הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אוטובוס חדש בראשון לציון! ממחר יחל לפעול אוטובוס דו קומתי בקו ראשון לציון - תל אביב

האוטובוס החדש מכיל 73 מקומות ישיבה + 13 מקומות בעמידה

אבי בר
תמונות משרד התחבורה
תמונות משרד התחבורה


חברת אגד תפעיל ממחר (יום חמישי 5/8) אוטובוס דו-קומתי ראשון מסוגו (דגם MAN) בין ראשון לציון לתל אביב בקו 190, זאת במסגרת ניסוי (פיילוט) שמשרד התחבורה עורך במטרה לשפר את השירות לנוסעות ולנוסעים בתחבורה הציבורית ולהגביר את הנגישות.

מדובר על אוטובוס קומותיים המכיל כ90 מקומות- 73 בישיבה+ 13 בעמידה, והינו אוטובוס מונגש לבעלי המוגבלות (עם רמפה לעלייה). תפוסתו של האוטובוס היא כמעט כפולה מאוטובוס רגיל שמכיל כ55 מקומות ישיבה ובנוסף נותן מענה לבעלי המוגבלות שיוכלו להתנייד איתו. לאוטובוס יש יתרון כפול מכיל יותר נוסעים ונותן מענה למחסור בנהגי האוטובוסים הקיים בישראל.


האוטובוס הדו-קומתי שיפעל ממחר יהיה האוטובוס הבינעירוני הראשון בישראל המונגש לאנשים עם מוגבלות. בקומה הראשונה של האוטובוס הותקנה עמדה מיוחדת לעגלת נכים ורמפה המאפשרת עליה קלה ונוחה לאנשים עם מוגבלות.

במהלך השבועיים הקרובים ישולבו בקו שלושה אוטובוסים דו-קומתיים נוספים שיפעלו לאחר מכן גם בקווים אחרים.

במסגרת הפיילוט המשותף למשרד התחבורה ולחברת אגד, תיבחן מידת ההתאמה של דגם האוטובוס לתנאי האקלים הישראליים ולתוואי השטח המקומיים, כמו כן תבחן מהירות נסיעת האוטובוס, זמני העלייה והירידה ממנו, שימוש בקומה העליונה ועוד.





להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה