חברת הביטוח מסרבת לשלם דמי ביטוח לקשישה בת 84 מראשון לציון אשר הוכרה על ידי משרד הבריאות והביטוח הלאומי כנכה לצמיתות בשיעור 168% בטענה "מהחיתולים שלה לא נודף ריח רע"
הקשישה הגישה תביעה כנגד חברת הביטוח בסך 90 אלף ש"ח

בימים אלו נדון בבית המשפט תביעתה של קשישה כבת 84, המתגוררת בדיור מוגן בראשון לציון כנגד חברת הביטוח אשר מסרבת לשלם לה את דמי הביטוח הסיעודי המגיעים לה עקב מצבה הבריאותי. הסיבה לסירוב: נוירולוג מטעם הביטוח קבע כי האישה אינה עומדת בכל הקריטריונים של אדם סיעודי.
הקשישה שסובלת מאוסטואופורוזיס בדרגה חמורה ואשר סובלת ממספר רב של מחלות כרוניות, הפכה לפני כשנה וחצי לסיעודית לחלוטין הנזקקת להשגחה צמודה לאורך כל שעות היממה.
החל ממרס 2017 הפכה האישה לסיעודית לחלוטין, אינה שולטת על סוגריה ומשתמשת במוצרי ספיגה, ולכן זקוקה לעזרה על בסיס יומי בכל פעולות ה-ADL, כמו ירידה ועליה מהמיטה, הלבשה, רחצה וניידות, וכן נזקקת להשגחה 24/7. מאפריל 2018 היא מטופלת על ידי עובדת זרה נוכח מצבה.
בבדיקה אותה עברה הקשישה מטעם משרד הבריאות נקבע שהיא לא רק מרותקת לכיסא גלגלים, אלא מוגבלת בכל 6 הפעולות היומיומיות העצמאיות (ADL) המגדירות חולה סיעודי: הלבשה, רחצה, אכילה, מעברים, ניידות ושליטה בסוגרים. בשל כך, אושר לאישה להעסיק עובדת סיעודית זרה.
גם בוועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי (המל"ל) הסכימו עם ממצאי משרד הבריאות – וקבעו כי האישה סובלת ממגבלה בכל ה-ADL – וקבעו כי נכותה הצמיתה עומדת על 168%.
למרות קביעת משרד הבריאות והמל"ל חברת סירבה להכיר בה כסיעודית מאחר ונוירולוג מטעם החברה נשלח לביתה של הקשישה, בדק אותה, וטען שאין היא עונה על הגדרת סיעודית בפוליסה, מפני שהיא מוגבלת רק בביצוע של שתי פעולות: בהלבשה ומעברים. לטענת הניורולוג ממצעי הבדיקה העלו כי האישה איננה מוגבלת, למרות שהיא לובשת חיתולים, ומתניידת על כיסא גלגלים מחוץ לביתה. הסיבה לפסילתה: מפני שמהחיתולים שלה לא נודף ריח, ומפני שהיא מצליחה לנוע באיטיות עם הליכון בביתה – ולכן אין לה מגבלת ניידות.
בעקבות המצב פנתה האישה לעו"ד לעוה"ד רפאל אלמוג ממשרד עורכי הדין אלמוג שפירא, אשר הגיש בשמה תביעה נגד חברת הביטוח, בטענה להתנהלות בחוסר תום לב ובניגוד לחוקי הביטוח, לחוק הגנת הצרכן ולכל דין.
התביעה הוגשה על סך 87,243 ₪ הכוללת תשלומי ריבית והצמדה השבת דמי הביטוח החודשיים אותם שילמה האישה משנת 2017 ועד למועד הגשת התביעה , ולשאת בתשלום ריבית עונשית מיוחדת בשיעור מקסימלי.
עו"ד רפאל אלמוג:
צילום: אפרת ספקטור
"פסילתה של קשישה בת 84, שכל הגופים המוסמכים שבדקו אותה קבעו חד משמעית שהיא במצב סיעודי – היא מקוממת בצורה בלתי רגילה. חברת הביטוח לא נהגה כפי שכל מבטחת סבירה, הגונה וישרה היתה נוהגת בנסיבות אלה, וסירובה לשלם תגמולי ביטוח הינו בניגוד לחבות הביטוחית, בניגוד לחוקי הביטוח, להנחיות המפקח על הביטוח, לחוק הגנת הצרכן ולכל דין. אין זה אלא חוסר תום לב מוחלט של הנתבעת, שאינה משלמת את תגמולי הסיעוד".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחמספיק עם ההתעללות של חברות הביטוח ‼️ מה עושים המחוקקים בעניין??? כלום !!!08.04.19 10:17 תגובה
-
אורחבשביל מה יש מפקח על הביטוחים?08.04.19 10:17 תגובה
-
אורחהוא מחפש את הג'וב הבא שלו בחברת ביטוח08.04.19 15:44 תגובה
-
-
אורחבושה לא להאמין לאישה קשישה וסיעודית צריך לקנוס את חברת הביטוח לקחת כסף יודעים ושהאדם בצרה וזקוק להם ממציאים סיבות לא הגיוניות כדי לא לשלם08.04.19 10:18 תגובה
-
אורחצריך חוק הקונס במאות אלפי שקלים את חברות הביטוח על כל התעמרות המבוטח רק כי הם יכולים ...08.04.19 10:18 תגובה
-
אורחאכן רוע, הקשישה ללא סיוע, יום יומי, צמוד אינה מתפקדת. אי שליטה בסוגרים, זה סיבה לגימלת סיעוד, אי היכולת להתלבש, לנוע לבד. כל אלה מזכים. לא צריך את כל 6 הפעולות כדי להיות סיעודי. אני מאמין שהחולה זקוקה לגימלה, וחברת הביטוח דורסנית. והרופא הנאורלוג רשע בקביעתו.08.04.19 10:22 תגובה
-
אורחבושה וחרפה!!!08.04.19 10:25 תגובה
-
אורחאמרת ביטוח אמרת הכל.....כל התירוצים שבעולם כדי להתעלל באזרחים...היכן הפיקוח למשרד האוצר...כל הפוליטקאים.....בושה08.04.19 10:28 תגובה
-
אורחאבל מהתנהגות של חברת הביטוח עולה סירחון גדול.08.04.19 10:31 תגובה
-
אורחבלי הכללות,מה שם חברת הביטוח הזו?08.04.19 10:46 תגובה
-
אורחפרסום שם חברת הביטוח יצור לחץ עליה, ינקה את האחרות. וימנע מאיתנו לפרנסה.מגיעה ענישה ציבורית לחברת ביטוח שכזאת08.04.19 10:59 תגובה
-
אורחבבקשה לפרסם בקול תרועה מי החברה המתעללת במבוטחים. אגב היא לא היחידה. תודה08.04.19 11:19 תגובה
-
אורחשתכניס עמבה לחיתול.08.04.19 11:28 תגובה
-
אורחחברות הביטוח זה חברות עם ראשיון לגנוב כסף מהציבור08.04.19 11:36 תגובה
-
אורחלמה לא כותבים איזה חברת ביטוח??? אנחנו כבר נדע להחרים אותם. נבלות!!!08.04.19 11:50 תגובה
-
אורחמדוע לא מפרסמים את שמה של חברת הביטוח שגיבורה על ילדים אבל כסף לא מתביישת לקחת08.04.19 12:25 תגובה
-
אורחחלשים08.04.19 12:25 תגובה
-
אורחממש בושה כל חיינו גובים אך כשמגיע רגע האמת אין עזרה ואין תיקוה זוועה08.04.19 13:43 תגובה
-
אורחאם ביטוח לאומי יכול לעזור08.04.19 14:41 תגובה
-
אורחמדוע לא מפרסמים. שמה של החברה???... גם על זה צריך לענות..09.04.19 11:52 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: