הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בביקורת של משרד האנרגיה בראשון לציון, נמצאו דגימות לא תקינות של סולר בשתי תחנות דלק בעיר

משרד האנרגיה פרסם את רשימת תחנות הדלק בישראל בהן נמצאו דגימות לא תקינות במהלך החודשים האחרונים. חשוב לציין כי הנתונים נכונים לזמן/מועד הדגימה וייתכן כי מאז נעשתה ביקורת נוספת והליקויים תוקנו.

מערכת האתר
משרד האנרגיה
משרד האנרגיה

משרד האנרגיה בישראל מפרסם בימים אלו את רשימת תחנות הדלק בישראל בהן על פי דגימות מעבדה נמצא דלק לא תקני. על פי החוק נקבע כי כל תחנת דלק חייבת להתקשר בהסכם עם מעבדה מאושרת לביצוע בדיקות תקן מדגמיות. המעבדה נוטלת מדי שנה 6 דגימות (3 בנזין ו-3 סולר) מכל תחנה, והתחנה נושאת בעלות הבדיקה. תחנה שנמצא בה דלק שאינו עומד בדרישות התקן חייבת להפסיק את המכירה מן המכל בו התגלה הדלק שאינו תקני ולרוקן את הדלק מהמכל. רק לאחר בדיקת איכות המלאי החדש ניתן אישור לחידוש המכירה.



על פי נתוני משרד האנרגיה בין התחנות בהן נמצא דלק לא תקני, נמצאות התחנות (הנתונים נכונים לתאריך 13.4.21):

1. תחנת הדלק מצדה, ברחוב פלוטצקי 17בראשון לציון. במהלך חודש פברואר נערכה בדיקת סולר שנמצאה לא תקינה - כלומר לא עמדה בתקנים של משרד האנרגיה. יש לציין כי גם בבדיקה שנערכה בחודש מאי 2020 וספטמבר 2020 נמצאו דגימות לא תקינות של דלק בתחנה.


2. תחנת דלק יעד, רחוב לזרוב 7 ראשון לציון. במהלך חודש ינואר 2021 נלקחה דגימה של סולר לתחבורה ממשאבה מספר 4 אשר לא עמדה בתקנים של משרד התחבורה.

חשוב לציין כי הנתונים נכונים לזמן/מועד הדגימה וייתכן כי מאז נעשתה ביקורת נוספת והליקויים תוקנו.

לדוח המלא של משרד האנרגיה: https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/gas_stations/he/Fuel_not_standart_april_2021.pdf



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה