משרד הבריאות מפרסם את נתוני תחלואת הקורונה בישראל נכון ליום ראשון 20.12.20
מספר החולים הפעילים 24,077
מספר החולים המאומתים שהתגלו אתמול (19.12) עומד על 1,866
מספר הנפטרים 3,074
אחוז הבדיקות החיוביות אתמול % 3.1 (אמש נערכו קרוב ל62 אלף בדיקות)
למרות העלייה בתחלואה בישראל ראשון לציון ממשיכה במגמת הירידה בציון הרמזור שכבר הגיע ל4.4 ובמידה והתחלואה תרד היא תחזור להיות עיר ירוקה. למרות נתון מעודד זה מספר החולים הפעילים עומד על 330 איש ו78 נפטרים.
יש לציין כי בעקבות העלייה במספר המאומתים החדשים בישראל שכבר עברה את ה2500 השאלה היא האם הממשלה תאמץ את החלטתה משבוע שעבר כי בעת חציית 2500 חולים מאומתים ליום יוטל על מדינת ישראל ריסון מהודק. ואם לא תחול ירידה לאחר 3 שבועות יוטל סגר מלא על מדינת ישראל למשך 3 שבועות נוספים.
בריסון מהודק הכוונה להטלת מגבלות על המסחר, החינוך ומקומות העבודה. כאשר היקף המגבלות יהיו בהתאם לצבע העיר, בערים כתומות/אדומות הריסון המהודק יהיה כמעט סגר מלא ואילו בערים ירוקות/צהובות יהיו פחות מגבלות בעיקר בנושא מערכת החינוך.
ההחלטה עתידה להיות היום בהתכנסות קבינט הקורונה.
הבוקר הגיע ראש העיר רז קינסטליך להתחסן נגד הקורונה ואמר: תושבות ותושבים יקרים, לפני זמן קצר ובכדי לתת דוגמא אישית, הסכמתי לקחת חלק במבצע ״נותנים כתף״ וקיבלתי חיסון נגד נגיף הקורונה, במתחם החיסונים של ״כללית״. הקורונה גבתה מאיתנו מחיר כבד בכמעט שנה האחרונה - מחיר בריאותי, נפשי, כלכלי וחברתי. אין אחד מאיתנו, שהקורונה לא נגעה או פגעה בו. החיסון הוא צעד משמעותי בחזרה שלנו לחיי שגרה, כפי שהכרנו. אני אחרי החיסון ואני מרגיש מצויין ואני קורא לכם - לכו להתחסן!
נתוני ראשון לציון
תאריך | ציון יומי על פי תוכנית הרמזור | חולים חדשים לכל 10,000 איש | אחוז הבדיקות החיוביות | מספר החולים הפעילים |
20.12.20 | 4.4 | 8.7 | 2% | 330 |
נתוני הרמזור של ראשון לציון בימים האחרונים
בבית החולים אסף הרופא מאושפזים 31 חולי קורונה במצב:
4 מונשמים
16 קשה
6 בינוני
2 קל
3 בהליכי החלמה