עונת רחצה נוספת עברה בשלום! אגף החופים בראשון לציון לציון מציין 11 שנים ללא מקרי מוות בחופי הרחצה בעיר; בעונת הרחצה 2020 נרשמו 91 מקרי הצלה שגם הם הסתיימו בשלום עוד נתונים בכתבה...
שימו לב בתקופת החורף תפעל רק תחנת ההצלה 4 תל יונה בין השעות 8:00-16:00.

כ-5000 מתרחצים פתחו את עונת החורף בחופי ראשון לציון אשר ניצלו את הסרת המגבלות לרחיצה בים.
עונת הרחצה 2020 הייתה הפכפכה לאור התפשטות נגיף הקורונה, היא החלה באיחור של כחודש וחצי והתאפיינה בעומסי שיא של מתרחצים ובים סוער במיוחד. נתוני אגף החופים בעיריית ראשון לציון מצביעים על עלייה של כ- 30% במספר ההצלות בחופים. מצילי עיריית ראשון לציון הצילו את חייהם של 91 בני אדם. תחנת מספר 1, החוף הכחול, היא שיאנית ההצלות עם 34 אירועים שהסתיימו בשלום. הסיבה היא שמדובר בחוף הצפוני ביותר, שהינו ללא שירותי הצלה שכן הוא מיועד לספורט הימי וכן התחום שגובל עם בת ים, מתאפיין באזור סוער במיוחד. ובכל זאת, אגף החופים והאגמים רושם שנה 11 ברציפות ללא טביעות למוות של מתרחצים. עונת הרחצה הייתה אמורה להימשך עד סוף השבוע האחרון, אולם הסגר המלא הוביל לסגירת תחנות ההצלה החל מ-25.9.20.
במהלך העונה טופלו 179 מתרחצים במרפאות החוף, ברוב המקרים מדובר בחתכים, שריטות, חבלות ומכות יבשות.
שימו לב!
בתקופה זו תפעל תחנת הצלה מספר 4 בלבד, חוף תל יונה, בשעות 08:00 בבוקר ועד 17:00. עם החלפת שעון החורף, יסתיימו שירותי ההצלה ב-16:00. חשוב להבהיר כי הרחצה בים ללא השגחת מציל אסורה בהחלט.
המשנה לראש העירייה, עידן מזרחי, המחזיק בתיק חופים ואגמים, אמר:
"חוף ים הוא חלון לנפש וככזה הבנו שככל שמגבלות משרד הבריאות אפשרו, הפעלנו את שירותי ההצלה וכל השירותים בחוף לטובת המתרחצים. החלטנו גם לקיים את מיזם החתונות בחוף ולאפשר לזוגות שהקורונה טרפדה להם את התוכניות, להתחתן לאור השקיעה ובחיק המשפחה המצומצמת. עונת הרחצה החלה באיחור של כחודש וחצי והסתיימה כשלושה שבועות לפני סיומה, כך שלצערנו הייתה עונה קצרה יחסית, אבל מאוד אינטנסיבית, גם בהיקף המתרחצים וגם ריבוי אירועי טביעה, ישר כוח לכל צוות חוף הים והמצילים שעמדו במשימה".
מנהל אגף חופים ואגמים, אלי שוורצברג, מוסיף:
"עונת הרחצה שהסתיימה הייתה מרובת אירועים, אתגרים, מורכבויות. הרחבנו השנה את פרויקט הנגשת חוף הים לאנשים עם מוגבלות והצלחנו להפעיל, אם כי לפרק זמן קצר, את פרויקט עוזרי המציל שסייעו לאנשים עם מוגבלות להיכנס למים".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחכל הכבוד לשרותי ההצלה ! יהיה בטוח ונעים יותר אם יקימו את שובר הגלים הצף שדובר עליו כבר בעבר .19.10.20 10:41 תגובה
- אורחטפו טפו טפו19.10.20 11:43 תגובה
- אורחיפה .אבל כל עוד ואין שובר גלים ואנו נאלצים להגיע לחוף בת ים או לחופי תל אביב ,אז ברור שהרבה לא נכנסים למים וחבל ...יש לנו חוף כל כך יפה ...מתי יקימו שובר גלים???19.10.20 11:47 תגובה
- אורחמה 2 מ" עומק לא מספיקים לכם19.10.20 12:26 תגובה
- אורחשאפו למצילים מימשה הדיג הנכה19.10.20 13:00 תגובה
- אורחחובה להקים שןבר גלים .כשהיינו צעירים נסענו עם הילדים לחוף ת-א בגלל היעדר שובר גלים ,ועכשיו עם הנכדים...עד מתי???20.10.20 09:02 תגובה
- אורחאין על המצילים של ראשון!!!21.10.20 11:59 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: