הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עיריית ראשון לציון מגיבה לטענות על הריסת החומה בבית הכנסת ברחוב גדעון: מדובר בבניית חומה שנעשתה ללא היתר בנייה.. אנו רואים בחומרה כל בנייה בלתי חוקית ולא נעבור לסדר היום בנושא זה

בשבוע האחרון בוצעה פעולת הריסה של חומת בית הכנסת שלטענת העירייה התבצעה באופן לא חוקי, זאת למרות שהפועלים במקום הוזהרו והתבקשו להפסיק את העבודות.

חנה קקיאשוילי
בתמונות בניית החומה של בית הכנסת
בתמונות בניית החומה של בית הכנסת

עיריית ראשון לציון מבהירה לתושבי שיכון המזרח כי נכון להיום אין בכוונתה להרוס את בית הכנסת, ברחוב גדעון בן יואש. במהלך השבוע האחרון סערו הרוחות בשכונה לאחר שהעירייה בצעה הריסה של חומת בית הכנסת וטענו כי בכוונת בעירייה להרוס גם את בית הכנסת שקיים עשרות שנים במקום ומשמש את משפחותיהם במשך דורות.

על פי גורמים בעירייה בית הכנסת נבנה באופן לא חוקי בשטח שצ"פ (שטח ציבורי) וכי יש במקום תוכניות לבניית שביל/דרך לרווחת התושבים (סלילת הדרך נמצאת בתוואי בית הכנסת). ההריסה של החומה הגיעה לאחר שלפני מספר שבועות כאשר נציגה של מחלקת הפיקוח, הבחינה בפועלים אשר החלו את בניית החומה. לטענתה היא פנתה אליהם והודיעה להם כי הדבר לא חוקי ועליהם להפסיק את העבודות. העבודות לא הופסקו ולכן הוצא צו הריסה לחומה בלבד.


יש לציין כי הנושא נדון בועדת התכנון המקומית בה נקבע כי אושרה במקום העברת כביש גישה ברחוב משעול יזרעאל על מנת ליצור חיבור בין רחוב גדעון ליפתח ובכך לפתוח את מצוקת התנועה במקום. בסיום הדיון הוחלט כי בית הכנסת ישאר על כנו עד אשר ימצא מקום חלופי למתפללים- כלומר נכון להיום צו ההריסה לבית הכנסת מושהה עד למציאת פתרון.


תגובת עיריית ראשון לציון:

לצערנו ביממה האחרונה נפוצו שמועות ודיסאינפורמציה באשר להריסת חומת בית הכנסת ברחוב גדעון בן יואש. מדובר בבניית חומה שנעשתה לפני כחודשיים ללא היתר בנייה. עיריית ראשון לציון רואה בחומרה כל בנייה בלתי חוקית ולא תעבור לסדר היום בנושא זה. כל טענה על הריסה לצורך חניות או כל דבר אחר, נועדו להסיט את העניין מדבר העבירה, להצדיק אותה ולהתסיס את תושבי השכונה.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה