דף האינסטגרם של המיזם החברתי תןדייז (Tendays) זינק בחודש האחרון ב-500% בכמות העוקבים, כאשר העוקבת המפורסמת ביותר- בר רפאלי, העלתה סטורי שבו כתבה ל-2.7 מיליון עוקביה: "ראיתם את המיזם המדהים הזה?".
הפוסט של בר רפאלי

את היוזמה החברתית הגתה דנה בן ברק, מורה לאנגלית במקיף י"ג ע"ש יצחק נבון, והעיקרון שלו פשוט מאוד- לכל מי שמקבל צמיד ירוק עם שם הפרויקט יש עשרה ימים לעשות מעשה טוב למישהו אחר. "זו לא חייבת להיות התנדבות, אלא פשוט מעשה טוב למישהו אחר" הסבירה בן ברק שהגיעה השבוע לעיריית ראשון לציון והעניקה לראש העירייה, רז קינסטליך, את הצמיד. קינסטליך אמר שהוא עוקב אחר המיזם ושהוא מברך על היוזמה . מי שעוד קיבל את הצמיד והבטיח שהוא יעביר את זה הלאה בהקדם, הוא מ"מ וסגן ראש העירייה, מוטי עג'מי.

שמו של המיזם הוא תןדייז Tendays והוא למעשה משחק מילים של תן מלשון "לתת" לאחרים וגם "עשר" באנגלית, ביחד התרגום המלא הוא "עשרה ימים", אלו למעשה מספר הימים שכאמור עומדים לרשות כל מי שמקבל את הצמיד הירקרק של המיזם כדי לעשות מעשה טוב למישהו אחר. למיזם יש אתר ודף אינסטגרם, שהוקם בהדרכתו של התלמיד רועי לופו.
רוצים גם להשתתף במשחק? עקבו אחר דף האינסטגרם ten_days_give@
או הכנסו לאתר http://tendaysgive.com/
הצמידים עוברים מאחד לשני ברחבי העיר והארץ-אולי יועברו גם אליכם בליווי מעשה טוב.
ראש העיר רז קינסטליך:
"אנחנו מחבקים ומאמצים בחום יוזמות חברתיות שמחזקות ערבות הדדית ומעורבות חברתית. ישר כוח לך ולכל מי שלוקח בזה חלק."
שרון שמואלי, מנהלת מקיף י"ג:
"זה רעיון מבריק שנוגע בלבבות האנשים, התלמידים והמורים התגייסו בהתלהבות וזה מחמם את הלב".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה