון לציון שנבחר למוביל בתחומו
הביקור התקיים ביום רביעי 21.11 במסגרת ההשתלמות שמעביר משרד החוץ כחלק מקורס בנושא 'פרויקטים עירוניים לביטחון אזרחי'. מטרת המשלחת ללמוד על הקשרים בין העירייה לבין רשויות הביטחון ולהתרשם מתחום ההיערכות לחירום.

המוקד העירוני בראשון לציון הפך לשם דבר בארץ ובעולם. בכירים מכל העולם פוקדים אותו כדי להתרשם מיכולות השליטה על עיר של רבע מיליון בני אדם ובד בבד, מגיעים כדי ללמוד על ההתנהלות בשעת חירום.
המכון הבינלאומי למנהיגות, המהווה שלוחה של מש"ב-סוכנות הסיוע הלאומית של מדינת ישראל במשרד החוץ, מקיים השתלמות בישראל לבכירים מחו"ל, ואחד מהמוקדים שנבחרו למשלחת שהגיעה השבוע מאמריקה הלטינית הוא המוקד העירוני. 26 בכירים מ-13 מדינות בהם ראשי ערים, מפקדי תחנות משטרה, בכירים מתחום הבטחון ואפילו שופט פלילי מבית המשפט המחוזי בפרו, יבקרו השבוע בחברה לבטחון ובמוקד העירוני על-מנת ללמוד על הקשרים בין העירייה לבין רשויות הביטחון ולהתרשם מהפעילות המקצועית הנעשית בתחום ההיערכות לחירום.ההשתלמות שמעביר משרד החוץ הוא חלק מקורס בנושא 'פרויקטים עירוניים לביטחון אזרחי'.
כזכור, לפני כשש וחצי שנים נחנך המוקד העירוני החדש והחליף את המוקד הישן שנהרס לחלוטין. המוקד החדש הורחב ושודרג על שטח של 400 מטרים. הוא כולל שתי קירות מסכים, 12 עמדות של מוקדנים ו-10 עמדות סיירי מצלמות. נזכיר גם כי ראשון לציון היא החלוצה בישראל בכל הקשור להפעלת מרכז חירום לצד מוקד עירוני בשגרה ומוקד עירוני הצופה על כ-1400 מצלמות הפרוסות ברחבי העיר. בשנים האחרונות ביקרו במוקד העירוני מאות משלחות מהארץ ומהעולם שמבקשות ללמוד מהטכנולוגיה והתפיסה המבצעית בראשון לציון וזאת בניסיון ליישמם בארצות מוצאם.
ממשרד החוץ נמסר :
"אנו מחשיבים חשיבות עליונה לביקור אצלכם, לאור התרומה החשובה שלכם לקורסים הקודמים שלנו ובכלל להסברה של מדינת ישראל".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחאייי דב צור איפה אתה!!!!!!!!!! איפה?22.11.18 20:10 תגובה
-
אורחתודות ויישר כול לדב צור!22.11.18 22:13 תגובה
-
אורחכול הכבוד לדב צר23.11.18 18:27 תגובה
-
אורחאנחנו עוד נווכח לעוד הרבה דברים שהשתנו בעיר לטובה במהלך העשר השנים האחרונות עם כהונתו של דב צור. ראשון הפכה למעצמה ושם דבר בנושא ביטחון, חינוך, תעסוקה ועוד. תושבי ראשון צריכים להוקיר את האיש על כל פועלו. כולי תקווה שהעננה הכבדה תוסר מעליו בהקדם על מנת שיוכל להתפנות ולהתחיל להתמקד בהמשך חייו. אני בטוחה כי יצליח בכל דרך בה יפנה. תודה דב24.11.18 09:56 תגובה
-
אורחבכירים מאמריקה הלטינית? מה להם ולמוקד העירוני?24.11.18 13:32 תגובה
-
אורחללמוד את יכולות התגובות וההגעות בזמן לכאורה לזירות אירועים לסוגייהם25.11.18 16:14 תגובה
-
-
אורחברור שמוקד 106 מיחצן את עצמו בדרכו הנפסדת של דב צור שלושה חודשים אני מתלונן שבוע אחר שבוע למוקד 106 ודבר לא משתנה ולא מטופל.25.11.18 00:41 תגובה
-
אורחאם כבר מגיעים בכירים מ"אמריקה הלטינית" לראשל"צ אפשר גם לעודד תיירות לעיר משם. משהו כמו טיול אחרי צבא.25.11.18 03:58 תגובה
-
אורחכל זה בזכות דב צור25.11.18 07:16 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: