ביום ראשון 9.5 תציין ראשון לציון את "יום הניצחון על הנאצים" במצעד הווטרנים ותערוכה מיוחדת בבניין העירייה המספרת את סיפור תושבי העיר- "ילדי מצור לנינגרד"
התערוכה תפתח ב-9 במאי כחלק משיתוף פעולה של מיזם התיעוד האומנותי "האוטוגרפרס" – The Autographers, אגף הקליטה בעיריית ראשון לציון ובמימון מפעל הפיס.
עיריית ראשון לציון תציין השנה את "יום הניצחון על הנאצים" בתערוכה שתעלה בבניין העירייה ותספר את סיפור "ילדי מצור לנינגרד", העיר שהייתה תחת מצור של הנאצים במשך כשנתיים ובסופה מתו כ-750 אלף איש, רובם מרעב. התערוכה תפתח ב-9 במאי כחלק משיתוף פעולה של מיזם התיעוד האומנותי "האוטוגרפרס" – The Autographers, אגף הקליטה בעיריית ראשון לציון ובמימון מפעל הפיס. בנוסף יתקיים מצעד הווטרנרים בגן המושבה החל משעה 17:45 בליווי תזמורת.
אולה ביליק הייתה רק ילדה במצור, אבל גם לאחר עשרות שנים, היא זוכרת היטב את ריח הלחם שעלה בתור הארוך לחלוקה. "הריח הזה רודף אותי" מספרת ביליק "עד היום אני לא יכולה לזרוק גם לחם עבש". אולה היא אחת מהמתועדים שלקחו חלק בתערוכה. בעיר לנינגרד הייתה קהילה יהודית ענפה שחלקה שרדה את המצור ולימים עלתה לישראל.
"כדי להתחמם, הבערנו את הרהיטים", משתפת זרה לחוביצקי וליובה רומונובסקי נזכרת איך הם היו משיגים מים "היינו אוספים שלג נקי". זכרונות אלו מוצגים בתערוכת דיוקנאות לצד טקסטים שמאירים סיפורים שטרם נחלקו עם הציבור הישראלי עד כה. חלקם מספרים גם על הרוח האנושית, כמו סיפורה של קירה שמורק, שכבר כילדה שרה בפני פצועים בבית החולים בלנינגרד כדי לרומם את רוחם.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחיופי.הגיע הזמן שציבור ישראלי יקיר את מה שעבר על יהודי ברה"מ.06.05.21 19:39 תגובה
-
אורחכל הכבוד לפעילות מבורכת זו.06.05.21 23:14 תגובה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: