הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

2000 בעלי רכבים מראשון לציון יוכלו לקבל עד 1000 ₪ אם הם ישתתפו בניסוי של 5 שבועות ועובדים בת"א, רמת גן או גבעתיים... כל הפרטים וההרשמה מצ"ב בכתבה

הניסוי מתקיים על ידי משרד האוצר ו חברת KAYMA, בהובלתו של פרופ' לכלכלה התנהגותית, דן אריאלי. מטרת הניסוי היא לבדוק האם תשלום אגרה עבור נסיעה ברכב פרטי , באזורים בהם יש עומסי תנועה, תגרום לנהג להעדיף ולנסוע בתחבורה ציבורית. הניסוי יתקיים במשך 5 שבועות, בקרב 2,000 תושבים שימצאו מתאימים. התנאי להשתתפות: תושבי ראשל"צ שמקום עבודתם הוא ת"א רמת גן או גבעתיים.

חנה קקיאשוילי
צילום: אביב בן אור
צילום: אביב בן אור


ניסוי לאומי צפוי להתחיל בימים הקרובים בראשון לציון. 2000 תושבים מהעיר שברשותם רכב פרטי ועובדים בת"א, רמת גן או גבעתיים מוזמנים להשתתף בניסוי ולהרוויח כסף. את הניסוי מקדמת חברת KAYMA (חברה הבודקת ועורכת ניסויים על מנת לגרום לשינוי התנהגותי בקרב אנשים בתחום הכלכלה), בהובלתו של פרופ' לכלכלה התנהגותית, דן אריאלי, ובשיתוף עיריית ראשון לציון, באמצעות חברת "ייזום ראשון". מטרת הניסוי היא לבחון האם תשלום אגרה עבור נסיעה ברכב פרטי באזורים בהם יש עומסי תנועה יגרום לנהג הישראלי לבחור בתחבורה ציבורית. ראשון לציון נבחרה לעיר הראשונה והיחידה בישראל שתשתתף בניסוי.

הגידול המשמעותי בשנים האחרונות במספר כלי הרכב בכבישים בישראל הוביל בין היתר לבעיה קשה של פקקים ועומסי תנועה בלי נסבלים במטרופולין תל אביב. עומסים אלה גורמים לאובדן של מאות שעות עבודה למשק ביום, להחרפת המתח הנפשי של הנהגים, לנזק לרווחה עקב אובדן שעות פנאי ולירידה בפריון העבודה. הנזק המצטבר של עומסי התחבורה במטרופולין תל אביב מוערך ב-40 מיליארד שקל בשנה.

גודש התנועה בכניסה אל העיר גוררים הפסדים כלכליים נוספים, המושתים על משתמשי הרכב הפרטי, כגון בלאי של רכבים וצריכת דלק מיותרת. מלבד שיעורי הצפיפות בכבישים, גידול מתמיד בנסיעת כלי הרכב יוצר שורה ארוכה של השפעות חיצוניות שליליות, לרבות פליטת גזי חממה, זיהום אוויר ורעש. כל אלו הובילו את אגף התקציבים במשרד האוצר לבחון פתרונות להקטנת שימוש במספר כלי רכב פרטיים בנסיעתם לעבודה מדי יום.


איך הניסוי עובד ?

לצורך הניסוי ייבחרו 2,000 תושבים מראשון לציון שברשותם רכב פרטי ועובדים בת"א, רמת גן או גבעתיים. לכל תושב יוקצה סכום כסף לצורך שימוש באפליקציה ייחודית, שפותחה במיוחד עבור ניסוי זה, ופועלת בדומה לאפליקציית WAZE כאשר היא עוקבת אחר מיקום הנהג באמצעות הטלפון הסלולרי שלו. לצורך הניסוי הוגדרו שלוש טבעות גודש במטרופולין תל אביב, כשהרכב עובר טבעת גודש, קופצת לו הודעה בה הוא מתבקש להשיב באיזה אופן הוא נוסע: רכב פרטי, אוטובוס או קראפול. אם הנהג סימן רכב פרטי – הוא יחויב באגרה. גובה האגרה עבור מעבר של כל טבעת גודש מוגדר מראש. משתתפים שיצליחו להימנע מכניסות לטבעות גודש וישיבו לכל השאלונים השבועיים שיישלחו להם באפליקציה, יכולים לסיים את הניסוי עם רווח כספי של עד 1,000 שקל שישולם להם.


הניסוי יחל ב-27.10.19 ויימשך חמישה שבועות. תושבים המעוניינים להשתתף בניסוי, מוזמנים להירשם בלינק הבא: https://survey.kayma.com/#/godesh_short/


ראש העירייה, רז קינסטליך:

"אני מזמין את התושבים שברשותם רכב פרטי לקחת חלק בניסוי חשוב זה ולעזור לכולנו לשפר את איכות החיים בכבישים".


דניאל פרי, מנהלת הניסויים בחברת KAYMA

"מסקנות הניסוי יאפשרו להבין איך לשנות ולעצב את הרגלי הנסיעה של הנהגים הישראלים. התמריץ שנבחן בניסוי הוא החזק ביותר – כסף".






להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה