הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

התלמידות סיטאר מזור ואוריה שהרבני מראשון לציון מצטרפות למאבק בצואת הכלבים ויזמו חלוקת גלויות: "כולנו נאסוף וללכלוך נעשה סוף", במטרה להילחם בתופעה

חלוקת הגלויות החלה בעקבות מפגש של השתיים עם ראש העיר, רז קינסטליך במסגרת לשכה פתוחה לילדים שם ספרו לו על התופעה שמרגיזה אותן ועל כך שהן רוצות לפעול בנושא

מערכת האתר
אוריה שהרבני, צילום: עידן גרוס
אוריה שהרבני, צילום: עידן גרוס

צואת הכלבים מעצבנת אתכם? מתברר שאת הילדים היא מעצבנת יותר

צואת כלבים המושארת בדרכים, היא ללא ספק אחד המטרדים הסביבתיים הנפוצים בחברה הישראלית. אלא שמתברר שהיא מעצבנת לא רק תושבים בוגרים אלא גם ילדים. שתי ילדות, כל אחת בנפרד, הגיעו ללשכה הפתוחה לילדים עם ראש העירייה, רז קינסטליך, והלינו על התופעה המרגיזה. "זה לא יפה, זה לא נעים, אני רואה את זה בכל מקום" סיפרה סיטאר מזור בת ה-5.5 לראש העירייה. אמה, לורי מזור, מספרת: "כל בוקר שאנחנו יוצאות מהבית, אנחנו ממש מדלגות מעל צואת הכלבים. ראינו פעם אחת אישה שהכלב שלה עשה את צרכיו והיא המשיכה הלאה, אז סיטאר לא התביישה ופנתה אליה, זה באמת לא נעים".


סיטאר מזור

בקשתה של סיטאר לא הייתה היחידה, אוריה שהרבני בת ה-9 מבית הספר הראל, פנתה לפני כחודשיים על אותו נושא בדיוק. אוריה הגיעה ללשכה הפתוחה שמקיים ראש העירייה עם סבתה, רותי שהרבני שסיפרה שזה נושא שממש מטריד את הנכדה שלה. כבר אז, החליט ראש העירייה, רז קינסטליך, בעצה אחת עם אוריה על הפקת גלויות, עליהן המסר: "כולנו נאסוף וללכלוך נעשה סוף", אותן יחלקו התלמידים לעובדים והשבים בסביבת בית הספר. יש לציין כי על הגלויה צוין כי זו יוזמה של אוריה שעלתה במסגרת לשכה פתוחה.


מאז הפגישה, גייסה אוריה את כל חבריה לספסל הלימודים, והשבוע יצאו לחלק את הגלויות עם אורח- ראש העירייה. "היה מהמם ומרגש" מספרת רותי שהרבני "היא הרגישה מלכה ליום אחד שרעיון שהיא יזמה הגיע לממדים כאלו". גם במקרה של סיטאר, הוחלט להדפיס גלויות ושהילדים יחלקו בסביבתם. ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "יכולנו לבחור בדרך של אכיפה, אבל נראה לי שבקשה של ילדה יכולה להגיע עמוק ללב של בעלי הכלבים. התופעה הזו היא מטרד של ממש וחשוב שבעלי הכלבים יבינו את המשמעות לא לאסוף אחריהם".


נזכיר כי לאחרונה הטביע מינהל איכות הסביבה הדפסים רצפתיים סביבתיים עם המסר "בואו נעשה לזה סוף! פשוט לאסוף" בכניסה וביציאה של 50 גנים ציבוריים ברחבי העיר. על פי הערכת השירות הווטרינרי, יש בראשון לציון כ-14 אלף כלבים ומדי שנה מדווח המוקד העירוני על כאלף פניות תושבים על צואת כלבים. פקחי החברה לביטחון רושמים כאלפיים דוחות מדי חודש לבעלי כלבים שלא אספו אחריהם, וזאת למרות פרסומים ברורים ובולטים ברחבי העיר, הקמת כעשרים פארקים לכלבים ואזהרות והתראות לבעלי כלבים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה