4 תלמידים מישראל ובהם ומיכאל גרבויס מהגימנסיה הריאלית בראשון לציון זכו ב-7 מדליות באולימפיאדת מדעי כדור הארץ בדרום קוריאה
בתחרות השתתפו 172 מתמודדים מ-43 מדינות. הנבחרת הישראלית זכתה ב-7 מדליות: 2 מדליות זהב קבוצתיות, מדלית כסף אישית, 3 מדליות ארד אישיות ומדלית ארד קבוצתית.

נבחרת תלמידים מישראל זכתה בשבע מדליות באולימפיאדת מדעי כדור הארץ העולמית ה-13 שהתקיימה באחרונה בדרום קוריאה ובה השתתפו 172 מתמודדים מ-43 מדינות. זוהי הפעם השביעית שישראל שולחת משלחת במימון משרד המדע והטכנולוגיה לאולימפיאדה והיא זוכה להישגים אישיים וקבוצתיים מרשימים. השנה, זכתה הנבחרת הישראלית ב-7 מדליות: 2 מדליות זהב קבוצתיות, מדלית כסף אישית, 3 מדליות ארד אישיות ומדלית ארד קבוצתית.
שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס בירך: "עוד הישג ענק למדע הישראלי. אנחנו ממשיכים להביא הישגים בכל תחרות בינ״ל במדע וטכנולוגיה ומקבלים בכל פעם הוכחה לנחיצותה והצלחתה של החלטת הממשלה שיזמתי למימון משלחות ישראליות לתחרויות בינ״ל. מזל טוב למנצחים הישראליים על זכייתם במדליות השונות באולימפיאדת כדור הארץ שנערכה בדרום קוריאה, הם הגאווה שלנו ואני בטוח שזאת רק ההתחלה מבחינתם!"
את ישראל ייצגו ארבעה תלמידים: דר טרש (בי"ס עירוני א ת"א), אורי שטאובר (בי"ס מיתרים, רעננה), תומר צימנד (מבואות הנגב, שובל) ומיכאל גרבויס (גימנסיה ריאלית ראשל"צ). כל התלמידים מהכיתה הארצית למדעי כדור הארץ של מכון דוידסון. כל ארבעת חברי הנבחרת לומדים במגמת מדעי כדה"א בהיקף 5 יח"ל על פי תכנית הלימוד שפותחה במכון ויצמן.
על התחרות
התחרות כללה בחינות ידע עיוני וידע מעשי, קבוצתיות ואישיות, וכללו את כל תחומי מדעי כדור הארץ: גאוספרה, הידרוספרה, אוקיינוגרפיה, אטמוספירה, מדעי החלל והפלנטות. באולימפיאדה ניתנה, מטלת חקר שדה, שנערכת בסביבה בלתי מוכרת ובה מתבקשים המתחרים לבצע תהליך חקר של תופעה מדעית מורכבת, החוצה את כל מערכות כדור הארץ. בתחרות נבחנו על מטלת חקר שדה, הם הגיעו לסביבה בלתי מוכרת במטרה לבצע תהליך חקר של תופעה מדעית מורכבת, החוצה את כל מערכות כדור הארץ. השנה, המשלחות נשלחו לאתר בדרום קוראיה שבו עקבות של דינוזאורים ובדקו איך השפעות כדור הארץ: האטמוספירה, ההידרוספרה והגאוספרה השפיעו ועדיין משפיעים אז כמו היום על המגוון של בעלי החיים באזור. תופעות נוספות שעליהן התחרו באולימפיאדה היו לדוגמא תופעת הטייפונים בדרום קוריאה, מדוע הם מתחרשים שם ולא באזורים אחרים בעולם כדוגמת המזרח התיכון וגם מה הקשר בין הקימצ'י (הכרוב הכבוש) המאכל הפופולארי במטבח הדרום קוריאני למערכות כדור הארץ?
את המשלחת הכינו פרופ' ניר אוריון ממכון ויצמן למדע, רון בן שלום ממכון דוידסון לחינוך מדעי וד"ר יוסי גודוביץ' מהמכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.