הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עשרות מדריכי וחניכי הנוער העובד והלומד ו"הביתל'ה" הפגינו בגן העיר כאות מחאה על מקרי האלימות ורצח הנשים בישראל

אביבה גולדברג, רכזת מרכז הנוער והתנועה "הביתל'ה": "קיימנו את ההפגנה כדי למחות נגד האלימות המזעזעת שמופנית כלפי נשים בחברה, אלימות שהולכת וגוברת בתקופת הקורונה, ונגד אי השוויון המגדרי שנשים חוות באופן יומיומי. המאבק בשני אלו הוא חלק מהמאבק התמידי של חניכי הנוער העובד והלומד למען הגברת שוויון ערך האדם בחברה הישראלית.

מערכת האתר

אמש רביעי 21.10, התקיימה הפגנה נגד אלימות כלפי נשים, בעקבות שני מקרי הרצח שהתבצעו ביום שני האחרון. את ההפגנה אירגנו מדריכי וחניכי הנוער העובד והלומד הפעילים בעיר, במרכז הנוער והתנועה "הביתל'ה", הפועל בשיתוף פעולה עם אגף הנוער והצעירים העירוני. כמו כן, השתתפו בהפגנה עשרות תושבים ותושבות נוספים. ההפגנה בראשון לציון התקיימה כחלק מיוזמה ארצית של עשרות הפגנות בנקודות וצמתים מרכזיים בכל רחבי הארץ.




אביבה גולדברג, רכזת מרכז הנוער והתנועה "הביתל'ה":

"קיימנו את ההפגנה כדי למחות נגד האלימות המזעזעת שמופנית כלפי נשים בחברה, אלימות שהולכת וגוברת בתקופת הקורונה, ונגד אי השוויון המגדרי שנשים חוות באופן יומיומי. המאבק בשני אלו הוא חלק מהמאבק התמידי של חניכי הנוער העובד והלומד למען הגברת שוויון ערך האדם בחברה הישראלית. המצב הקיים לא חייב להיות כזה. אפשר וצריך לקבל החלטות רבות לשינוי המצב, לדוגמא: הגדלת התקצוב לטיפול באלימות נגד נשים, תוכניות חינוכיות בנושא, מדיניות כלכלית מיטיבה יותר ועוד. אנחנו קוראות לגורמים ממשלתיים וחברתיים לפעול על מנת לשנות את המצב!"




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה