הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אגף החשמל בעיריית ראשון לציון ערך פיילוט במסגרת פרוייקט החלפת תאורת הרחוב בעיר בה נבדקה מערכת בקרה שתאפשר שליטה מרחוק בעוצמת האור, התראות על תקלות ועוד.

פרוייקט החלפת תאורת הרחוב כוללת את החלפת הנורות בנורות לד חסכוניות אשר יביאו לחיסכון של כ7 מיליון ש"ח בשנה. עד כה ביצע האגף החלפת תאורה בשכונות רביבים, שיכון המזרח, הדרים, כצנלסון, אברמוביץ' ובמרכז העיר. כמו כן, חודשו תשתיות החשמל במספר מוקדים בעיר, שהביאו לחיסכון של 700 אלף ש"ח

חנה קקיאשוילי


עיריית ראשון לציון צפויה לחסוך כשבעה מיליון ש"ח בשנה בפרוייקט החלפת תאורת הרחוב בעיר הכוללת החלפת תאורת הרחוב לנורות לד חסכוניות ברחבי העיר. הפרויקט החל לפני כשנתיים וצפוי להסתיים בתוך שלוש שנים. עד כה החליף אגף החשמל במינהל שפ"ע כעשרה אחוזים המהווים חיסכון של כ-700 אלף ₪ בשנה. חיסכון הוצאות החשמל מוערך ב-40% עד 50% מהוצאות החשמל. יש לציין כי עלויות נוספות נובעות מתחזוקת תאורה שאינה חסכונית. לנורות לד יש "חיים" ארוכים יותר.

עד כה החליף אגף החשמל, בראשות ברוך תדסה, את התאורה במספר רחובות בשכונות רביבים, שיכון המזרח, הדרים, כצנלסון, אברמוביץ' ובמרכז העיר (שמהווים 10% מהעיר). כמו כן, חודשו תשתיות החשמל במספר מוקדים בעיר. בנוסף, אגף החשמל ערך לאחרונה פיילוט בשלושה מוקדי תאורה שחוברו למערכת בקרה חדשה שמאפשרת שליטה מרחוק על עוצמת התאורה, התרעה על תקלה וכו'.


במקביל, מאיץ אגף החשמל את התקנת גלאי הנפח במגרשי הספורט במטרה לאפשר את הפעילות במגרשים גם בשעות החשיכה ומצד שני- לחסוך את החשמל בשעות שאיש לא נמצא במגרש. עד כה הותקנו המערכות ב-18 מגרשי ספורט: רמז, רעות, רננים, ידלין, מקיף ט', אתרים, רוזן, שדרות הציונות, עדיני, מישור הנוף, נגבה, שקמה, גן המנהיגים, נווה חוף, עין הקורא, מעלה שמעוני, לובה אליאב, מקיף יב'. בסך הכל מערכות גלאי הנפח יותקנו בכמאה מגרשים בתוך שלוש שנים.

ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר כי הפרויקט הוא חלק ממדיניות העירייה לחסוך בכספי ציבור מבלי לחסוך בשירותי העירייה לתושבים. למעשה תאורת הלד אחידה יותר, הומוגנית וחסכונית לסביבה.


סגן ראש העירייה ומחזיק תיק שפ"ע בעירייה, אבי חיים:

"זהו בפרוש צעד קדימה עבור כולנו – פעולה המשדרגת ומייעלת את המערכת. מצד אחד, מדובר בחסכון חשוב שיאפשר לנו להשקיע את הכסף בתשתיות נוספות למען התושבים, ומצד שני בפתרון טכנולוגי המתאים לתקופה בה אנו חיים."

ראש מינהל שפ"ע, ראובן הרשקוביץ:

"אגף חשמל מבצע פרויקטים חשובים בדגש על התייעלות אנרגטית והטמעת מערכות טכנולוגיה חדשות בעיר, עם דגש לשיפור השירות לתושב. יש לציין כי האגף ממשיך במקביל בעבודתו השוטפת ובודק יציבות עמודי תאורה על ידי חברה המתמחה בתחום, כמו כן האגף מחדש את צביעת העמודים הקיימים ובמידת הצורך מחליף עמודים פגומים.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה