הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מחר שלישי 12/3 תרגיל התגוננות ארצי בבתי הספר ובית הספר חופית בראשון לציון נבחר לתרגל גם צונאמי הכולל פינוי תלמידים לאזור מבטחים

התרגיל יתקיים לראשונה בישראל בבתי ספר הסמוכים לחופי הים בארץ, זאת במקביל לתרגיל הארצי לרעידות אדמה שיתקיים בכל מוסדות החינוך בישראל

חנה קקיאשוילי
שלט אזהרת צונאמי בראשון לציון
שלט אזהרת צונאמי בראשון לציון


מחר (שלישי) יערוך משרד החינוך לראשונה תרגיל התגוננות ארצי לצונאמי בבתי הספר הסמוכים לחופי הים התיכון וזאת במקביל לתרגיל ארצי לרעידת אדמה שהתקיים בכל מוסדות החינוך בארץ. התרגיל נועד להכין את בתי הספר הסמוכים לחופי הים להתמודד עם תרחיש של צונאמי ולתרגל פינוי של תלמידים מבתי הספר אל אזורי כינוס בטוחים. כמו-כן, התרגיל יבחן את מערכות ההתרעה לרעידות אדמה המותקנות בבתי הספר והציג גם את הטיפול שניתן על ידי הרשויות המקומיות באזור הכינוס והסיוע שניתן על ידי כוחות החירום.

בין בתי הספר המשתתפים בתרגיל הצונאמי הוא בית ספר חופית בראשון לציון הנמצא במערב העיר אשר יתורגל בפינוי התלמידים למקום מבטחים (התלמידים יפונו רק עד שער בית הספר ולא יפונו בפועל מחוץ לבית הספר).

השתתפות בתרגיל הלאומי היא נקודת שיא בהיערכות של מערכת החינוך להגברת המוכנות של התלמידים ומוסדות החינוך להתנהגות נכונה בעת חירום. בצד התרגיל, יתקיים תרגול "למידה מרחוק בחירום" שבמסגרתו יעסקו התלמידים בתכנים לימודיים מתוקשבים וינהלו שיח מקוון עם מוריהם במרחב הדיגיטלי. בנוסף, יערך השבוע תרגול מחוזי בנושא "הפעלת בני נוער מתנדבים", במסגרתו יופעלו בני נוער וחברי המנהיגות הצעירה ברשויות המקומיות בתכנים הקשורים למעורבות חברתית ולסיוע לקהילה בשעת חירום.


במסגרת התרגיל:

• אגף הסיסמולוגיה במכון הגיאופיסי - יתרגל קבלת התרעת צונאמי ממרכזי ההתרעה המצויים באגן הים התיכון. על בסיס תרחיש ועדת ההיגוי להיערכות לרעידות אדמה, נשלחו ממרכזי ההתרעה לצונאמי באיטליה, יוון וטורקיה אזהרות על התקרבות גלי צונאמי לחופי ישראל.

• פיקוד העורף - תרגל הפעלת צופרי התרעה לצונאמי לצד צופרי התרעת רעידת האדמה.

• משטרת ישראל - תרגלה את ניהול האירוע והכוונת האוכלוסייה והתנועה.

• הרשויות המקומיות - תרגלו את הטיפול באוכלוסייה שפונתה לאזורי הכינוס הבטוחים.


רקע על סכנת הצונאמי בחופי הים התיכון: הים התיכון הינו אחד האזורים הפגיעים בעולם מצונאמי. כ-25% מכל מקרי הצונאמי שתועדו בעולם אירעו בים התיכון. בכל 100 שנים בממוצע מתרחש אירוע צונאמי משמעותי במזרח הים התיכון. בכל 250 שנה בממוצע פוגע צונאמי בחופי ישראל ואחת ל-700 שנה בממוצע פוגע צונאמי הרסני באזור. אזהרות על התקרבות צונאמי בישראל מתקבלות ממרכזי התרעה בינ"ל הפזורים באגן הים התיכון. אזהרות על רעידות אדמה העלולות ליצור צונאמי מתקבלות בישראל אחת לשלושה חודשים בממוצע. הפעם האחרונה שהתקבלה אזהרה בישראל הייתה באוקטובר 2018, בעקבות רעידת אדמה חזקה מערבית לכרתים, אולם לאחר בחינת הנתונים הוחלט שלא נדרשת התרעה לציבור.


מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב:

"מערכת החינוך עורכת השבוע תרגיל היערכות לרעידת אדמה, ולראשונה גם היערכות לצונאמי. מדובר באירוע שיא שמוביל המשרד במסגרת תכנית רב שנתית להגברת המוכנות בעתות חרום. במסגרת התכנית, בין היתר פועל המשרד לחיזוק מבני מוסדות חינוך, להתקנת מערכות התרעה ולהידוק מנגנוני החירום של המשרד. למערכת החינוך תפקיד מכריע במערך ההתגוננות הלאומי של מדינת ישראל, ואנו פועלים במגוון מישורים כדי להכשיר את צוותי החינוך והתלמידים להתמודדות עם מצבי חירום".


ראש רח"ל ויו"ר ועדת ההיגוי הבין משרדית להיערכות לרעידות אדמה, תא"ל (במיל') זאב צוק-רם, (ווה):

"התרחשות רעידת אדמה באזורנו היא כנראה בלתי נמנעת, אנו יודעים שהיא תתרחש אך איננו יודעים מתי, באיזו עוצמה והיכן בדיוק. רעידת אדמה באזורנו עלולה להוביל לצונאמי אשר יפגע בחופי ישראל, כמו גם גל צונאמי שיגיע כתוצאה מרעידת אדמה חזקה רחוקה מאתנו בים התיכון. ככל שנקדים להיערך ונדע להתמודד עם תרחישים אלו, כפי שתרגלנו היום, כך נדע להעניק לאזרחי המדינה את המענה הטוב ביותר בתרחיש כה הרסני".


מנהל ועדת ההיגוי הבין משרדית להיערכות לרעידות אדמה, אמיר יהב:

"התרגיל הינו חלק מפעילות ענפה להיערכות לרעידות אדמה ולצונאמי שאנו מובילים בשיתוף כלל משרדי הממשלה, גופי החירום וההצלה, מכוני המחקר והאקדמיה. התרגיל הביא לידי ביטוי את שיתוף הפעולה הבינלאומי בתחום ההיערכות לצונאמי לו שותפה מדינת ישראל, הוא תרגל את מערך ההתרעה של המדינה ואת שיתוף הפעולה הבין ארגוני".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה