הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מצטייני הרמטכ"ל מראשון לציון! רס"ב יעקב יאיר לוי וסרן ניב מכנובסקי מראשון לציון נבחרו להיות מצטייני הרמטכ"ל על שירותם באגף התזונה ואגף התקשוב והסייבר

כמידי שנה לכבוד החגים נערך טקס המצטיינים של הרמטכ"ל בה מחולקות תעודות הצטיינות לחיילים על שירותם הצבאי . רס"ב יעקב יאיר לוי הוא מ"מ מנהל אגף התזונה- תפקיד בו הוא אמון על בניית תפריטים והתאמתם לצרכי החיילים. סרן ניב מכנובסקי משרת כקצין ביחידת מצפ"ן ( מערכות צבאיות לפיקוד שליטה וניהול ), באגף התקשוב וההגנה בסייבר. ניב מציין כי יצא לקורס קצינים למען סבו ששרד את השואה ואף יצא למסע צה"ל "עדים במדים".

חנה קקיאשוילי
מימין לשמאל: רס"ב יעקב יאיר לויסרן ניב מכנובסקי
מימין לשמאל: רס"ב יעקב יאיר לויסרן ניב מכנובסקי


הערב שני 8/4 התקיים טקס מצטיינים לכבוד החגים בראשות ראש המטה הכללי, רב אלוף אביב כוכבי, ובו קיבלו תעודות הצטיינות חיילים אשר ראויים להוקרה על שירותם הצבאי, בין המצטיינים גם רס"ב יעקב יאיר לוי וסרן ניב מכנובסקי מראשון לציון.

רב סמל בכיר יעקב יאיר לוי, מראשון לציון, משרת כספק מזון בבסיס פלמחים


יעקב נולד בטבריה וכיום גר בראשון לציון, הוא נשוי עם שלושה ילדים והתגייס בשנת 1996. בתפקידו היה מכונאי רכב בבה"ד 20, לאחר מכן המשיך ועשה קורס טבחים, כך הפך להיות טבח בבסיס פלמחים. כיום הוא משרת כמנהל מזון בגף התזונה.

במסגרת תפקידו עליו לדאוג שהכול מנוהל כראוי ולבקר את איכות המזון המוגש. נוסף על כך, יעקב זוכר את מלחמת לבנון השנייה ואת מבצע צוק איתן בהם לקח חלק, עליהם מספר: "אין דבר כזה להיות עייף, אתה רץ קדימה ומטפל במשימה שיש לך בלי להסתכל לאחור".

כיום יעקב הוא מ"מ מנהל אגף התזונה- תפקיד בו הוא אמון על בניית תפריטים והתאמתם לצרכי החיילים. תפקידיו השונים בתחום הבישול בצבא גרמו לו לאהוב מאוד את התחום כך שהוא משלב את הבישול גם בחייו האישיים.

יתר על כן, הוא לומד תואר כטכנאי תעשייה וניהול, בפרויקט כיתת קשת של חיל האוויר בפלמחים. אחיו גם כן היה איש קבע בפלמחים.

אזור הצפון הוא המקום האהוב על יעקב, הוא אוהב את טבריה במיוחד, זה הבית עבורו אבל הוא גם אוהב את ראשון לציון ומחובר לעיר מאוד.



סרן ניב מכנובסקי מראשון לציון משרת כקצין ביחידת מצפ"ן באגף התקשוב וההגנה בסייבר


את דרכו הצבאית החל בספטמבר 2012 בהכשרה שהחלה עוד לפני הגיוס. ב- 2013 עבר קורס תכנות ובהמשך שובץ ביחידת מצפ״ן (מערכות צבאיות לפיקוד שליטה וניהול) המשמשת למעשה בית התוכנה המטכ״לי וגוף התוכנה הגדול בצה״ל, שם, עסק בפיתוח מערכות שליטה ובקרה מבצעיות.

לאחר שנתיים בתפקיד, יצא לקורס קצינים והשלמה חילית אותה סיים בהצטיינות. ניב מספר שרצה להיות קצין בשל סבא שלו שהיה שורד שואה. בהמשך השירות יצא למשלחת ׳עדים במדים׳ על אדמת פולין.

תוך סגירת מעגל, חזר לפקד על הצוות ממנו יצא. ניב מילא עוד מספר תפקידים חשובים ביחידה והמשיך להתקדם, בניהם אף היה מפקד צוות בשלב ההשלמה המגיעים אליו קצינים בסיום הקורס הצה״לי ומפקד פלוגה.

היום אחראי על התאמת מערכות שונות ביחידות צה״ל המגוונות- מה שמאפשר לדוגמה התאמה בין המערכות הטכנולוגית של זרוע הים לאלו של אגף המודיעין.

ניב בעל תואר טכנאי מהקורס ובימים אלו לומד מדעי המחשב במכללה למנהל. בצוק איתן, שירת בגאווה ועבד על מערכת מיוחדת. את אותה עשיה מתאר כבעלת חשיבות רבה.

בזכות תרומתו הרבה ליחידה והשפעתו על העשייה קיבל ניב את תואר מצטיין הרמטכ״ל.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה