הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

סערת כריתת העצים בחוף הים! עיריית ראשון לציון תשתול עשרות עצי דקל בשטח הציבורי בחוף הים, במקום העצים שנכרתו ע"י היזם הפרטי וגרמו לסערה בקרב התושבים

ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "בחוף הים בראשון לציון יש מספר שטחים פרטיים שאין לעירייה יכולת לשנות את ייעודם כיוון שהם אושרו לפני עשרות שנים, ובכל זאת, שדרת הדקלים הייתה סמל ההיכר בירידה לחוף הים וחשוב לנו לשמר את זה".

חנה קקיאשוילי

עיריית ראשון לציון תשתול עשרות עצי דקל בשטח הציבורי בחוף הים. את ההחלטה קיבלו בעירייה לאחר שבשבוע שעבר כרת היזם בשטח את עצי הדקל לצורך בנייה במקום. כידוע, מדובר על שטח פרטי שקיבל היתר בנייה בהתאם לתב"ע שאושרה בועדה הארצית לענייני חופים עוד בשנות ה-90, טרם חוף החופים. פקיד היערות העירוני אישר ליזם לכרות את העצים שכן עצי דקל לא ניתן להעתיק בשל החשש מהדבקת חדקונית הדקל.


ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר:

"בחוף הים בראשון לציון יש מספר שטחים פרטיים שאין לעירייה יכולת לשנות את ייעודם כיוון שהם אושרו לפני עשרות שנים, ובכל זאת, שדרת הדקלים הייתה סמל ההיכר בירידה לחוף הים וחשוב לנו לשמר את זה".


מ"מ וסגנית ראש העירייה, ליאל אבן-זהר, אמרה:

"תמונת העצים הכרותים היתה מעציבה. לצערנו חדקונית הדקל הובילה בעבר לקריסת עצי הדקל בגן המושבה תוך סיכון חיים, ולכן לא הייתה אפשרות להעתיק את העצים בחוף הים למקום אחר. אנחנו לא מוותרים על הירוק ולכן בנוסף לשדרת עצי הדקל שתוקם על ידי העירייה, היזם חויב לשתול עשרות עצים חדשים במקום הקודמים, בעת פיתוח המתחם ".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה