מצורף סרטון מחזרות המופע המשותף של גידי גוב ואברהם טל בראשון לציון! המופע המשותף של גידי גוב ואברהם טל יתקיים במוצ"ש 8.2 בהיכל התרבות ראשון לציון; כרטיסים החל מ 119 ש"ח לפרטים:3701*
בנוסף לאברהם טל וגידי גוב יופחעו במהלך ימי הכנס האמנים: מירי מסיקה, קובי אפללו, רמי קלינשטיין, חמי רודנר ועוד. תוכנית האירועים המלאה של הכנס מצ"ב בכתבה

כנס השפה העברית ה-13 בראשון לציון יוצא לדרך! במהלך חודש פברואר הקרוב יארח היכל התרבות מאיר ניצן, ראשון לציון את הכינוס ה-13 של "לשון ראשון", אירוע הלשון היחיד מסוגו בישראל, שיעמוד השנה הפעם בסימן "עברית בתנועה מתמדת". הכנס יתפרש על פני ארבעה ימים, במהלכם יתקיימו מופעים מוזיקליים ייחודיים לצד דיונים מרתקים העוסקים בתנועתה המתמדת של השפה מזוויות מרתקות שונות עם מיטב אנשי אקדמיה, מרצים, אנשי רוח, חוקרים, סופרים, משוררים, יוצרים, שחקנים וזמרים.
בין האומנים המשתתפים: אברהם טל, גידי גוב, מני אסייג (יוצר שנות ה80), הסופר יהושע סובול ובנו יהלי סובול, גיל חובב, מירי מסיקה, רמי קלינשטיין ועוד
לקראת פתיחת הכנס קבלו הצצה למופע המשותף "אם בלשונות" של גידי גוב ואברהם טל שיתקיים ב8.2.20, מוצ"ש, בשעה 20:30
אברהם טל, מהיוצרים והזמרים החשובים והמשפיעים בארץ בשיתוף פעולה מוזיקלי ראשון עם אורח מיוחד גידי גוב. מפגש בין שפה, מילים ומוזיקה – מופע מיוחד על המילים בשיריהם הגדולים, שהפכו לחלק בלתי נפרד מפסקול המוזיקה הישראלית.
אורח מיוחד: גידי גוב
עלות: 169 ₪
להלן תוכנית האירועים המלאה של הכנס:
בבית האמנים
תוצג תערוכת "א-"Z, שתעסוק בסוגיות השפה והתרבות הכפולה – הספרדית והעברית – שעומדות בבסיס זהותם, אישיותם ויצירתם של אומנים עולים ממוצא דרום אמריקאי אשר פועלים יחד בשדה האומנות.
פתיחת התערוכה ב- 8 בפברואר, בשעה 19:30
תערוכות נוספות בגלריה העירונית לאמנות העוסקות בשפה העברית
איתם טובול- רשות הקמעות - מיצב גרפי | בלה חבצקין – ציור, סיפור ואיור
פתיחת התערוכה ב- 1 בפברואר, בשעה 19:30
להלן תוכנית האירועים שיקיימו בהיכל התרבות – מאיר ניצן:
5.2.20, יום רביעי, בשעה 13:30 כנס מורים ומפקחים
מפגש שנתי למדריכים ולמורים בעברית בהשתתפות משרד החינוך.
עורכת ומנחה: ד"ר עליזה עמיר
משתתפים: המפקח על הוראת הלשון העברית – תומר בוזמן
אורח מיוחד: העיתונאי גיל חובב
5.2.20, יום רביעי, בשעה 20:30 כנס ה"הגיונריה" ה-14
הכנס השנתי לחובבי תשבצי ההיגיון.כֶּנֶס עשיר וגדוש במופעים וּבמצגות, חידודי לשון, משחקי מילים ואהבה גדולה לַשפה העברית.
עורך ומנחה: ליאור ליאני
אורח: העיתונאי גיל חובב
6.2.20, יום חמישי, בשעה 20:30 "דיבור צפוף"
הפקת מקור מוסיקלית, הומוריסטית ונוסטלגית עם מיטב להיטי הלהקות הצבאיות והחיבור ביניהן לשפה ולסלנג הצה"לי
בהשתתפות: מירי מסיקה, משה אשכנזי, ניקי גולדשטיין, קובי אפללו, רמי קלינשטיין, חמי רודנר
עיבוד מוזיקלי: חמי רודנר
את המופע יפתח טקס הענקת פרס ראש העיר ע"ש מאיר אריאל בהנחיית העיתונאי צחי קומה. הפרס יינתן על יצירתיות בשפה העברית והנחלתה לרבדים שונים באוכלוסייה.
עלות: 169 ₪
8.2.20, שבת, בשעה 10:00 "שיר לשירה"| הצגת ילדים מוזיקלית משירי יהונתן גפן
"שיר לשירה" מספר את סיפורה של חבורת ילדים בנהלל המתכוננים יחד להופעה בחגיגות יום ההולדת למושב. מה שמרגש אותם יותר מהכול היא העובדה שיהונתן גפן, יליד נהלל, אמור להגיע ולחזות בהם שרים שיר שכתבו ביחד. הצלחת החגיגה תלויה ביכולת שלהם לשתף פעולה ולשים בצד את הדעות הקדומות ואת השיפוטיות.
"איך שיר נולד", "הילדה הכי יפה בגן", "שיר לשירה", "נערה במשקפיים", "המחבוא שלי", "רעמים וברקים", "מי שמביט", "יותר" ועוד.
מחזה: אור- יעקובי// בימוי: אורי אומנותי// מוזיקה: חגי דוידוף
שחקנים: דלית דוד, דיאנה גולבי, זיו שליט, דניאל לחמן, נירית אהרוני
עלות: 50 ₪
האירועים שיתקיימו באודיטוריום:
5.2.20, יום רביעי, בשעה 16:00 "שירים וסימנים":
מפגש בין השפה העברית לשפת הסימנים, בין מוסיקה לריקוד, בין משורר וראפר לשחקנית ומתורגמנית. חיבור נדיר ויוצא דופן של מוסיקה, קצב, אהבה למילה ולתנועה, מופע מוסיקלי לצד מופע חזותי - ג'ימבו ג'יי שר משיריו וגילי מתרגמת אותם.
בין השירים מספרים השניים על האתגרים בתרגום הסלנג שבשירי ראפ לשפת סימנים, החריזה בשפת הסימנים, השפעת קצב השיר על התרגום, על החיבור האישי שלהם לשתי השפות ובעיקר על הדומה והשונה בין שתי השפות
משתתפים: ג'ימבו ג'יי, השחקנית גילי בית הלחמי (שפת הסימנים), בליווי גיטריסט
5.2.20, יום רביעי, בשעה 18:00, שפת ראשי הממשלה
12 ראשי ממשלה ישראלים, ולכל אחד ואחת מהם השפה המיוחדת לו. שפתם מתארת את הסוגיות הפוליטיות הבוערות, את האתגרים הלאומיים והאישיים, ואת תמונת המצב הישראלית, כפי שראו אותה בדרכם הייחודית. מה ניתן ללמוד מלשונם ושפת גופם של ראשי הממשלה הישראלים לדורותיהם? כיצד הבחירות הלשוניות שלהם שיקפו את הביוגרפיות שלהם ואת רוח הזמן?
מושב המוקדש לעברית של ראשי הממשלה, ולדרך שבה השתמשו בשפה כדי להציג לציבור את תפיסת עולמם ומדיניותם.
עורך המושב: ד"ר רוביק רוזנטל
5.2.20, יום רביעי, בשעה 20:30 עברית בין דורית
מפגש משפחתי מרתק בין אב לבן, בין שתי אושיות תרבות על שפה של שירה ושפה של שירים. יהושע סובול הסופר, המשורר והמחזאי, נפגש עם בנו, יהלי סובול, סולן להקת "מוניקה סקס" וכותב מוביל שלה, במפגש משפחתי מרתק על שפת השירה והדרמה, ושפת המוזיקה לדורותיה.
6.2.20, יום חמישי, בשעה 18:00, מגדל בבל בארץ הקודש
כל עלייה הביאה איתה ארצה עברית חדשה ואחרת, הטביעה מושגים חדשים ומילים שהיום נראות לנו כאילו היו כאן מאז ומתמיד. שיח של אנשי תרבות ממגוון העדות השונות והמפגש שלהם עם העברית, השפעת העברית על יצירתם והשפעתם על העברית.
עורך המושב ומשתתף: ד"ר רוביק רוזנטל
משתתפים: השחקנית מסקי שיברו, תסריטאי והיוצר מני אסייג, להקת המוזיקה משפחת אלייב, הסטנדאפיסטית לאה לב.
6.2.20, יום חמישי, בשעה 20:30 מגילת אסתר – גרסת 2020
המושב יוקדש לזכרו של הנשיא החמישי, יצחק נבון ז"ל אחד מסיפורי התנ"ך האהובים בלבוש מודרני.
המושב ידון בדרך שבה מגילת אסתר מתארת רגשות ומביאה סיפור היסטורי בשפה עברית עתיקה. כיצד מובעים בה רגשות של אושר ושמחה, כיצד גיבורי המגילה מדברים זה עם זה, וכיצד היתה מגילת אסתר מסופרת בימינו.
עורך המושב: פרופ' חננאל מאק
משתתפים: דר' ורד טוהר , ח"כ לשעבר עליזה לביא, דר' חיים חיון
הדיונים שיתקיים בגרין רום:
6.2.20, יום חמישי, בשעה 16:00 תקין או קביל?
לשון תקינה היא סוגיה חברתית, פוליטית ומגדרית. קיים מתח בין לשון הדיבור לבין לשון הכתב – כיצד יש להגות נכונה מילים? מה נכון ומה לא? האם יש לשמור על השפה התקנית או לחתור לקראת שפה מדוברת גם במדיות התקשורת השונות? מושב משולב וחוויתי עם יועצי לשון, קריינים, מגישי חדשות ואנשי תרבות.
עורכת: ד"ר סמדר כהן
6.2.20, יום חמישי, בשעה 18:00 הביוגרפיה של הא'-ב'
האותיות העבריות הן חלק בלתי נפרד מהיומיום, מהתקשורת שלנו, באמצעותן אנחנו מבטאים את עצמנו, פוגשים את האחר. אחרי ארבעת אלפים שנים של כתב העברית צלחה את ימי קדם, המצאת הדפוס ועד לפונטים של האלף השלישי. שיח מרתק שראשיתו בשורשים ההיסטוריים של העברית עד אחרי הקלעים הטיפוגרפי
של פונטים כמו אריאל, פרנקריל ואחרים
עורכת המושב: איה אליה
משתתפים: ד"ר חגי משגב, מיכל שומר, ד"ר יעקב מאיר, פרופ' עדי שטרן
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים למופעים: *3701
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.