הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ביוזמת רז קינסטליך תמונותיהם של 11 ניצולי שואה מראשון לציון יתנוססו בחוצות ערים בגרמניה, פולין, צרפת, אוקראינה ורומניה... שמות 11 הניצולים בכתבה

לקראת יום השואה פנה רז קינסטליך שהוא נכד לניצולי שואה, למקביליו – ראשי הערים התאומות בגרמניה, פולין, צרפת, אוקראינה ורומניה להשתתף בפרוייקט הייחודי ולתלות בעריהם שלטים עם תמונות, שמם של ניצולי השואה ומשפט שבעיניהם הוא ניצחון. הכיתוב כמובן בהתאם לשפה המקומית שבה נתלה השלט.

חנה קקיאשוילי
רז קינסטליך עם אילנה קליין
רז קינסטליך עם אילנה קליין


74 שנים אחרי, בערב יום השואה, צפויה תמונתה של טובה גוטשטיין ׁ(86) ששרדה את השואה ללא משפחתה ביערות פולין ותמונות של עשרה ניצולי שואה נוספים מראשון לציון, להתנוסס בגאון בפולין, גרמניה, צרפת, אוקרינה ורומניה. מדובר בקמפיין בינלאומי ויוצא דופן שיזם ראש העירייה, רז קינסטליך, בעצמו נכד לניצולי שואה, שחרד מהיום שבו הניצולים לא יהיו בין החיים ולא יהיה מי שיספר מעדות ראשונה. "התרגשתי מאוד לקחת חלק בפרויקט" מספרת טובה גוטשטיין "במיוחד לאור העובדה שהקמפיין יופיע גם בפולין, המדינה בה חוויתי את הנורא מכל".

לקראת יום השואה, פנה ראש העירייה למקביליו, ראשי הערים התאומות באירופה: מינסטר בגרמניה, לובלין בפולין, בראשוב ברומניה, חארקוב באוקרינה, ונים בצרפת. במכתב הוא ביקש מהם להשתתף בקמפיין ולתלות בעריהם שלטים עם תמונות, שמם של ניצולי השואה ומשפט שבעיניהם הוא ניצחון. הכיתוב כמובן בהתאם לשפה המקומית שבה נתלה השלט. על טובה גוטשטיין נכתב: "הילדה שהסתתרה ביער- בנתה בית לתפארת בראשון לציון". את השלטים ניתן לראות כבר עכשיו על שלטי חוצות, מכוונים, תחנות אוטובוס ועוד ברחבי העיר בזכות התגייסות מרשימה של כל חברות השילוט בעיר: מבט ראשון, מקסימדיה, נור סטאר מדיה וחוצות זהב.

במקביל, צולמו ניצולי השואה לסרטונים המספרים את סיפורם הטרגי מחד ואת ניצחונם מאידך במטרה להעביר את המסר לדור הצעיר על מנת שזיכרון השואה לא יישכח לעולם.


צילום כתבה על הקמפיין באוקראינה



משתתפי הפרויקט:

צילה שוסטרמן


טובה גוטשטיין (86)


הייתה בת 6 כשהמלחמה פרצה, הם היו בגטו ורשה ואחרי ההתקוממות מוצלחת, הצליחה לברוח ולשרוד לבדה ביערות. משפחתה ברחה והיא פגשה אותם רק לאחר כמה שנים בצלב האדום. "היינו נכנסים כמה ילדים לביוב ויוצאים מהצד השני של הגטו כדי להשיג אוכל, היו פולנים שנתנו לי אוכל וסייעו והיו גם כאלה שאיימו להסגיר אותי. המסר שלי לילדים הוא אף פעם לא מאוחד ותמיד יש סיכוי. גם אני גדלתי בלי משפחה, אבל בסוף מצאתי את אימי, עליתי לארץ וגידלתי משפחה."


דב גורי


אילנה קליין (72)

נולדה במערה בתוך יער בו הסתתרו הוריה בתקופת השואה: "המסר שלי הוא בעצם "והגדת לבנך", עוד מעט דור ניצולי השואה הולך ונעלם ולא יהיה מי שייספר ישירות. זה יעבור מדור לדור עד שזה ייעלם לגמרי. המסר שלי הוא לא לשכוח לעולם", ציינה קליין.



חנן מאור


שמואל לינדר



סילביה ליבוביץ'


יהודית ירושלמי



קוצה ויינטראוב


לידיה ברנס



מוטי מירון (82)

היה בן 10 בזמן המלחמה. הגרמנים נכנסו להונגריה. הצליח לברוח במעבורת ברגע האחרון ולמצוא מחסה בעליית גג של רפת, כאשר כל 232 האנשים שלא הצליחו לברוח נשרפו חיים. מירון עלה ארצה לראשון לציון בשנת 1950."המסר שלי לילדים: שתהיה לכם השכלה, איתה תוכלו לעשות כל מה שאתם רוצים בחיים. תוכלו לטייל בעולם. תמיד תיקחו אחריות על מה שאתם עושים ותחשבו תמיד מחוץ לקופסא."








על העיצוב וקריאייטיב אמון שגיא יהוד (Brandland) ועל הצילום: אורן דאי. כל חברות השילוט בעיר נרתמו למהלך הייחודי וסייעו בשטחי הפרסום.


ראש העיר, רז קינסטליך:

"היה לי חשוב שהדור הצעיר ובעיקר הילדים יכירו את הסיפורים וישמעו את השורדים. זיכרון השואה חייב להישמר, זהו הבסיס לקיומנו. לצערנו הרב עוד כמה שנים כבר לא יהיו בנינו ניצולי שואה וחובתנו המוסרית היא להמשיך ולספר את סיפורם, זיכרונם וגבורתם. גל האנטישמיות שפוקד את העולם מחייב אותנו הזכיר ולא לשכוח ולכן זה חשוב ומרגש שהערים התאומות שלנו בגרמניה, פולין, אוקראינה, צרפת ורומניה הסכימו לשתף פעולה בקמפיין שורדי השואה."




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה